Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Џабе сите портали отекуваат со „масовното“ труње во 7ца. За некој ден ќе се отвори и пак ќе има гужва таму. Ја веќе знам што ќе си нарачам :)

Оленка* likes this.
  2. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Без разлика, бавен или брз пешак не е оправдание за непотребно вреѓање ама толку е "добар шофер" па не знае што и ќе вика. Искусните шофери не го прават тоа.:)
    Ај да се испотепаме сите сега, може ќе реши тоа нешто.:punch:Ццц, за едно поминување улица ќе те направат курва, што ли кажува тоа за нив?(hollest)

3. biGirl

biGirl Истакнат член

Ubavo e koga te bolat stomacnite od smeenje i igranje :sun::music::d:

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Едната половина од мене сеуште спие.
    А другата половина не е сигурна дали е будна...

Имајте убав ден!
    Цел ден во смеа нека ви мине.

5. sonuvana

sonuvana Популарен член

Кога после 8 години ќе ти се отворат очите поради навидум случаен настан, светот наеднаш непрепознатлив станува.
    Сета вистина во која си верувала, иако во голема мерка на соништа изградена, те плеснува со големината на својата измама.
    Ми се чини дека заедно со тебе ќе паднам, иако секогаш ти подавав рака.
    Но, во овој момент, изгледа дека ќе мораш сама.
    Само да не посегнеш повторно по математичките предвидувања кои толку точности ти покажаа, за да на крај те измамат на овака суров начин.
    Ќе мораш од почеток. Едноставно. Ќе мораш да ја проголташ својата супериорност и математички ум.
    Ќе научиш дека само обичната насмевка и топлиот збор на оној што го сакаш среќа создаваат.
    Не ти е потребно надмудрување и преголема памет која постојано те предизвикува. Тој отспротива треба мир да ти подаде само. Едноставно е.
    Можеш просто и едноставно да сакаш и сакана да бидеш.
    Впрочем и самата се увери во тоа на неочекуван начин.
    Се молам да не се навраќаш и не истражуваш дека лесно предвидлив бил.

6. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Веќе неколку месеци забележувам дека еден симпатичен дечко кој кога и да ме види, ми се насмевнува. Ова се случува скоро секој ден.
    Работи во близина на моето место на живеење. Некои луѓе ваквите ситуации ги сметаат за глупави/ детски. А јас се чувствувам како во сцена од 50тите & it's kinda romantic :)

7. Feminka192

Feminka192 Популарен член

За жал голем дел од луѓето ја сфаќаат вашата вредност тогаш кога веќе ќе бидете далеку од нив и ќе ви станат небитни. :nod:

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Кога бев "сингл", се прашував кај се мажовиве?
    Гледаат ли, спијат? Изгледа прстен на рака во очи ги боде па тогаш те приметуваат.
    Кажуваш пак да му потврдиш сомнеж, нема везе дека си мажена. Има една финта...
    Лажеш дека имаш бебе во стомак и бега како од дух! :rofl::dance:

9. Babyby

Babyby Популарен член

Не ме разочара воопшто. Знаеш дека си крива и ти гореше под нозе, затоа и се правдаше. Никогаш нема да ти вратам, не сум таква во душа. Само нема да присуствуваш на мојот најсреќен ден. Јас до тогаш ќе се помирам со тоа што му го направи на поимот "другарство" меѓу нас. Имај среќен живот, мед и млеко да ти тече од срце ти посакувам! Но, ти изгуби и тоа многу:f:

10. Justicija

Justicija Форумски идол

Многу пати сакав да се исфрбам плава , да станам плавуша , да променам нешто ... И татко ми ми рече : Зошто сакаш да се фарбаш плава , кога црните девојки се најубави ?
    Останав без збор :nod:
    Се водушевив :makeup:

11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Досадно ми е. И тоа многуууу досадно.... и тешко... и лошо.... и ме боли глава.... и имам работа, а не ми се работи.....чудни чувства измешани

12. HappyS

HappyS Активен член

Размислувам како во животот најбитно е што повеќе човек да биде смирен.Сите болести доаѓаат од нервозите и стресовите.Ако некои работи неможеме да ги смениме најдобро е мирно да се прифатат зашто со или без нервоза пак би се случиле.Секогаш да се бара начин да се решаваат проблеми на смирено,без паники и нервози.Колку што може повеќе...Иначе,и мене еве на пр.кога ќе ми текне на долговите што ги имам паника ми доаѓа..ама се смирувам у момент и ја тргам мислата.Викам се постепено ќе се решава,крај со крај ќе се крпи.Едно по едно ќе решаваме.Па тоа се решава ама човек не се враќа.За жал некои од нас тоа касно го сфаќаат...Сите имаме долгови и свои маки и проблеми,што би се рекло секоја планина своја тежина,али многу е битна мислата бидејќи све започнува од неа.Викаат каква ти е мислата таков ти е животот..Затоа позитивно и смирено само

stetoskop, Crna Dama, elimkd and 2 others like this.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Е да ми ти кажам нешто јас, како сигурен пешак. поминувам исто на пешачки, во населено место, во еднава лента нема коли, во другава е овај за кој ќе стае збор ама е далеку. Го гледам ситно онака, ептен далеку беше. И тргнав да преминам и следно што видов беше асфалт и јас на него спружена. Не ме видел типот. Тоа го кажува сегде и по полиции и по народ. Не ме видел. Во 7 поручќек сред лето, олкава крава од метро 65 не ја видел. И покрај сите последици најголемата знаеш која ми е?
    Тоа што сега имам чувство дека секоја кола ќе ме чукне, дека пак ќе летам, дека нема да застане навреме. Еднаш бев сигурна, сега цел живот ќе сум несигурна.

14. dunka

dunka Истакнат член

СДК
    Едно е кога ти си го критикуваш детето а сосем друго кога пријателката си зема за право.
    СДК: Неубо ми падна ептем

♡BuBaLe♡, mareane, Cka and 2 others like this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не се мешајте таму каде што не треба ако ви е помил животот.

*Amethyst* likes this.
  16. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Она кога со сета сила се трудиш барем малку да и' го разубавиш животот на мајка си, ама не ти успева баш...:u:

17. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Моментот кога ќе ја видиш бившата на дечко ти за прв пат како работи во маркет:?:
    Не дека сум љубоморна или нешто слично ама некогаш не можам да ги разберам жeните иако и јас сум женско. Му раскинала, после тоа имала уште два-три дечковци и сеа после 3 години пак го бара за секс и врска, а знае дека има девојка. Не ја сака некако оваа запнала, срцка, аj опни ми го, 100 пати тоа. Некогаш ме фате жал, па се мислам дали да и го вратам ебате:wasntme::wasntme:

18. prominent

prominent Форумски идол

Сите што ги знам ме советуваат да престанам да се водам по емоциите, да не го слушам срцето, туку разумот.

А треба ли?
    Барем знам дека го правам тоа што го сакам. А за тоа не следува каење. :)

19. kuc

kuc Форумски идол

Постојат три вида на пријатели во животот:
    -пријатели по потреба !
    -пријатели за сезона !
    -пријатели за цел живот !!!

20. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

И ништо повеќе не исполнува од благо после полноќ, темнина и тивка музика. И само една надеж дека нема да ја дочекаш повторно зората.