Колкку и да се трудам не успевам да останам ладна за некои работи. Ми влијаат на расположение, на чувства на се... И уште еден понеделник од кој се плашев. Ќе помине, не дека нема. Исто како кога бевме мали: ќе падневме, ќе раскрвавеме колено, ќе вриштевме... Наредното паѓање помалку болеше. И пораснавме така. Сега пак се удираме ама не вриштиме од болка туку ставаме облога и поминува. Е така е сега и со душата. Првиот пат ќе се раскрвари и ќе вриштиш од болка. Веќе наредниот пат поотпорен си. Поспремен. Облогата ти е спремна, ја ставаш одма и побрзо поминува. Затоа знам дека и овој понеделник ќе помине. Само малку тешко е...
Dali moderatorite imaat prestava sto znaci brisenje na postovi ili menuvanje na smisolot na recenicite so nivno dodavanje ili odzemanje na zborovi? Toa e najstrogo degradiranje na licnosta i ignoriranje. Od kade e toa pravo, denes go citam textot, a po 5 min go nema ili e izmenet. Nemoze toa taka, ako ne vi odgovara vistinata da go ignorirate nekoj. Miljon textovi koj gi procitav nemaat nikakva zabrana od bilo koja pricina ama na nekoja ne i odgovora i se brise. Dali znaete deka ignoriranje e najlosa osobina i deka toa e odraz na nekultura i nenacitanost. Dali znaete deka jazikot i mislata ja izdvojuva sekoja individua od ostanatite i po toa ja pravi prepoznatliva? Koe e pravoto na brisenje na text ili menuvanje, vooedno brisenje na identitetot na osobata? @Mihajlo, ako taka bese imeto na glavniot urednik ili sev ovde. Mislam deka nekoj treba da gi nadgleduva ovie mladi luge koj se obiduvaat da ostavat nekoj vpecatok na vredni moderatori no popatno ne se pridrzuvaat kon osnovnite covekovi prava. Ako veke gi vrednuvate ovie luge koi sekojdnevno gi izlozuvaat svojte mislenja na forumov treba i soodvetno da gi informirate za sekoj prezeman cekor. @RainBow ako osobata odgovorna za forumov ne e korektno imenuvana, te molam koregiraj go tekstov upotrebuvajki go negovoto ime. Blagodaram
Кога излегував од факултет намерно ја оставив ташната малку отворена, а од неа ѕиркаше скриптата, пошто не ми се затвораше од неа Застанав на постојка и само осеќам нечиј допир на мојата половина. Се вртам и гледам мало детенце (7-8 г. најсила нека имаше), со фризурче, наочари за сонце, слатка насмевка и ми вика: - Извинете што ви сметам, ќе ви падне книгата од чанта. Ја видов и си реков да ви кажам. Многу му се заблагодарив и му кажав дека всушност намерно ми е така оставена. Си разменивме насмевки и си замина. Културно и воспитано младо момче, алал нека и е на мајка ти што те родила. Вакви ситници може да ти го направат денот поубав и автоматски да посакаш дете да си родиш.
Може ќе го избришат мислењето, ама ај да пробам среќа. Немам ни толку пријатели на фејс, сликите ми се само за пријатели, па логично немам толку лајкови. Лајкови на секоја слика имам од блиските, дури и сум изненадена кога некој рандом лик, небитно дали машко или женско ќе ми лајкне слика. Не буквално рандом, туку на пример, девојка која учела во класот до мене. Слики ставам за да не ме заборават. Самобендисана сум до немај каде, од убава - поубава сум. Имам високо мислење за мене, ама не дека тетките и комшивките велеле дека сум уба. Во пријатели немам ниту една девојка со повеќе од 300-400 лајкови.
