Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Работата со рекламата е што, сигурна сум дека тие што ја смислувале, се пукнале да соберат не-белци, мислејќи да избегнат такви критики дека се расисти. Ама...:D коа премногу го мислиш, смислуваш..до најмал детаљ, увек се дешава да не ја видиш ете, целата слика:D

И не почињајте со тоа помалку калории. Од кога ги пукнаа Викторија сикрет за рекламана: Perfect Body for Everybody...или оној научникот на НАСА со кошулата со пин-ап девојките...:D преку јајнициве ми е веќе од полицијата за коректност. :envy:

Rama, ivi1987, Purplelilac and 14 others like this.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Не мoрa дa си рaсист, дoвoлнo е дa си чувствителен црнец, вечитo зaгрoзен и дискриминирaн. Или пaк кaкo мене нa пример, дoбaр нaбљудувaч :D Дa не се вреѓaме сo рaсист.
    И не верувaм @zhap4e декa е oд немaрнoст или нaивнoст или грешкa. Нa пaметен нaчин се прoтнувaaт вaкви рaбoти :D Акo не зa другo, чистo зa пoпулaрнoст нa реклaмaтa.

Last edited: Apr 17, 2018
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ете ти, ти си уствари од оние со теориите за заговор у маркетингот |( :D

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Мене aкo ме прaшaш, сaми јa нaпрaвиле и гужвaтa oкoлу рaсизмoт, зa центaр пaжњa дa се :D Требa дa ти текне :fubar:

Rama, EuHenIa, Petra777 and 4 others like this.
  5. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Не е навреда, нити се однесува конкретно на тебе - расизмот е во човечката природа и го има кај секого во одредена мера, затоа е и толку битно да се образуваме против него. А тренирањето да броиме црнци, белци, малцинства и етноси и да водиме ментална статистика за еднаквата процентуална застапеност и улогата во која се појавиле во филмови, серии, спотови и реклами по мене и не е баш најдобриот начин. Можеби агресивните промотори на политичката коректност и social justice warriors имаат добри намери, ама одбрале погрешен пристап.

И сериозно ме интересира кој е тој што прв го забележал расизмот во рекламава - некој црнец или можеби white savior? :D

Држи вода теоријава, и ја ја имам чуено. У денешно време, кога сите стримаат ствари или едноставно премотуваат реклами на телевизија, единствен начин луѓе да ти ја видат рекламата е ако предизвика некаква контроверза. :)

Rama, Purplelilac, Bridget and 2 others like this.
  6. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Често од страв од околината, религијата, реакцијата на некого забораваме на себе и на својата лична среќа....
    IMG_20180417_215918_396.jpg

Rama, winter flower, GirlLove and 7 others like this.
  7. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Понекогаш и патот до пеколот е поплочен со добри намери ;)

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Отишле во Ројал, нашле полжавче во марулата, го сликале и го ставиле на ФБ.
    Можеле слободно и да го изедат, и онака е најхранливото нешто во целиот оброк.
    Туку, друго се мислев... Дали озбилно ги изненадило што нашле полжав во марула во ресторан за брза храна, или едвај чекале да направат интересни? Факт е дека сите трчаме по салатите, како да се светиот грал на рестораните, а најчесто тие се оние што се најлошо исчистени. Кој бе ти има време да ти чисти марула како што е ред? Друго, пилешкото... Знаете каде сум јадела најдобро пилешко? Дома. Многу светски готвачи изјавиле дека никогаш не нарачуваат пилешко во ресторан затоа што најчесто го добиваат пресуво.
    А кога сме кај хигиената и рестораните, колку луѓе знам што работеле во ресторан и им се гади од помислата да седнат да јадат во некој, ехехееееее...

Gosh, Rama, ivi1987 and 19 others like this.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Која е поентата на марулата или краставиците во фаст фуд оброк? #прашањакоимемачат

И онака не се забележува нејзиното присуство, освен нели, кога има полжав.

Rama, ivi1987, iloveyou29 and 14 others like this.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Кромид само, на далеку да се знае што си јадел :D

Rama, ivi1987, cresa-jagoda and 7 others like this.
  11. Читател

Читател Истакнат член

Ја кога јадам кромид уз плескавица .. па како да ти кажам. Доживувам душевен оргазам ^_^ :inlove:

дали тоа значи дека оргазмот на далеку се осеќа .. :?:

RUN

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ја кромид јадам со плескавица или кебап, од фаст фуд преферирам стек со помфрит и многу сос од 7ца. :inlove:

Rama, prominent and DAngel like this.
  13. kikkki

kikkki Популарен член

Од утре морам да се заозбилам :rofl:

Rama, ivi1987, iloveyou29 and 10 others like this.
  14. filip4

filip4 Популарен член

Sum se naspal ubavo,vaka cel zivot ne se imam naspieno :D

15. irrelevant

irrelevant Популарен член

Ми се јаде една така потенка ловечка да тече кашкавал од неа и некои сочни ребра крцкави со коски за глодање на крај, додатоци ориз и пржени компири, печено лепче со пиперца, на страна лути печени пиперки во масло, младо лукче и кромидче, макалце, буковец. 5 порции ќе изедам вакви... И една чаша Белан!
    А еве едно кутро суво ѓеврече јадам, ко Итар Пејо се осеќам во таа приказната сув леб кога јадел на пареа од некое вкусно јадење, јас така сув ѓеврек со помисла ќе јадам :D

Rama, christinnn, ivi1987 and 11 others like this.
  16. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Мудрост треба за да се извлече позитивност од секоја ситуација.
    Во спротивност, не би ја препознале предноста во темно обоените денови.

Rama, SV1911, iloveyou29 and 3 others like this.
  17. prominent

prominent Форумски идол

СДК, едвај чекам да дојде сезоната на кајсии:D Ретко ми се пријадува здрава храна ама сега душа би дала за кило кајсии:D

Rama, christinnn, iloveyou29 and 13 others like this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Премногу се фокусирате на некои нешта што ве привлекуваат и си мислите дека тоа е така.
    Олабавете малку.

Rama likes this.
  19. Presque vu

Presque vu Активен член

Сакам да кажам дека многу би било убаво секој да си ја сака својата вера,а да ја почитува туѓата вера.Колку би било убаво никој да не е со предрасуди и да не го омразува човекот бидејки од бебе е крстен во таа вера,и има љубов која никој не може да му ја одземе бидејки е во срцето и душата,а и никој не може да му ја откупи,па да ја предаде за 30 сребреници.Сите да живееме во мир и никогаш повеќе да не дозволиме за ничии идеали,ниту за ничии профит, ниту за ничија желба за владеење,ниту за ничија омраза,одмазда и алчност да се свртиме брат против брат,забораваме дека сите сме браќа и сестри.Не,да оставиме попаметни генерации кои љубовта ќе им биде поголема од омразата,и дека единствената желба ќе им биде не да владеат со целиот свет,туку да владеат со срцата на целиот свет правејки добрини и ширејки љубов и мир.Да се опрости и заборави и никогаш да не се повтори ниту една војна.Мир,љубов,радост во целиот свет....

Rama, k.frosina and winter flower like this.
  20. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Еден професор за време на предавање рече:
    „Мажите избираат слаби жени, оти сакаат да ги водат, тоа е дел од нивната природна потреба за доминација,...“
    затоа нека им трепка ова тука, зошто забораваат дека ние, јаките жени сме дијамантот кој сам ќе свети,
    кој не треба да го поправаш и преправаш и кој сам избрал да сјаје покрај нив....

Untitled.png