Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Da znaev deka ke mi stoese visna boja ke se isfarbav porano :D pa deneska resiv da rizikuvam i konecno se isfarbav :rofl:

2. Rama

Rama Форумски идол

Верувајте дека колку и да се прикрива човек под лажна позитива и насмевка-се познава доколку се бори со анксиозност и депресија.
    Јас наоколу многу вакви личности имам во близина,и се трудам да разговарам,да ислушам,да дадам поддршка,не велам дека сум направила кој знае какви чуда,ама верувајте дека се трудам да поттикнам искрен разговор...и се започнува со прашањето КАКО СИ!!!
    Не кријам дека патам од анксиозност,сум имала и депресивни епизоди,и сама сум се борела,никој не ме прашал како сум.
    Во друштво сум била исмевана дека не сум "силна"и зошто сум пиела капки за смирување Валеријана,сум немала силна психа сама да се изборам со себе,премногу пати сум имала лоши епизоди на панични напади и ми било поставено прашање дали се преправам!!
    Два месеци бев на терапија со таблети и за тоа само моите дома знаеја и една братучедка само,ете токму од погорните причини не им кажував.
    Не може никој повеќе од мене да ги сфати оние депресивни личности кои посегнуваат сами на себе...
    За жал сум се борела многу пати да не посегнам по себе,еднаш се 'самоповредив' на рацете и тоа беше се!! И си ветив дека е прв и последен пат....
    И клише нека ви звучи,ама силата ја црпам од верата во Господ,секогаш кога ме нападнале проклети мисли,јас размислувам што би било...знаете за понатаму ;)

Сакам да можев јавно да зборувам за ова,да можев да покренам јавна трибина и мојот глас да допре до сите оние кои се борат сами со себе и страдаат во тишина....знам дека многу ќе се пронајдете во ова,ви испраќам поддршка и добри мисли...
    А јас,засега,ќе продолжам да влијаам на мојата околина,да со прашањето Како си?не си сам,и јас минав низ ова...

ivi1987, Amellie13, flower30 and 51 others like this.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Имам маж,син,втор син на пат,папагал мажјак.Денес мм донел кутре нормално машки род!
    Се си мислам дека во оваа куќа не би успеала жена.
    Јака ми душа со толку мажи.

4. Petra777

Petra777 Популарен член

Она мајчинското:
    "Мене нека ме боли и нека ми е сѐ, само тебе да не ти е ништо."
    Колку љубов во него има, само да го слушнеш и да ти вдахне над глава, немора бакнеж, тоа "сѐ" веќе поминало. :l:
    #еднаемајка #љубовнезаменлива

5. Dust

Dust Game Over

Сдк..

Во која кафана и да одам со жива музика, 10мин откако ќе седнам почнува...

Ние двајца многу можевме
    А среќа немавме да се земеме
    Сега е друго време, тажно е сѐ без тебе
    Што ти згрешив животе?

Некој знак ли е?8-| за што?8-|

6. +++

+++ Популарен член

Девојче ти ја нудам целата моја поддршка и се надевам ќе ти оди подобро понатаму, ама ова не требаше да го напишеш тука, на јавен форум. Особено што има и такви кои прават скрин-шотови од коментари и ги чуваат во архива.

Те молам, престани понатаму, за твое добро.

Поздрав.

Yowannty, Rama, Feminka192 and 2 others like this.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

И?

Шо ако има дегени шо праат скриншотови и чуваат у архива? Да не пиша дека убила некој? Шо ќе напраат, у инбокс ќе и ги пратат? На Фејс ќе ја тагнат? Па шо.Таа шо све не преживеала, па до некои греотичари бедни и дошло...
    Не е до толку ,, нежна ,, и наивна девојката...

Со што све не се замарате, страшно нешто...

WildMk, ivi1987, Lella and 35 others like this.
  8. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Ништо лично против тебе, ама сериозно, кој ти е муабетов?

@Rama не направила апсолутно ништо лошо - споделила своја лична приказна, сопствена борба и искуство, со цел да ни ја подигне свеста за нешто и да не поттикне да побараме помош ако ни е потрбна или да понудиме помош на некој друг, ако видиме дека му треба - храбар потег, достоен за почит.

И сега ние, наместо да ја поддржиме, охрабриме и поздавиме нејзината постапка, брзо-брзо, како некои суеверни баби, ќе ја караме зашто споделила нешто лично, и тоа на анонимен форум? Пу, пу, скраја да е.

Затоа што некој можда ќе направи скриншот од тоа. И? Што? Ако некој проба да злоупотреби ваков текст, тогаш тоа зборува лошо само за него, а не за авторот на текстот.

Да не споделуваме добри и радосни работи, пошто некој може да не' урочи или да ни завидува. Да не споделуваме лоши работи, пошто некој може сеир да ни фаќа или да ни се смее на маката.

Значи, најубаво е да си ќутиме. Или, евентуално, наместо за битни и суштински, да збориме само за банални и неважни работи - како времето, спорт, жута штампа или политика.

