Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Ај вака
    Замислете се ден пред испит, сами дома, испружени на кауч, со скрипти и листови околу вас, шољи од кафе неизмиени од сабајле, цигари и пепељара до вас. Мрсна коса фатена у репче, облечени у два броја поголеми хеланки што ви се САМО за по дома и никако за пред луѓе, 3 броја поголема маица, без прслук, без грам шминка и ПМС лице. Згора на тоа, грицкате чипс и сте пола покриени у трошки. Океј, се замисливте?
    Епа во ваква состојба ми се појави симпатијата на врата. :clap::clap::clap:

Три секунди стоев пребледена и му ја затворив пред фаца вратата и се стрчав да се скријам у веце. :hai:

Вас колку полош ви е денов? :D

H.VAGA, Ivy89, SV1911 and 38 others like this.
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Не знам кога некои верници ќе сфатат дека религијата не треба секаде да се меша. Почитувам верници кои си гледаат само за себе, не и што убедуваат други.

Ако вас ви одговара да се ограничувате според тоа што ви го наредува океј е, ваш живот. Ама крајно безобразно и ниско е во секоја дискусија за секоја тема, дури и за осетливи теми да вадите цитати од библија и да кажувате што е исправно а што не.
    Има луѓе што гледаат да си угодат на себе и да бидат среќни и што баш ги боли што пишувало негде.

3. daylight

daylight Популарен член

СДК дека штом знаат дека некој продукт е популарен во пекарите, тогаш треба да го произведуваат во поголеми количини или во 2-3 наврата за да го има и отсабјале, и на пладне и навечер... а не пројата ни заврши уште сабајлево.

И пекари ставајте повеќе крем во тоа пецивата за кои велите дека се со полнење, а не една мала кафена лажица на средина, и демек кифлата била со крем, како да не!

4. Matotheja

Matotheja Популарен член

Меган ми е сто пати појака од Кејт.

5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Мене обратно. :tmi:

6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Светскиот глобален долг е 164 трилиони долари. Ама на кого уствари должиме? На вонземјаните ли? :^)

7. Justicija

Justicija Форумски идол

Не ги сакам ладните луге ...т.е. Ги мразам !
    Не ја разбирам нивната суштина на живеење ..
    Не можам да сватам како да не плачеш на погреб , како да не се радуваш на новороденче :doh:
    Не ги сакам во моја близина а сум магнет за нив !!
    Ај оставете ме на мира и идете дружете се со некој сличен на вас |(

Dadusicka, snezan4e, hermosa and 8 others like this.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Белким не си сериозен дека не сфаќаш така?

9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Прашањето е реторично и е меме уствари... dude |(

buba4e89 and SummerGirl like this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Некои луѓе иако имаат време на располагање нема да најдат слободно време за тебе, туку само некакви изговори. А други, покрај макотрпна работа цел ден после тоа вечерта ќе сакаат да ја искористат секоја слободна секунда со тебе. Овие вториве да си ги чувате.
    Една од причините што си го сакам најмногу и без двоумење би го сторила истото за него. :inlove:
    Priorities. Кажуваат многу повеќе од зборови.

11. Worldas

Worldas Активен член

Среќата ги прати само храбрите!

12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Кога би можела минатата јас од пред 7-8 години да ме види во друштво на какви откачени dirty minds уживам и се смеам од срце, и какви храбри луѓе и идеи поддржувам и ме инспирираат – сигурно би била шокирана и благо потресена. :D Секако, ова го зборувам во позитивна смисла, наспроти преовладувачката носталгија која ме фаќа за поранешната општа безгрижност.

Созреваш кога сфаќаш дека воспитувањето во детството е само (несомнено важен) темел на понатамошниот развиток како личност, но не и зададена патека на која треба да цепаш право и само право. Дека слушање на повозрасните, авторитети, морал, патриотизам... и многу други знаци кои покажуваат правец на тој пат не се за еднодимензионално читање и слепо прифаќање.
    Кога ќе сфатиш дека сѐ не е како во приказните и детските филмови, посебно луѓето во реалноста не се црно-бели како тие имагинарни позитивци и негативци кои се создадени само да ни постават контури во проценките и снаоѓањето во животот.

Затоа што не се секогаш добро друштво, позитива и поддршка оние луѓе... народски кажано, „со крст на чело“, со поговорки и мудрости во уста и жалби дека веќе не постои добрина, и не надворешно - туку со души и умови „закопчани до грло“. Напротив, многу почесто вистинското разбирање и емпатија може да се најде кај храбрите, реални, искрени луѓе, зад нивниот оган од хумор и енергија кои понекогаш шокираат...

