Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Она кога ќе си игра детето на лулашки со друго дете па тоа кога ќе рече -леле што е убаво малецко, па јас кога ќе речам кажи и на мајка ти на шала, па тоа кога ќе рече -немам мајка, ја земале ангелите кога ме родила мене... Е тоа е тој момент кога сакаш да го вратиш времето и да си ја голтнеш најдобронамерната шала.

Lolo5, Gosh, M&M and 10 others like this.
  2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Многу е коњ татко ми.(facepalm)
    Му вика едно дете на другарот кој одеа по улица и збореа цело мало да ги слушне.
    На 15тина години коњ го вика својот татко:puke:
    Замислете непознат човек како би го нарекло истово ова дете|(

Lolo5 and Rama like this.
  3. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Една жена на фејсбук споделила мемори слика и пишала "на времето на млади години", и ја си помислив пред кој знае колку време е а тоа да ти било пред само две години.
    Мош тогаш е била млада и девојка а сега жена па стара да се осеќа, мислам бог да чува де.
    Ич не ми е тоа интересно ни па смешно, а мојата реакција беше па сега па многу стари.

Lolo5, Rama and cresa-jagoda like this.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Она кога некој ќе ти влезе под кожа, и оди па заборави го :doh:

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ми вели, те сакам, многу ќе ми фалиш. И велам.. и јас тебе, ќе ми доаѓаш, ќе си доаѓаме...
    Да! -Вели.. “замисли.. јас и ти за некоја година и само нашиот ист интерен сарказам и безобразниот хумор, се кикотиме со часови под дебела сенка, а две мали блиску нас играат во песок.. моето буцкасто, а твоето ситничко... ги учиме да личат на нас и да останат заедно како ние две низ годиниве. Велам.. -замислувам и многу убаво звучи.

Кога не можеш да си ја замислиш иднината без најдобрата другарка.. па ја замислувате заедно.... А желбите крај немаат..

x.Daisy.x, Gosh, Srcka $ and 25 others like this.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Никогаш не се обидувај со сила да задржиш некој до тебе... Пушти го да оди. Ако се врати значи е твој а ако не се врати тогаш никогаш и не бил твој.

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ако нешто сакаш, го чуваш.
    Ако го сакаш цветот, нема да го скинеш, туку ќе го оставиш да расте таму каде што е.
    Ако ги сакаш птиците, нема да ги затвориш во кафез, туку ќе им дадеш слобода.
    Дека нешто или некого сакаш, ќе знаеш тогаш кога ќе се видиш себеси како за тоа се грижиш.

8. Rama

Rama Форумски идол

Никогаш не сум осетила ќеф или желба да се научам да возам автомобил,океј,знам сега секоја втора жена е возач,но не и јас.
    Кога станав полнолетна,моите ми понудија да положам ако сакам,им реков не.
    Но,иако не знам кола да возам,знам трактор,десетина години имав кога ме научи брат ми,кога одевме на село кај дедо и баба,се возевме низ село со братучедите :D

Денес,години подоцна,ги учев тестовите за полагање со братучедка ми,т.е ја испрашував јас,оти ќе полага деновиве,и си реков,е сега и да сакаш да положиш,никогаш нема да ги научиш овие тестови Рамо,познавајќи те што капацитет на мозок имаш :worried:
    Уууу,ама ми се видоа комплицирани бре,океј,неколку знаци и правила знаев од општа култура,но сепак ми се виде многу тешко :D

9. Petra777

Petra777 Популарен член

Полагање е најлесното нешто, но зад волан кога ти знаеш што правиш, други не знаат. :)
    Тука е проблемот. Сообраќајна култура нула.
    Те поддржувам! Не е доцна никогаш. Ако ништо друго, добро е да си помош на возач, многу значи и совозачот да знае да управува. :)

cresa-jagoda, crimson and Rama like this.
  10. Presque vu

Presque vu Активен член

Мое лично мислење е дека состраданието и сочувствителноста на туѓата болка и страдание,не е исто како сентименталноста....Постојат многу луѓе кои се сентиментални,но се безчувствителни...

cresa-jagoda, Rama and Marija) like this.
  11. Marija)

Marija) Истакнат член

Прекрасно е - кога ќе ти речат, дека ти си доказ...дека годините се само број. :P