Фала, ама не фала на таквиот живот у кој ќе се пазиме од секој изустен или напишан збор.

WildMk, ivi1987, Lella and 44 others like this.
  9. +++

+++ Популарен член

Ништо лично против тебе, ама на тебе не ти се обратив.:D

10. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Screenshot_20180708-183116.png

Скриншотот е заведен у архивата, пази што правиш. :D

WildMk, SV1911, duffi and 4 others like this.
  11. kravce

kravce Форумски идол

@Rama И колку многу значи тоа "не си сам, знам како се чувствуваш". Пишував ми се чини во 40ката за ова.
    Прекрасна си Рама, затоа што и покрај своите маки, спремна си да пружиш некому рака :hug:

ivi1987, Amellie13, SV1911 and 21 others like this.
  12. +++

+++ Популарен член

:(

Со мојот коментар ништо лошо не мислев. А вие ме нападнавте као божем ја овдека сум ѝ рекол нешто којзнае што. Ниту пак ја карав девојката.
    Ако „те молам“ за тебе е карање тогаш треба да се преиспиташ себе си.
    Толку од мене, бидејќи ме цитираше. А ти како сакаш сфати го ова, немам намера понатаму да дискутирам.

Впрочем, имаш право, јас будала, што се мешам, нејзин живот.

13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Често се прашувам зошто луѓето секогаш го одбираат потешкиот начин за да направат нешто? Зошто кога на едноставен начин може да заштедат и време и нерви и се да помине како што треба без никакви компликации. Ама очигледно луѓето не сакаат да ги прават работите на едноставен начин туку самите свесно си го комплицираат и отежнуваат животот .

14. girl.27

girl.27 Истакнат член

Сакам да кажам дека не ми се јасни луѓето што малтретираат животни, фрлат отпадоци на сред улица или во природа, те повредуваат на многу начини, но за нив е тоа сасвим нормално, луѓе што толку многу се палат на сваровски, накити, бунди и лисици околу вратот, луѓе што не можат да останат ни еден час во денот сами, и луѓе што не пијат пиво. :D И луѓе што мислат дека марихуаната е тешка дрога, готово веднаш наркоман стануваш..

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

"Те молам престани.." е доволен аргумент за контра напад.
    "Те молам престани..." е аргумент кому некому му упатуваш забрана да прави што сака.
    "Те молам, престани.." е двосмислена реченица.
    Само што таа не се употребува на анонимен форум.

16. +++

+++ Популарен член

@Rama

Pak kje ti se obratam lichno na tebe. Mojot Kommentar voopshto ne beshe nasochen kon toa deka jas sakam da te iskaram ili neshto. Ako taka go interpretirash toa jas lichno ti se izvinuvam, ama veruvaj deka ne mi beshe toa namerata. Ovie shto ti zboruvaat da zboruvash javno tuka batali gi, povekjeto (ne site) se crepovi koi chekaat prilika da dobijat materijal samo da jadat gomna i nishto povekje, ne deka kje ti pomognat neshto
    . Mojot komentar e zashtitnicki nastroen. Ako imash tolku potreba da zboruvash so nekoj bi bilo najdobro da
    zboruvash so chovek od doverba. Nema potreba sekoj da ti gi znae tie problem.

Ushte ednash ti posakuvam sekoe dobro.

Yowannty, Rama and anaja1 like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ај тебе тоа.
    А мене сите ми велат "Свадба кога? Бебе кога?"

18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Не ми е јасно ама стварно не ми е јасно,кој сте бе вие да се мешате во туѓи животи,и да кажувате кој што требал да прави?и кој како ке живее?Абе абдали едни,гледајте си го својот живот,и гледајте пред својот праг,затоа што ви е извалкан,и прекинете да се мешате каде што воопшто не ви е место.

19. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Не за џабе рекле ако сакаш да дознаеш колку пријатели имаш престани прв да ги бараш :)

Amellie13, SV1911, Lorins and 13 others like this.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Читаш некои рандом објави/разговори од луѓе со диплома:

- Досадно мие.
    - Ако сакаш да тие лесно, треба вака да правиш.
    - Немие криво што ме излажа.
    - Вчера одам со ана и ивана на кафе и гледам таму еден тип...
    - Незнам зошто сум овде и неможам да разберам.

Косата ти се крева од неписменост и очобол добиваш од пишаните глупости, ама за среќа забележуваш дека некој културно и јавно им кажува колку глупи грешки прават, во исто време обидувајќи се да не ги навреди колку се неписмени, а тие па, наместо да го прифатат најдобронамерниот совет и да ја удрат главата колку се прости, застанале да пцујат и да го навредуваат тој што им ги отвора очите.
    И после некој ќе рече прави им добро на луѓето (facepalm)
    Зошто да им правиш добро? За да те навредуваат?
    Ама какво добро бе, нека останат цел живот неписмени.

Немие гајле за нив, туку тешко на нивните дечина во иднина кога кеим помагаат со домашната затача!!!
    :puke: :puke:

WildMk, BoyL, Lella and 15 others like this.