Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Порано верував дека имаме сродни души,но живото ме научи дека такво нешто не постои,постојата само исти интереси и погледи во животот,ако имате различни размислувања премногу тешко е да се одржи една врска или брак.

parksey, Purplelilac, kala21 and 3 others like this.
  2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

А што ако ти умре сродната душа уште пред да ја запознаеш? Дали некоја друга автоматски ти стануе сродна у тој случај?
    Или можеби постојат 2 сродни души по една за резерва? :)

3. parksey

parksey Активен член

бич донт килл д вајб :rofl:

*Amethyst*, Ketchup, crimson and 4 others like this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Една е, нема резерви.

8463. likes this.
  5. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Навистина човек учи да ги бира своите битки. Знае кога треба да продолжи, и кога се губи секакво значење. Знае кога што треба да каже, и кога секаков збор би бил сувишен и непотребен. Знае кога и каде подадената рака е најпотребна, и кога со прст не смее да мрдне.

Искуството е најважно. Некои работи кои се знаат на теорија, потребно е да се потврдат во практика, да не останат само кажани или направени.
    И самоконтролата.

Crna Dama and stetoskop like this.
  6. +++

+++ Популарен член

Со вода и со оган не се игра. Со струја може. Ќе добиеш бесплатен hair styling:

Crna Dama, Ketchup, "Zoki" and 5 others like this.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

А она кога една од поблиските другарки ја викаш на дипломска, ти вика дека има смртен случај и не може да дојде а вечерта ја гледаат во град?!
    Шта речи а не заплакати?

Crna Dama, "Zoki", EMoonlight and 2 others like this.
  8. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Чуден феномен се обидите да се најде смисол во страдањето, најчесто во туѓото, она на безбедна оддалеченост од нашите сетила, но за жал често и она кај оние блиските.

А смисол нема во страдањето, нема да не направи подобри луѓе, нема да ни отвори нови хоризонти, нема да не научи некакви си мудрости, нема да направи ништо добро.
    Ќе остави само негативни гомна како огорченост, тага, желба за одмазда, агонија, депресија, очај и агресија.
    Можеби е утешно да се најде некаков смисол во страдањето, во маката, дека е за некоја виша цел, дека има ред во хаосот, дека е казна за гревовите на претците, дека така биле наредени ѕвездите...

И сето тоа е тешко, морбидно тешко срање.
    Смисол има само излезот од страдањето, прекинот на маката, оставањето на тежината некаде по пат.
    Насекаде фрчат статуси, изјави, мисли од разни мудреци, обично таму од Исток со разни објаснувања за племенитоста на страдањата, некакви крајно иритантни зен будалаштини кои немаат никаква употребна вредност.
    И најчесто од особи кои немаат потреба да се тешат со такво нешто. Не можам да објаснам што е тоа што ги тера на тоа, кој е тој мотив...

9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

А замисли баш таа една ја абортирале и не се ни родила. Што ќе прави нејзината сродна? Ќе заврши сингл или со несродна душа? :^)
    Ама ако заврши со несродна душа, тогаш таа личност ќе расипе друг неостварен пар т.е. сродната душа на оваа „несродна“ нема да може да се венча со неа бидејќи таа е зафатена, па ќе треба и она со некоја друга несродна итн. ланчано ќе се расипат сите „сродни врски“. Ептен некако се комплицираат работите :D

*Amethyst*, winter flower and crimson like this.
  10. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Искрено и јас се тешев до пред некое време со цитатите на Руми од типотЧ каде ќе се сопнеш таму ќе пронајдеш злато. Мислам дека самата болка ме тераше на тоа да барам утеха во страдањето и пред се, да најдам некоја логика во неговото постоење, цел и да ја пренасочам негативната енергија во позитивно. Кратко и јасно, кога се работи за нешто големо, едноставно не бива, остава такви лузни што можеш да се радуваш единствено на успехот ако за момент ги заборавиш.

СКД
    Постовите на жениве на Фејсбук од 40/50/60 години со тоа светликавите гифови од Бестрашна жена со китки и кафиња кои испаруваат ми се одвратни. Отследи, отследи, отследи.

*Amethyst* and Црна Ружа like this.
  11. parksey

parksey Активен член

zalno e kakvi se lugevo vo deneshnicava :worried:

12. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Знаеш дека е тежок период кога не си верник и одамна си престанал да веруваш во Господ, но започнуваш да одиш во црква и да се молиш... зошто друго и не ти преостанува.

13. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Проблемот со тие источњачки мудроштини е што немаат што да кажат за позитивни случувања, не знам што е проблемот во нив, демек од убави дешавања во животот не може ништо да се научи, али од страданија, патење и мизерија веднаш почнува мудрост да блика од оној кој страда, неам ништо повеќе замразено последно време од тие источни псевдо-филозофии :worried:

14. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Pa znaes "blazen e onoj sto strada" i avtomatski so toa stanuva i mudar.

*Amethyst* and Црна Ружа like this.
  15. veteruska

veteruska Популарен член

Никогаш не пропуштајте ја можноста да им се заблагодарите на сите оние кои ви го прават денот прекрасен.Затоа што се ретки таквите во денешно време,една насмевка повеке,повеке здравје и среќа.

elimkd, EMoonlight, "Zoki" and 7 others like this.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

На сиве овие им посакувам по еден батко два на два набилдан, да ги начека у темна уличка, на само...

И ве молам, без осудување дека сум посакала некој да ги силува, зарем не сте знаеле дека не може некој да те силува на сила, а сигурно и сама си го бараш...

Screenshot_20170917-132450.png Screenshot_20170917-132440.png Screenshot_20170917-132433.png

17. poenta

poenta Форумски идол

Моментот кога забележуваш дека на трансакциската сметка има прилив, а чувството на сеедно е посилно од насмевката.

18. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Хаха најјак ми беше тој: е како може на сила да те силува? Сигурно сама му се раслекла..
    Како можело на сила да те силува бе :D

19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Деген, тоа ти е...

*Amethyst*, Ketchup and cresa-jagoda like this.
  20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Дали јас сум реткост како машко кое ги,анализирам девојките по,коса,нокти,шминка,очи,влакна,трепки,веѓи,облека,хигиена,парфем,накит,чевли,заби,кармин,тетоважи.