Ne...ne postoi sudbina...samite nie si go modelirame zivotot...so nasite odluki-promisleni i nepromisleni...so ludjeto koi gi pustame vo nasiot zivot-so ednite ke se cuvstvuvame sakano,sigurno ,bezbedno ....dodeka so drugite -ke te drzat na povodnik,a ke ti prodavaat veter i magla... I povtorno od nas samite ke zavisi se-da ostanes u glupa igra kade sto ke si samo 1+na spisokot ili da izlezes i da go zivees zivotot.
Синоќа и денеска прочитав две тажни вести..... ме полазаа морници. Ех,животе... како само згаснуваат нечии животи.
Што ти е психа еј, кога си дома ти оди да ја кренеш во воздух куќата од што ти е досадно а кога си на работа, душата ти плаче да си дома. Но, сепак може да се прогледа низ прсти, подобро е ѕидовите да ги гледаш дома, отколку да си опкружен со роботи и мршојадци.
Имам измешани чуства... Она кога во блендер ке помешаш солено , благо , кисело и излегува катастрофа.... Знаеш.... Ке имам и други момци во животот , ке имам и поголеми проблеми од овие што ги имам , но ти секогаш ке ми ствараш ужасна болка во градиве , секогаш кога ке те спомнат ке голтнам голем камен и ке се насмевнам ... Нема никогаш да искажам дека патам по тебе и дека си ми бил најголемата љубов .... Ке продолжам понатаму ... Јас си заминувам да живеам што подалеку од овде...од тебе ... Нема да гледам назад во минатото ... Многу е доцна за све ... Така било пишано ...
Не сакам да ми ги двоиш децата! Ако купуваш за едниот ќе купиш и за другиот, макар било и пакетче смоки.
Можеби имаме многу пријатели, непријатели, колеги, маж/жена ... но на крајот од денот, сепак сме сами .. Кога си легнуваме, си легнуваме во пакет само со нашата душа .. Чувајте си ја чиста
СДК животов ме има нашамарено милион пати, но од последниов шамар не можам сеуште да се опоравам....Не знам, се повеќе губам надеж... се залажувам себеси, но не вреди...ме боли секое делче од ова распарчено срце....се трудам да бидам храбра, но внатрешно сум искршена... Дали некогаш ќе ми се насмевне животов??
Пред вистината и Боговите молчат! Луѓето не се менуваат! Не вреди да вложуваш енергија во лажни пријателства! Секогаш истите личности, на истиот начин, во исто време, ко по договор го забодуваат ножот во грб!
Убав ден, убав празник, бевме во црква со внуками, си запаливме свека за здравје, за нас, и за нашите најмили, исто запалив и доле за тато и дедо. Се помолив дедо боже секогаш да ни дава само здравје, срека, и мир во домот. Секогаш кога и да влезам во црква, и кога ке искочам, го чуствувам мирот во мојата душа, и среката во мене