Она кога ќе си игра детето на лулашки со друго дете па тоа кога ќе рече -леле што е убаво малецко, па јас кога ќе речам кажи и на мајка ти на шала, па тоа кога ќе рече -немам мајка, ја земале ангелите кога ме родила мене... Е тоа е тој момент кога сакаш да го вратиш времето и да си ја голтнеш најдобронамерната шала.
Многу е коњ татко ми. Му вика едно дете на другарот кој одеа по улица и збореа цело мало да ги слушне. На 15тина години коњ го вика својот татко Замислете непознат човек како би го нарекло истово ова дете
Една жена на фејсбук споделила мемори слика и пишала "на времето на млади години", и ја си помислив пред кој знае колку време е а тоа да ти било пред само две години. Мош тогаш е била млада и девојка а сега жена па стара да се осеќа, мислам бог да чува де. Ич не ми е тоа интересно ни па смешно, а мојата реакција беше па сега па многу стари.
Ми вели, те сакам, многу ќе ми фалиш. И велам.. и јас тебе, ќе ми доаѓаш, ќе си доаѓаме... Да! -Вели.. “замисли.. јас и ти за некоја година и само нашиот ист интерен сарказам и безобразниот хумор, се кикотиме со часови под дебела сенка, а две мали блиску нас играат во песок.. моето буцкасто, а твоето ситничко... ги учиме да личат на нас и да останат заедно како ние две низ годиниве. Велам.. -замислувам и многу убаво звучи. Кога не можеш да си ја замислиш иднината без најдобрата другарка.. па ја замислувате заедно.... А желбите крај немаат..
Никогаш не се обидувај со сила да задржиш некој до тебе... Пушти го да оди. Ако се врати значи е твој а ако не се врати тогаш никогаш и не бил твој.
Ако нешто сакаш, го чуваш. Ако го сакаш цветот, нема да го скинеш, туку ќе го оставиш да расте таму каде што е. Ако ги сакаш птиците, нема да ги затвориш во кафез, туку ќе им дадеш слобода. Дека нешто или некого сакаш, ќе знаеш тогаш кога ќе се видиш себеси како за тоа се грижиш.
Никогаш не сум осетила ќеф или желба да се научам да возам автомобил,океј,знам сега секоја втора жена е возач,но не и јас. Кога станав полнолетна,моите ми понудија да положам ако сакам,им реков не. Но,иако не знам кола да возам,знам трактор,десетина години имав кога ме научи брат ми,кога одевме на село кај дедо и баба,се возевме низ село со братучедите Денес,години подоцна,ги учев тестовите за полагање со братучедка ми,т.е ја испрашував јас,оти ќе полага деновиве,и си реков,е сега и да сакаш да положиш,никогаш нема да ги научиш овие тестови Рамо,познавајќи те што капацитет на мозок имаш Уууу,ама ми се видоа комплицирани бре,океј,неколку знаци и правила знаев од општа култура,но сепак ми се виде многу тешко
Полагање е најлесното нешто, но зад волан кога ти знаеш што правиш, други не знаат. Тука е проблемот. Сообраќајна култура нула. Те поддржувам! Не е доцна никогаш. Ако ништо друго, добро е да си помош на возач, многу значи и совозачот да знае да управува.
Мое лично мислење е дека состраданието и сочувствителноста на туѓата болка и страдание,не е исто како сентименталноста....Постојат многу луѓе кои се сентиментални,но се безчувствителни...
Дали сме задоволни од тоа како го лажираме сопствениот живот? Излегуваме на кафе за да го сликаме јадењето или пиењето и обавезно истото да оди на инста стори. Или да не видат луѓето тагнати и насмеани во некој елитен ресторан иако работиме едвај за двеста евра. Задолжително да бидеме облечени по најнова мода оти се друго е сељачко. И да не ја заборавиме големата љубов помеѓу партнерите среќни и заљубени иако реално не им оди најдобро. Не велам дека и јас некогаш не сакам да се пофалам пред народ... ама што е претерано, претерано е. А се што е претерано нечини!!! На крајот на денот кога ќе ја гушнеме перницата сами, неисполнети, кого лажеме? Изгледа себе.
Сељак си е сељак! И да не ме сватите погрешно - има разлика меѓу сеЉак и сеЛанец! Првиот може и во Њујок да живее - пак ќе биде безобразен од типот - Земи си го каталогот, НИ СМЕТА ТУКА! Ај да му сметаше на дотичната - ама да работеше во некоја канцеларија мала со многу документи, дури и во фризерај да работеше ќе си речев - ОК, нема проблем. Дотичната работи во Спортска обложувалница! Хм, билтените се побитни од каталогот мој. Ем е проста, сеЉачка, ем се прави како да е не знам си што. Само да ме спушти под нејзино ниво. Го зедов каталогот - не ме ни погледна. А селанец? Работев порано пред неколку години како волонтер и имав директен контакт со лица кои живеат на село. Беа толку добри и неизвалкани души, измачени од физичка работа. Имаше една бабичка, со бастунче, и седна до мене за 10 минути и завршив работа и си замина со син и, не можеше сама да се движи. Нема да ја заборавам. Никогаш. Пазете на термините - секогаш. Ама повеќе - пазете на ѓубрињата во душата на луѓето.
Кога секој ќе си го живее својот живот, ќе си го гледа својот двор и нема да мрчи за животот и постапките на другите луѓе, ќе живее многу посреќен и поисполнет живот.
Chustvoto koga se osekjash otfrlen od se i od sekoj,kako na nikoj da nemue gajle za nishto. Chustvoto koga se osekjash kako da si vo dlaboka bezzdna,lugje sedat nad tebe i ne ti podavaat raka da te izvlechat od taa bezdna. Chustvoto kako da ne osekja nikoj nishto sprema tebe,kako da ne si mu interesen za nishto,pa i najdobra shega da si kazhal. Ne e taka kako pishanovo Alii... Chustvo,chustvo i samo chustvo
Сакам да кажам дека кога ги гледам снимките од поплавите во Босна и Хрватска ме фаќа страв и ми се враќаат сликите од поплавата кај нас од 6 август. Чувај ги Боже сите луѓе на светот и смири го небото.
Ја читам темата на @baba Rada за кокети и се чудам како се родив толку смотана. Ај што за флертување не ме бива, туку и љубовниот живот ми е како од глупава романтична комедија. Сега последно, долгоочекуван прв дејт. Отидовме по грешка во различни кафичи. Па ај да ја поправиме грешката и да се најдеме во трговскиот на пола пат, јас сум отишла во Беверли, он во Буњаковец. Ммммммда. Ако се заљуби во мене, нема да е поради способност за дејтање.
Не се секирај не си единствена, на сите ни се случуваат вакви работи. На пример мојот љубовен живот е поделен со нула, кај тебе барем се случува нешто на тоа поле кај мене ништо веќе подолг временски период. Затоа треба да знаеш дека има луѓе кои се полоши на тоа поле од тебе. Тоа нека ти биде утеха.