Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. LoveHope

LoveHope Популарен член

Дете,кога ќе се родиш има да те тепам до тепање по тоа пелената. Па што е ова,неможам да функционирам. Освен вц,немаш друга омилена просторија?
    Дај олабави малку,предвреме на мајка ти живци ќе и искиниш.
    И фала ти за намалените 4кг,никогаш сама неможев да ги постигнам. Ама ајде доста е,иди нагоре...

stevemila, Selest, Rama and 6 others like this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Денес ми се слоши на работа,толку ми беше лошо, што секој кој ќе ме видеше ми вели "Are you okey? Do you need something?". Се потпишувам на врата и главниот шеф ми вели "Are you okey, do you want to come with you to home?" "Can you to come home alone?" "Are you sure?".
    Шеф глава над мене, не е важна позицијата туку човечноста.
    И стасав едвај, сега сум подобро.
    Мило ми е што работам на такво место со такви луѓе.

SnowWhite8, Amellie13, Rama and 11 others like this.
  3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

А да не си била ти денес нешто посебно убавка? ^_^

Rama, La.loca and buba4e89 like this.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Стандард ни е тоа на работа или било каде тука. Некни во клуб седнав на едни решетки и сите ме прашуваат "Are you okey" јас уствари седнав од умор од работа право во клуб.
    Тука е така.
    Кај нас не е.

Rama, La.loca, cresa-jagoda and 2 others like this.
  5. Joi

Joi Популарен член

Бојкотирање уметници работи во земји каде што луѓето actually плаќаат за музика и филмови и музичарите се доволно јаки сами да направат концерт, а не да чекаат да ги викнат на некој општински фестивал.
    Како ќе ја бојкотирате Кристина Арнаудова, нема да и ги слушате на јутуб двете песни што ѝ ги знаете?
    Единствена демографија што има моќ да бојкотира македонски пејачи се иселениците.

Rama, Purplelilac, La.loca and 7 others like this.
  6. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Пред некој ден толку се разочарав од луѓето околу мене кога ме гледаат како нешто сирото и загреота,ме прашаа кога и каде на одмор и велам незнам сеуште и една познаничка постара жена искоментира нешто као е ако и да не одиш барем нема да трошиш пари,хахахх,:@.,а пред тоа коментира како ќерка и била во некој луксузен хотел,ово-оно,и се осетив ептен заникаде,како понижена и си преќутив.
    Е затоа имам гооолема желба еден ден да не живеам во земјава и да си шетам кај ми душа сака по светов на места каде они не ни сониле зашто доста трпев понижувања и доста ме гледаа како нешто помалку,е тоа ми е најголема желба.

SnowWhite8, WORRIED.BT, Rama and 8 others like this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Што не и' врати на женава?
    Има такви кои се расфрлаат со тоа колку пари, на што трошат. Па брендови, па пи*ке си материне. Мислам, убаво, сето тоа, кој не би сакал да шета по светот, ама да потценуваш некој оти не може е само безобразлук. Од каде знаеме утре што не чека? Денес имаш, утре може ништо да немаш. Вредноста на човекот не се мери по банкарската сметка.

star83, Rama, La.loca and 9 others like this.
  8. esperansa777

Не и вратив бидејќи имам респект кон постари и женава е роднина на мојата газдарица а и таа беше присутна,инаку заслужуваше,и точно не знаеме што не чека и кај знае она дали имам или немам,изгледам скромна на прв поглед можеби затоа така и изгледа.И се молам секој ден да да се оддалечам од тие луѓе и само на социјалните мрежи да ме гледаат каде патувам и да пукат од мака бидејќи со години трпам понижувања.

star83, Selest, Rama and 4 others like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Алал да ти е што си премолчила. Треба јаки нерви за тоа и висок праг на толеранција.
    И да немаш/м ич пари, тоа не му дава право на некој да те/ме омаловажува поради тоа.
    Не знам... може не мислела така, но нека стои ова, за оние кои се такви...