Требаше некаде да пишам, требаше накаде да викнам на цел глас и да продолжам понатаму...ама ете не се качив на врвот до најблиската планина и не викнав ама затоа можам тука да пишам, барем да пишам и да не бидам осудена.... Поинаков концепт имав за себе, а и се надевам се дека не сум далеку од вистината.Се замислував дека сум среќна и исполнета, не сакам погрешно да бидам разбрана не дека не сум среќна, имам се што посакува една девојка, дури и неделава си купив нов пар штикли.Но, да ми фали малце авантура, ми фали некој да ме фати за рака и да ми кажи " тука сум за тебе, не се грижи " ми фалаат пораки за добра ноќ или со некој да споделам како ми бил денот. Порано се надевав и барав во секој љубов. Како поминуваат деновите увидов дека секој е тука за да ти ја укажи онаа себичната страна од себе и да си продолжи понатаму.Искрено се надевам дека што поскоро ќе запознаам некој. Некој на кој ќе му трепери срцето исто толку многу како и мене и при правата средба и при 100тата. Речи ме дека живеам во сеуште во среден век и дека сум заробена во тие авторски сказни дека животот е розов. Ама некако после целата болка која ми се случи верувам во љубов, верувам дека после дожд иди сонце и верувам во доброто на луѓето....и се надевам дека наскоро ќе ми се случи
Зошто, о зошто сама на себе си ги правам овие работи? Знаев дека ќе дојде до оваа ситуација, ама сакав да се понудам, да дадам избор, да бидам пријател. И сега? Крава крива. Од два збора се јадам цел ден. Многу лесно можам да го истуркам сето тоа, јас не донесувам туѓи одлуки, ама пецка бре мме. Не звучеше убаво во ниеден случај. Е така... Ако ништо друго, барем убава се чувствувам. Толку убава што може и да згрешам. А не сум дете, не смеам тоа да си го дозволам. Има работи кон кои може да трчаш, и работи од кои треба да бегаш. Како јас од него. Баш така... Избриши еден, додади друг, што убаво ќе беше. Ме иритира колку очиве. Ние имаме слабост, или си дозволуваме? Мислам дека сите сме доволно силни да издржиме. Тоа е тоа, дневнику на фемина очигледно Фол ту писес бај кравче. Стеј стронг. Би хепи. Лав ичадр. Лав, пис енд рокенрол. Бај. Ми треба пијалок
Немам 500 ама варирам од 150 до кај 300. Не бев до намера да се фалам. Искрено може некогаш да прелистам кој ми лајкнал со цел ако ме интересира одредена личност дали ми лајкнала инаку ме мрзи. Беше време пред тоа кога се радував на лајкови демек фаца си ама брзо ми помина тој период и не обрнувам внимание кој колку лајкови има. Инаку ситуација вчера, зборуваат познанички, млади девојки и коментираат за некое машко демек било многу убаво, фино и културно. Го отвара едната од нив неговиот профил на фејсбук и вели: Ауу мори вија само три лајкови има... Реакцијата ми беше: Буквално значи сите добри особини што му го наредија пропаднаа заради тоа што тој имал три лајкови. #вемоламлајкнапостовзанаграднаиграмие #благодарамоднапред
Имам една познаничка, ако нема поголем број на лајкови ја брише сликата што ја постирала. Не ја разбирам поентата, ниту пак фамата околу бројот на лајкови, глупости ми е. Мислам дека како народ многу си патиме од вакви работи. Ако имал некој помал број на лајкови, немал/а пријатели, грд/а е, утепан/а, за греота... До кога лајковите ќе бидат мерило за квалитетот на една личност? И до кога некои ликови ќе си го пумпаат егото бидејќи имале многу лајкови, и биле популарни?
Само една шанса, ако е вистинска љубовта ни еден од партнерите не би си дозволил да ја прокоцка таа една и единствена шанса.
Малку дождец и расцветана липа... чудесна хемија... мириса на дома, на спокој... мириса на младост и соништа... мириса на рај....
Понекогаш ми се смачува од твојот совршен живот перфектно презентиран, сосема природниот изглед на лицето наутро кој зема здив, најмеката коса која мириса на ванила, шумските плодови и авокадото како и цедениот сок кој специјално твојот сакан ти го донесе во кревет. Твојот живот е се што некој би посакал од посветениот сопруг, најголемиот прстен, дизајнерска облека, егзотични патувања, безгрижни крстарења по туѓите фантазии... да љубопитна сум каков вкус има твоето кафе што го фотографираш секое утро на нова дестинација?!
Се слави три дена по кафани кога се роди машко дете, а оно уствари цел живот пичка... #кукавици#кукавициeverywhere
И што е најтрагично бришат мислења што соодвестуваат на темата ама не сакат да се збори тоа туку го менуваат правецот на темата. Поточно модератор пишува на тема МАКЕДОНСКИ ЈАВНИ ФАЦИ ај доста се рпави муабет за пилатес тренерката што почина за друго нешто зборете и вика на пример еве Катарина имала синче. Јас на тоа и одговарам ај сеа зорле ќе правиме муабет за Катарина (свашта) и продолжувам да зборам за нејзината смрт дека сега ќе прикријат од што умрела и госпоѓата ми го брише коментарот- ГО БРИШЕ БЕ! Која дрскост мислат дека светот околу нив се врти некои шефови изиграваат. И што е најтрагично неможеш ни да се докажеш со нив-што не им одговара бришат не се трудат ни да ти дадат објаснување!
сдк Тука сум и јас. Ме зазема мајчинството и немам многу време, Скоро една година не сум се вклучила тука. Само да ве поздравам,Пријатна нок на сите
Затоа што излезе од контрола муабетот за пилатес инструкторката, и стана невкусно. Јас само од страна си читав и ми се згади од некои коментари.
Но мојот коментар воопшто не беше невкусен. И дај нека си пишат ако не денес ќе зборуваме за Робет Билбилов и секој ден да си имаме по еден за оговарање од модераторите ако не За кој сакам за тој ќе си пишувам, мое право и нетреба во тоа да се мешаат како на процент да се колку мислења ќе избришат или ќе изменат.