12. mynameislove

mynameislove Популарен член

Дали сме задоволни од тоа како го лажираме сопствениот живот? Излегуваме на кафе за да го сликаме јадењето или пиењето и обавезно истото да оди на инста стори. Или да не видат луѓето тагнати и насмеани во некој елитен ресторан иако работиме едвај за двеста евра. Задолжително да бидеме облечени по најнова мода оти се друго е сељачко. И да не ја заборавиме големата љубов помеѓу партнерите среќни и заљубени иако реално не им оди најдобро.
    Не велам дека и јас некогаш не сакам да се пофалам пред народ... ама што е претерано, претерано е. А се што е претерано нечини!!!
    На крајот на денот кога ќе ја гушнеме перницата сами, неисполнети, кого лажеме? Изгледа себе.

Gosh, Srcka $, cresa-jagoda and 10 others like this.
  13. macencef

macencef Популарен член

Сељак си е сељак! И да не ме сватите погрешно - има разлика меѓу сеЉак и сеЛанец!
    Првиот може и во Њујок да живее - пак ќе биде безобразен од типот - Земи си го каталогот, НИ СМЕТА ТУКА! Ај да му сметаше на дотичната - ама да работеше во некоја канцеларија мала со многу документи, дури и во фризерај да работеше ќе си речев - ОК, нема проблем. Дотичната работи во Спортска обложувалница! Хм, билтените се побитни од каталогот мој. Ем е проста, сеЉачка, ем се прави како да е не знам си што. Само да ме спушти под нејзино ниво. Го зедов каталогот - не ме ни погледна.
    А селанец? Работев порано пред неколку години како волонтер и имав директен контакт со лица кои живеат на село. Беа толку добри и неизвалкани души, измачени од физичка работа. Имаше една бабичка, со бастунче, и седна до мене за 10 минути и завршив работа и си замина со син и, не можеше сама да се движи. Нема да ја заборавам. Никогаш.
    Пазете на термините - секогаш. Ама повеќе - пазете на ѓубрињата во душата на луѓето.

Lolo5 likes this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Кога секој ќе си го живее својот живот, ќе си го гледа својот двор и нема да мрчи за животот и постапките на другите луѓе, ќе живее многу посреќен и поисполнет живот.

Lolo5, cresa-jagoda, Rama and 8 others like this.
  15. filip4

filip4 Популарен член

Chustvoto koga se osekjash otfrlen od se i od sekoj,kako na nikoj da nemue gajle za nishto.
    Chustvoto koga se osekjash kako da si vo dlaboka bezzdna,lugje sedat nad tebe i ne ti podavaat raka da te izvlechat od taa bezdna.
    Chustvoto kako da ne osekja nikoj nishto sprema tebe,kako da ne si mu interesen za nishto,pa i najdobra shega da si kazhal.
    Ne e taka kako pishanovo
    Alii... Chustvo,chustvo i samo chustvo :|

16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Сакам да кажам дека кога ги гледам снимките од поплавите во Босна и Хрватска ме фаќа страв и ми се враќаат сликите од поплавата кај нас од 6 август. Чувај ги Боже сите луѓе на светот и смири го небото.

17. crimson

crimson Форумски идол

Ја читам темата на @baba Rada за кокети и се чудам како се родив толку смотана.
    Ај што за флертување не ме бива, туку и љубовниот живот ми е како од глупава романтична комедија.

Сега последно, долгоочекуван прв дејт.
    Отидовме по грешка во различни кафичи.
    Па ај да ја поправиме грешката и да се најдеме во трговскиот на пола пат, јас сум отишла во Беверли, он во Буњаковец.

Ммммммда.
    Ако се заљуби во мене, нема да е поради способност за дејтање.

Lolo5, Gosh, Srcka $ and 31 others like this.
  18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Не се секирај не си единствена, на сите ни се случуваат вакви работи. На пример мојот љубовен живот е поделен со нула, кај тебе барем се случува нешто на тоа поле кај мене ништо веќе подолг временски период. Затоа треба да знаеш дека има луѓе кои се полоши на тоа поле од тебе. Тоа нека ти биде утеха.

Rama and crimson like this.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Не се жалам, супер беше дејтот. Имаше и уште неколку после.

Ќе биде, не се грижи ти :)

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Но, не знаеш што се случило за да го осудуваш тоа дете, зарем не?