13. filip4

filip4 Популарен член

Samo kolku e ubavo i sino neboto,kolku e ubav zvukot na pticite vaka sabajlechki :)

14. Rama

Rama Форумски идол

„Дури и во смеа срцето е тажно и на крајот на секоја радост има тежина.“ -изрека од мудриот цар Соломон.

15. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Пред некој ден најдов писмена изјава од мој познаник
    со која изјавува дека поради една жена, поради тоа што му недостига тој заборавил да се смее....

Па зар има поголем празник за уши, зар има подобра изјава од оваа за жена???

Нема, ама нашите кутри мажиња се научени да ги купуваат жените, да купуваат подароци наместо внимание
    во облик на збор, во облик на слабост, во облик на интелектуална и душевна празнина...

Сепак сакам да кажам супорт за ваквите, кои без срам ќе признаат колку се слаби без една жена,
    нека ги има што повеќе, нека се гласни се повеќе!!! :clap::clap::clap::clap:

16. Читател

Читател Истакнат член

Ден3ск4 се осеќам вака:

1. Среќните ги прати храброста - Unknown

2. Кој рано граби, две среќи гради - Unknown

3. Три пати сечи, еднаш мери - Unknown

4. Испружи си ја чергата, колку што ти се долги нозете - Unknown

5. У стар бунар копај, во новиот не плукај - Unknown

6. Богатиот секогаш двојно плаќа

7. Брат брата нема, тешко му кој го рани. - Unknown

8. Кој нема во нозете, има во главата. Unknown

9. Вистината се кине,ама никогаш не се тенчи.

10. Грешки сме, луге правиме - Unknown

Добро утро

As always

RUN

Last edited: May 22, 2018
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Циклонот Владимир пристигна:rain::rain::rain:

18. filip4

filip4 Популарен член

Denes sretnav potpolno 2 isti osobi.
    Prvata osoba:
    Dodeka si rabotev taka neshto ispraten od narabota slucajno taka dojde eden sredovechen chovek i kako i obichno kako i sekoj,od kade si me prasha :D
    Mu kazav,mi veli me poznavash ? Jas te imam videno ama ne te znam kojsi i shto si.
    Decana moi gi poznavash mi veli,a jas da gi vidam sigurno gi znam.
    Mi se doblizhi i na telefon mi pokazuva sliki,i dvajcata gi znam t.e sinot i cerkata.
    Mi veli kako odi rabotata? Il nishaj vrata zemaj plata |(
    Kolku e lesno da se kazhe taka mu velam.
    I pochna,abe o deka kaj nas nema pari,ene decana moi vo amerika i devojceto raboti,sinot mn pari ima napraveno,nekoi 10 godini e tamu,saka da si dojde o deka,pa i da dojde ima mnogu pari i mozhe mn ubavo da zhivee. A jas samo si prodolziv da go gledam,go doslushav ushte malku i si velam vo sebe: shto takvo me boli be prijatel shto pravish ti i tvoite deca,ednostavno samo vreme mi odzede od rabota :D
    Sepak samo ahm ahm i ahm imashe od moja strana,ednostavno ne me interesira.
    Mu tekna konechno i si zamina.
    Vtorata osoba:
    Taksista :D
    Povikav za da si odam.
    Onaka normalen muabet mi kazhuva,napati kako da saka da mi deli nekoj sovet.
    Isto kako teshko bilo za rabota za mladite,a mi kazuva deka e penzioner a drzhi mesto na mlad chovek. Sepak samo go slusham i ne mu vrakjam nishto.
    Pocna da mi vrti muabeti kako decata negovi bile pametni,devojceto si rabotalo za sebe,deteto mu uchelo i bilo primerno dete,pokraj toa istovremeno i si rabotalo za dzeparac nekoj denar :D
    Sekoja chest od moja strana,nemam zbor za toa ama pak si rekov vo sebe,shto takvo me boli za zhivotot na nekoj si,shto me interesira shto cel pat mi kazuvash raboti shto ni troshka ne me interesiraat :D
    Potpolno dve isti osobi
    :D
    Iskreno nemozham da gi svatam na takvite shto neshto ne gi prashuvash a ti kazhuvaat.
    Koj e chuden vo vakva situacija,tie shto kazhuvaat ili tie shto ne gi interesira vakvite muabeti ?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Куфер :rock:
    Пасош :rock:

Само времето да дојде и идемее.:o:
    Да ја освоиме Прага и да уживаме во нашата нова авантура.:inlove:

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

@filip4
    У првиот случај, чим на дедово му се двете деца во странство, веројатно нема со кој да си помуабети па ете си направил муабет со тебе.
    У вториов досадно му е на човекот само да вози веројатно и да блее, па и тој сака да си помуабети да му помине време, а и да не искочи намќор.

cresa-jagoda and filip4 like this.