Она кога вработен во комунално претпријатие ја оставил количката на левата коловозна лента пред раскрсница со кружен тек, ти наидуваш на неа и неможиш да поминеш па го љубезно го прашуваш: - Дали можи да ја трнеш количката да поминам ? А тој ти возвраќа нервозно и како ти да си виновен дека количката тука ја оставил: - Шо е бе, што од тука си дошол, што бараш тука, -Добро де тргнија да поминам, после пак оставија тука. -Шо да поминиш бе глеј колку место имаш оддесно ти тука си дошол. Така му текнало на човекот така постапил, тоа е нема што понатаму.
Ти си моја љубов... Моја надеж ... Мој воздух без кој не можам да дишам ... Знаеш дека ти ми си све , имам толку многу да ти кажам ... Но немам можност , све заврши .. Ладно стави крај ... Нема никогаш да се видиме ... Нема никогаш да го осетам тој мирис , таА прегрАтка во која се топев ... Едноставно тоа беше сон ...кој заврши и никогаш нема повторно да се деси.....
СДК дека си созреал како личност тогаш кога донесената одлука за некоја работа е исправна...па макар и да не е во твоја корист.
Која некултура на младиве денес. Се дерат викаат едниот од дома, на прозор, а другиот доле го чека пред зграда. Ама викање, дерење.. катастрофа. Да не може чоек на раат да си одмори.
Секој е посебен на свој начин. Секој си е приказна само за себе. Секој некому остава некаков впечаток. Секој има мислење за некого, кој го менува. Бидете свои. Живејте како сакате. Соочете се со проблемите, овде сме на форумов д аси помагаме.
,,Колку љубов имало во едно идиот, будало, ѓубре, краво, свињо...“ Не знам за љубов, ама невоспитаност и непочит левел 999999999 има дури и ако на непозната личност што те изнервирала на улица ѝ упатиш некој од овие епитети, а не пак на близок или партнер. Се надевам не се сериозни луѓево од било кој пол и возраст што споделуваат вакви ,,мудрости“...
матни времиња, кој е што...и кој е за што? можеби оној дечко со тетоважа на ракта, потпрен на некој рандом ѕид, со цигара во уста, ќе биде еден ден совршен татко...а финиот и секогаш спастрен студент, секогаш одговорен, секогаш пофален од сите - ќе биде секогаш и на т.н. службени патувања, со чашка врака и олабавена кравата, ќе завршува на шанк, а одтаму со некоја жена... не е се што блеска и што е убаво, баш толку убаво. чудно време е дојдено, кој е што, и кој за што е...
Дефинитивно кога ќе речат сите машки се исти, стварно се исти, не само у Кина. Истите финти на пуштање, финоча на почеток... И така фино лепо таман да се пофалев иам нов симпатија , дознав дека е женкар и решив да бидеме другари пошо си имавме фини муабети. Да му дадам до знаење дека можеме да бидеме у френдзона само, реков зафатена сум ама можеме да се дружиме и дечкото се налути, па како тоа сум имала дечко, а со други сум пишувала, на дечкото не ли му сметало. Викам, па не сме 19 век, па ако иам дечко, да не смеам со никого да комуницирам. И еве го така ко попарен избега... Стварно треба некој на машкиве да им објасни дека не може сите женски да им се девојки или „мувачици“, зашто со некоја и да не се пријатели.
Добар ден, добри луѓе, денес сонцето убаво нѐ грее иако е само 00:30, а мудроста на денот е ДВАЕСЕ пати мери, еднаш сечи!!!
Не знам колку љубов има, ама колку месо има да знаеш Ми текна на покојниот дедо, тој викаше дека крво не е навреда, кравата дава млеко, има корист од неа, козо, свињо... Од се има корист. Најголема навреда било некој да ти каже дека си тиква зелена. Само од неа немало никаква користа затоа што ни свињите не ја јаделе.
Надвор грми,значи ме уби оваа (не)време не можам да заспијам цело време мислам дека ке пропуштам кога ке удри гром некаде.
Она кога ќе се разочараш од себеси,кога ќе сакаш да се пронајдеш а не ти оди...кога си го бараш мирот што ти го нема...кога се бараш себеси...тоа е....тешко. Лажам. Најтешко....