Rama, La.loca and esperansa777 like this.
  10. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Значи во моите 22 години живеев за другарки буквално.Мислев има другартво верност иако гледав пред очи дека не е така ми годеа забавите до сабајле со другарки и мислев тоа ќе трае и ќе траее.Но не било така сега секој по свој пат,кој дечко,кој работа,со која се оддалечив без причина и така една по една.Сега седам дома и сум толку тажна што сите фатија некој пат а јас не ,немам ни дечко милсев не ми треба а сега кога гледам како другите шетаат со дечковците е сега се каам...Немав свој живот едноставно живеев за нив а тие си го тераа филмот цело време и си правеа планови за себе.
    Дали некој ме сфаќа ?

star83, buba4e89, blackpanter and 7 others like this.
  11. esperansa777

Потполно те сфаќам и јас бев во иста ситуација,додека тие си менуваа дечковци,правеа како им одговара јас си излегував само со нив и ми беше убаво,не ми требаше дечко,а имаше и една таква што кога имаше дечко не и требавме а кога ќе раскинеше пак со нас и се така и ништо не се буневме а таман некоја ќе си фатеше дечко и ќе раскине прва беше да се буни дека додека била со дечкото не мислела за нас и сега не ја викала за излегување,и така на сите им угодував им давав совети,ги ислушував со никоја не се расправав па и завидливи беа и така сите се омажија и баш ги брига,кога би се вратила назад би гледала само за себе и би гледала јас да се снајдам а нормално и за нив време ама толку колку што заслужуваат.;). А и зависи која возраст сте,ако си под 20-21 не се секирај сигурно сите нема да останат со истите дечковци,е кога ќе се вратат ка тебе тогаш ти почни на тебе како ти одговара и никој не фермај.]:)

Last edited: Jul 15, 2018
    buba4e89, SnowWhite8, Rama and 3 others like this.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Сакам да кажам дека ако живеете за некој, да му удоволувате и да го ставате во преден план, секогаш ќе бидите разочарани.

Зошто?
    Сите имаме потреби. Не можам јас да одам против својата природа и потреби само зошто некој живее за мене. Јас не барам да живееш за мене.

Се во животот треба да е умерено, па и пријателството. Растиме, и јас сум била на тој пат каде се оддалечуваш од стари пријатели, ама затоа правиш нови. Не можи работите секогаш да се исти. Кога си возрасен и со повеќе обврски не можиш да мислиш само на забава и мора да имаш филтер на пријателите само зошто и немаше неограничено слободно време.

Растиме, возрасни сме.
    Да не фаќаме дечко зошто другарката нема?
    Да не одиме на работа зошто на лето не можи секоја вечер да излезиме?
    Да не се мажиме зошто ќе не можи со другарката да седиме до касно во клуб?

Накратко, секој човек во преден план се става себе и тоа е апсолутно нормално. Само зошто ти си ставил некој во преден план не значи дека ќе треба и тој некој да направи истото. Стави се и сама во преден план, животот е подобар така и ќе видиш зошто сите го практикуваат.

И уште ова, ако дур некоја има дечко е сосем нормално месец- два да залета во него и да не излегва со другарки. Ако врската трае подолго и уште не излегва со другарки прашајте дали има некаков проблем (не ве смета за другарки, има забрани од дечкото, најде нови другарки). Јас напрајв една утка и не видов на време второто набројано, зошто мислев уште ѝ трае таа заљубеност, па ѝ давав простор да си биди среќна. Голема грешка.

@AliciaSilver @esperansa777

13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Само на Балканот се умира од промаја. :drunk:

14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Рита ни Ора ни копа. :D

Rama and M&M like this.
  15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Незнам како на некој девојки,да им објаснам дека брковите се за машки/мажи.Или веројатно сакаат да изгледаат јаки како сом.

hermosa likes this.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

@ЕденЧлен A kako пак ние да објасниме на поединци мажи, дека не на секое машко му личат бркови и брада :?:

Не ти го знам искуството, ама пардон што не сме средени 24/7 365 дена во годината, стварно извињавајте, ама имаме живот и настрана од депилирањето и да живееме up to ur standards.

(highfive)

17. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Понекогаш во ова смешно човеково општество (кое искрено повеќе ми наликува на савана) се чувствувам како да се наоѓам во дивина, како во некоја Африканска џунгла каде постојано сум сведок на луѓе (особено жени) кои се напаѓаат меѓу себе како диви животни, директно или индиректно...

