Од понашањето на некои луѓе мене ми стане незгодно.. а они немат гајле , а така треба да не се замараш..
Никаде немам сретнато поголема поддршка и попријатна атмосфера од малиот клуб по германски на Дуолинго. Секакви честитки добив за достигнувањето streak од 100 дена.
Како мало дете се радувам кога ќе успеам да завршам некоја работа како што треба,макар да се работи и за ситница. Ова ќе го разбере само некој кој се бори со самиот себе,со сопствениот страв,со постојаните и непотребни сопирачки кои ми се пуштени на најјако.... Не е доволно,но успевам да го контролирам стравот,и се надевам еден ден да го снема засекогаш.
Se iznervirav mnogu I do sega spiev so laptop na noze Toa shto go gledav + nervozata shto me jadeshe si pridonese za toa da se desi,da zaspijam odma Shto da pravam koga sum takov,se nerviram mnogu za toa shto go sakam iskreno i od srce. Sepak vredi da se nervira chovek za dve raboti : - Zhena - Fudbalki tim Ne treba da se sakaat onaka kolku da se kazhe sakanje,tuku sakaj gi iskreno i od srce,zashto vredat i bez tie dve raboti ne se mozhe as Roma
Од супер моќи, јас ја имам таа да се вратам едно 20 пати да проверам дали сум изгасила шпорет. Дури и на пола пат, полукружно и назад. Кафе, чај пред излегување? Не, фала.
Утрово се ослободив од стравот и тремата кои ме кочеа да бидам вистинската јас. Се чувствувам ослободено и полна со самодоверба. До сите што ќе го прочитаат ова: Ти ја имаш моќта да промениш се што сакаш! Сруши ги сите граници кои ти го попречуваат патот кон успехот. Биди најдобрата верзија од себе! Се е возможно
Уште еден Велики Четврток откако вас ве нема За неколку дена се наближува 6та годишнина од вашето прерано заминување од овој свет. Почивајте во мир. Имајте мир во Царството Небесно.
И услуга не се бара од секој некои на тоа гледаат дека мора услугата да се врати. Полицаец побарал услуга од својот пријател доктор,да му помогне за некој преглед побрзо да заврши работа. Докторот му завршил работа. Полицаецот се заблагодарил,и прашал колку должи. Докторот рекол дека не треба ништо. По извесно време докторот удира човек на пешачки,и бара услуга од својот пријател полицаец да го замачка случајот. Полицаецот одбил и му рекол: Извини пријателе но тоа е големо кривично дело,мора да поминеш со казна. Докторот му рекол: На тебе кога ти требаше услуга јас ти помогнав,сега ти на мене грб ми вртиш,бев будала што ти помогнав. Сдк Секоја услуга ќе ви биде побарана да ја вратите на некаков начин кога тогаш,затоа не се бара услуга од секој,па дури од никој.
Во љубовта нема планови,едноставно љубовта нема граници,и доаѓа еднаш и трае засекогаш.Затоа правете го она што го осеќате за партнерот,партнерката,и уживајте во секој заеднички момент,оставете љубовта да ве движи.
СДК дека сите теми на форумов ги читам. Некои внимателно,некои "летимично". Но...кога ке стасам до НА СРЦЕ МИ ЛЕЖИ, секогаш со трепет ја отварам.Често со денови не ја отварам. Несакам да Ве читам таму И...ретко,скоро никогаш не ставам лајкови
Никогаш нема да ги сфатам оние кои се караат и се си велат,викање, караници. И на крај пак си зборуваат,се слушаат по 2 саати на мобилен, се гушкаат, пијат кафе.... Нема врска то шо те понижил некој,те исмевал, те местел... Зборувам од пријателски аспект. Ве молам просветлете! Што се случува со ваквите? И не можам да поднесам фејк ппл, не ич, ма не ме терајте да бидам истата со некој со кој сум се скарала. Не, не можам да глумам, ко добро знам што ми направил некој. Доволна ми е дистанца од такви луѓе и едно културно здраво, како си. Што има ново.
Ако искритикуваш некого или нешто (со право) - мрчиш, исмеваш... Ако кон некој вреден за тоа се однесуваш наклонето, со поддршка и пријателски - се улизуваш... Ако споделиш некоја подлабока, поучна и воедно интересна реална случка од животот со позитивна енергија или емоции - најверојатно си ја измислил/а за внимание и approval... И во виртуелен и во реален живот, да им угодиш на некои персони полни со фрустрации е невозможна мисија, а уште поважно - и сосема непотребна цел.
Сигурни сте дека Февруари беше месец на парење кај мачките и мачорите? Јас веќе не мислам така Неколку дена со ред,неколку мачки не ме оставаат да спијам,леле кога ќе почнат да мјаукаат,да се гребат,да се бркаат,пиштат ко плач од мали бебиња се слуша,иритира дури. И си викам,се раскинаа мачкиве од онадење,а Рама поштено си апстинира И така