Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. 1209

1209 Форумски идол

Ретко пијам кафе(ако кафе со повеќе млеко од вода е кафе) ама моментално толку многу ми се пие така едно млечно, со шлаг, топло...тоа оти нема.

2. shz

shz Форумски идол

Да имав волшебно стапче и со него да можев да вратам некои моменти, спомени тоа би било детството, да се вратам пак дете едиствен проблем да ми биде каде и што да си играме со другарките, да немаме грижи. Кога бев мала сакав да пораснам да бидам голема девојка, да се шминкам, да имам дечко и ете сега е така како што сум сакала, ама ете сега сакам да бидам дете. Незнаев дека возрасните имаат проблеми, сега бегам од проблемите кои сеуште се мали, а натаму има уште поголеми како ли ќе ги издржам тие проблеми? ќе ги пребродам ли? ќе ги решам ли?
    Ама некои работи за жал повеќе никогаш неможат да се вратат.

Сакам да бидам како ова детенце безгрижно, шлапкајќи во вирчињата...

FB_IMG_1474298647114.jpg

cresa-jagoda, Lella, kjukli and 7 others like this.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ме фаќат некоја си инфекција...

Одам да варам камилица, да ја пијам и да Ја мијам.

:D

4. fallenangel

fallenangel Популарен член

:rofl::lol:луда си ама затоа те читкам.(y):handshake:

Нема што не сум изела вечерва дури совест ме гризе.(facepalm)Изедов тост, шака кикирики, цело пакетче сончоглед, јадев млеко со бисквити, банана и се претапанив, стомачето ко вреќа ми стана. За мојот глад е виновен ПМС.:tmi:Добро де и вообичаено си гнетам, мислам само на јадење(facepalm)ама морам да се правдам пред сама себе и да си наоѓам изговор за моето гнетање.:x8-|

Од преѓе нешто сакам да речам арно се потсетив.(waiting)
    За правда се борам а цел живот неправда гледам и сум обесправена, се чувствувам ко Калимеро.(waiting)
    Ама си знам јас кој што си бара тоа ќе си најде, па така и јас ќе се изборам за својата правда и за своето место под ѕвездите.:*::angel:

5. alena19

alena19 Истакнат член

Сакам да кажам дека скроз се заљубив ! :inlove::inlove::inlove:

6. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Еее Петра моја.Овие 6 години живеам.Овие 6 години си ми најголемата подршка,среќа и се што еден маж може да посака кај жената на неговиот живот.Затоа едвај го чекам наредниот септември кога и официјално ќе ми бидеш женичка.Те сака твој Петре

7. Petra777

Petra777 Популарен член

Пази што си кажал. Овде читаат повеќе луѓе . Немој после змија, ваква ,таква, кај те земав се запустев и сл. :D Ај доста се цитираме, им здосадивме. :d::inlove:
    П.с терориста ти влага у куќа :D

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Кoлку луѓетo стaнaле себични,ни сенкaтa нa клупaтa не сaкaaт дa јa пoделaт сo тебе.

9. Rama

Rama Форумски идол

Одкако се роди внука ми сите велеа дека плукната е на мене,буквално како јас да ја родив...сите роднини и пријатели викаат дека е иста ко мене :) јас не забележував толку,всушност увидов после 2 месеци и сега секој ден и повторувам на тета си ,моја си :D

Денес малку ја надминав депресијата што ме има заробено во канџи,се дотерав и бев на кафе,додека се шминкав си пеев,а внука ми цела насмеана ме гледаше од дубаче и таа си потскокнуваше,ваљда убава и беше тета:rofl: јас и викам Сара погледни како ќе изгледаш на 27 години,предвреме имаш можност да се видиш,а јас пак покрај тебе можам да гледам каква сум била ко бебе:D
    Кул,нели:rofl::rofl::rofl:

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Сиромашни и богати, образовани и не толку образовани, припадници на различни раси, на различни религии и нерелигиозни, симпатизери на различни партии и аполитични, интровертни и екстровертни, конвенционални и неконвенционални... и наспроти сите тие познати и општоприсутни споредувања и класификации, само една поделба за којашто многумина не сфаќаат дека и на двете страни има безброј комбинации од гореспоменатите карактеристики - луѓе и нелуѓе.
    А за еден човек можеш толку многу да дознаеш и процениш по фактот според што ги дели личностите околу себе...

11. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Никако не дозволувај депресијата да те победи мила, само позитивни мисли и мноогу шеткање. Што би рекла јас, она што можеш да го прошеташ денес не го оставај за утре :D Имај убава вечер :hug:

cresa-jagoda, Rama and CrazyGirl15 like this.
  12. realGirl

realGirl Популарен член

Кој спие од 17:00 до 00:30h сега цела ноќ ќе стражари.:nod::bandit::tmi:

cresa-jagoda, Rama and skorpija123 like this.
  13. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Има „пријатели“ и пријатели.
    Јас повеќе налетувам на првите. И тамн ќе помислиш си нашол океј личност, си одговарате, со сите мани и вредности и се ќе пропадне во вода. Најдобро ќе биде повеќе да не очекувам ништо од луѓето и така ќе се заштитам од разочарување. Ама ако ми е кога сум будала. (facepalm)
    Треба неколку пати да се изгорам па да почнам да мислам со мозокот.

cresa-jagoda and Rama like this.
  14. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Секогаш, ама СЕКОГАШ нештата се дешаваат во 5 до 12. Како јако, нели? У ПМ дали остарев или снемав нерви? Или и едното и другото? Снемав елан, ништо не ми се прави, само ми се лежи во животов...

Purplelilac, Mr. Right, Rama and 3 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

SDK deka edna od najgolemite "stapici" od detstvoto e sto nemora da razbiras nesto za da go pocuvstvuvas.
    Dodeka pomine vreme i mozoceto se sredi i go razbere ona sto se slucilo,sluckata veke ostavila dlaboka traga.

Zatoa roditeli dragi..golem obzir da se ima i na zborovi i na tonalitet.Mini auditoriumot go vpiva sekoe nase dvizenje.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Идеме на полигон. Идеме на полигон :party:
    Јес јес:inlove:

Petar80 likes this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Секој ден ми почнува добро а ми завршува....па не баш импресивно.
    Во текот на денот се соочувам со најразлични нешта. Трпам се и сешто. Во ред, Бог им ги дава најтешките битки на најсилните војници. Не се жалам јас. Можам јас се. Ми беше тешко да трпам неправди и секакви зборови упатени кон мене ама веќе не ми е гајле. Што знаат тие за мене? Само Бог знае се. Бог видел се и е сведок на се. А тие, тие можат да разберат само ако ги облечат моите чевли и го поминат патот кој го поминав јас. До каде ќе издржеа тие, ќе стигнеа ли воопшто до овде? Но добро, нека продолжат со нивното поведение. Има само еден праведен судија. Се гледа и се знае. Јас од него не кријам ништо. Тој ме познава и ме сака. Неговата љубов ми е доволна. Луѓето колку сакаат нека плукаат по мене и нека ме кршат. Има некој што ќе ме состави.

18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Kolku poveke luge ovde zapoznavam,tolku poveke mi fali Skopje. Bevme pokaneti na vecera so fudbalskiot klub na mm i sekoj mozese da si donese partner so sebe neli (zena,devojka itd). Site gi znam vaka od gledanje sami i na zdravo sme i si vikam ete mi sansa,moze nekoi novi prijateli ke steknam. Zenite te gledaat kako da ke te ubijat,a maskite cekaat moment na samo da pocnat da ti se nafrlaat. Uzas be ! Uste ne znaat deka go razbiram i nivniot 'sleng' na koj zboruvaat (facepalm)
    Vo Skopje si imav i drugari i mozam da kazam deka ponekogas podobro mi doagase so drugar da si napraam muabet,na kafe i sl. Ne te gledaat kako da im se nafrlas ako izlezes na kafe so nekoj. Ova samo ako si im zbornal,onaka neli od cista kultura na bilo koja tema,nema otkacuvanje.
    Se povekje se plasam deka nikogas nema da se naviknam tuka. :sweat::sweat:

cresa-jagoda, Nine25, Rama and 2 others like this.
  19. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

И мене од тоа ми е страв... кога ќе заминам дали ќе се навикнам воопшто и што ако не? Мене ми се пчаче од самата помисла ..

20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

@Wahnsinn Jas pred da se omazam imam poveke pati doagano vo Ger i kolku tolku bev zapoznata so nivniot mentalitet,kultura,ama od nas se nebo i zemja. Nema nikakv toplina,nisto.

cresa-jagoda, Nine25 and Wahnsinn like this.