Понеделнички фреш старт со нов акаунт на форумов! Зошто? Импулсивност. Хелоу луѓе, убаво нека ви почне неделава
Колку појасно ќе кажете што сакате толку се поголеми шансите да го добиете тоа... за што и да се работи...
Не дека јас сум хипер сезитивна и не дека ѕвездите ми се криви што ме дале во романтичен знак, ама не може некој да ме уверува ( а се обидоа деновиве неколкумина) дека љубовта , ама онаа вистинската, умира со текот на времето.... Е како ќе умре кога си нашол храброст , спокој, подддршка во некој? Е како ќе изумре сликата за себе која си ја спознал до некој? Е како во ударите од животот кои ќе стануваат се посилни, солзите се погорки и проблемите се понерешливи нема да ти недостига баш тој кој ти бил сигурност во чекорот, решителност, истрајност и утеха во болката? Е љубовта вистинска не умира со времето... оти со времето стануваме се подобри нели (кон тоа одеме) стануваме пософистицирани, подобра верзија од себе, знаеме повеќе да се дадеме емотивно и телесно, поуспешни и позадоволни со себе сме, и како ќе умре вистинската љубов??? ЈОК умира моменталната страст, монотонија, привлечност, разумно избирање на партнер кое е далеку од љубовта...
Нема лесен пат. Има пат кој мора да се изоди за да се стигне до посакуваната цел. Најважно од сè е секогаш да се остане човек без разлика каде се наоѓаш. Сега си на врвот но утре си доле,затоа не се преценувајте многу да не паднете многу ниско.....Човечноста пред се..
Што гледаат? Кај гледаат? Епа гледаат во душата, гледаат колку некој е внатрешно убав, бидејќи не им е потребна површната (надворешна) убавина, бидејќи е минлива. Туѓата надворешна убавина не може да ги направи среќни, да им даде вистинска љубов, почит, разбирање. Ама затоа сето тоа ќе го добијат од срцето на другата личност, а срцето и искрената душа се внатрешната убавина на секој човек. Сѐ е џабе кога некој е надворешно совршен, но душата му е расипана, а срцето камено.