Често може да видам како:

Женско напаѓа друго женско,
    Женско навредува друго женско,
    Женско озборува друго женско,
    Женско прави штета на друго женско,
    Женско лаже друго женско,
    Женско повредува друго женско,
    Женско клевети друго женско,
    Женско исмева друго женско,
    Женско осудува друго женско,
    Женско критикува друго женско,
    ...
    - или со други зборови: Жените се мразат меѓу себе!

But why is that so?

- Секоја жена/девојка константно се бори за одобрение, како тоа да е најрелевантното нешто во нивниот живот и главниот извор на нивната среќа (што абсолутно не е точно).
    Така, тие се мотивирани да го добијат истото тоа одобрение по секоја цена, дури и по цената на меѓусебна борба.

Егото на едно женско е постојано гладно и е во потрага по храна, но што се случува кога настапува "канибализмот" и (сопствената и туѓата) женска самопочит станува главното јадење?

Не ми се допаѓа како општеството им го испрал мозокот на повеќето жени да веруваат во токсичното правило: Успех = Убавина

- Како успехот да не се важи дека е успех без убавина. Но девојките/жените не застануваат само кај убавината, туку почнуваат да мразат некого поради интелигенцијата, финансиска состојба, гардероба, карактер...
    Повеќето припаднички на женскиот пол се чувствуваат загрозено од некоја која е поубава, послаба и генерално подобра од нив.
    Ова можеби звучи доста плитко и нарцисоидно, но станува збор за сурова реалност во денешното општество.
    Оние кои се прекриени со несигурност и ниска самодоверба очајно се обидуваат тоа да го скријат преку потајно мразење на некоја девојка, или директно и отворено е сурова кон неа, или се обидува да манифестира положба каде таа е над неа.

Се верува дека општеството е она кое ги држи луѓето заедно, но од друга страна создава такви стандарди, норми и верувања кои едноставно ги разделуваат луѓето меѓу себе.

А треба да си навистина патетичен и очаен да го практикуваш во реалниот живот - како слепец да не можеш да ја видиш различноста околу себе,а уште поважно да ги прифатиш сопствените недостатоци.

Тажната вистина во сето ова е што ова не е ни наследно, ниту пак има цврсти и докажани докази за биолошка основа (настрана од тврдењата на Ломброзо за Дарвиновиот поглед кон женските односи).

Целосната вина паѓа на општеството кое воопшто дозволило таков феномен да постои, тоа е тој абсурден феномен кој ја тера секоја девојка/жена за некоја друга во себе да помисли:

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

;) Нема проблем лепотане.
    Исто нема такво женско што ќе се запусти до тој степен да личи на 'сом ', оо вие богови на убавината и среденоста. Пред една жена се поставени триста наметнати стандарди кроени по ваша мера, а за вас нема ниту еден. Пред да поистоветувате жена со некој животински род, погледнете се првин себеси.
    Ќао

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

A, maybe, just maybe - некоИ девојки ни најмалку не сакаат да бидат „јаки како сом“ со брковите, туку мака мачат со нив поради разни хормонални пореметувања.
    Никој не ве тера лично да ви се убави и привлечни сите луѓе по улица, ама доста некултурно е да добивате потреба на рандом жена да „објасните“ дека нешто не е во ред со нејзиниот надворешен изглед.
    И не, не мора да значи дека некоја девојка што реагира на ваква глупава „мудрост“ се пронаоѓа во тоа, туку едноставно дека е с(о)весна личност којашто не сака жени, а и воопшто луѓе да се делат и вреѓаат поради надворешниот изглед. ;) :d:

Last edited: Jul 15, 2018
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Ова како вицон, блазе и на снаа ми супер и е додека работи на нива, цело време ветерче подувнува ја освежува а ќерка ми за греота ќе изгори на сонцево секој ден на плажа.

Ич да не те боли тулето, богатството не е шетањето по цел свет и трошење пари, треба да ти е богата и задоволна душата, да најдеш некој вреден со кој ќе можете да си лежите во гумено базенче во двор и да си фантазирате дека сте на Хаваи.
    Богатството е и во знаењето, џабе му е на некој и да шета ако не знае кој е главен град на државата во која оди и наместо да шета тој ги посетува кафичите за да преку селфи се пофали на социјалните мрежи каде е и колку скапо кафе пие.

WORRIED.BT, duffi, Selest and 7 others like this.