Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

..секогаш кога животот ме газеше и туркаше..се реинкарнирав во уште поубав хаос....

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Многу ми се допадна изразов.. совршено... :inlove:

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Како се развива животов, многу би сакала да си ја обезбедувам живеачката од пишување на викенд романи. И онака се пивеќе е вишок на овој свет.
    И во таа чест, денес си купив викенд роман за да видам што е тоа, јер мајка ми рече со длабока сериозност дека сум била природен талент, па морав да видам одблиску дали.

Petar80, Purplelilac, Rama and 3 others like this.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Морето немирно.
    Ама и животот е таков.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Некои луѓе сериозно мислат дека сѐ се врти околу нив. :worried: Којзнае, можеби имаат потреба и желба за внимание а и недостаток од истото...

6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Или се само преголеми егоисти.
    Денешниот свет функционира со пари и моќ.
    Алтруизмот плива во морето на заборав и ќе потоне.
    Секој гледа да го нападне и уништи другиот.
    Секој сака да е најуспешен на одредено поле.Многумина,па и на сите полиња.
    И тоа на сметка на послабите и невините.
    Како тргнал светов,не знам уште колку ќе може да опстои бидејќи се се троши,па и парите.
    Ако нема ништо,нема да го има ни светов.

GirlLove and Rama like this.
  7. Rama

Rama Форумски идол

СДК сакам да имам бебе:wasntme: во автобус и по улица туку загледувам бебиња,им се смешкам,што не беше досега типично за мене :worried: ама ајде во некој друг универзум ќе биде и тоа(fingers)

Tajnaotrovna, EvAngelos, Joi and 12 others like this.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Интересно е како некои луѓе бараат внимание, без да сакаат да ти возвратат на ист начин. Многумина сакаат да бидат слушнати, разбрани, но кога истото го очекуваш од нив добиваш потсмев завиткан со осудување. И тоа ако те сослушаат до крај!

Потоа истите тие се декларираат како либерални умови кои што можат сите да ги разберат, во сечија кожа да се пронајдат, иако во ситуации кога мислењата не ви се совпаѓаат малце се навредуваат. Зошто, побогу?

crimson, Indiegurl, poenta and 11 others like this.
  9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Денес умов ме тера да размислувам за искреност.
    Колку се навистина луѓето искрени?
    Се случува, ти се наоѓа некој во животот, ти прави услуга, онака без да си го барал тоа од него, како од небо пратен. Те купува со човечност.
    Се фатив себеси како сакав да кажам "Ти си прекрасен човек", но не го направив тоа. Зошто?
    Мислиме дека погрешно ќе не разберат? Што има тука погрешно за разбирање, нема никому лошо да му падне ако за себе чуе убав збор.

И така, додека таквите работи си ги чуваме лично за себе, немаат значење. Се станува поубаво кога е споделено. Поготово убава мисла и убав збор, но да е вистинска, пошто кај нас луѓето интуитивен индикатор се уклучува кога некој ни кажува нешто убаво, а не го мисли тоа.

10. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Знаеш дека ми е мака вака да те читам :| За човек со душа како твојата ќе видиш дека ќе има само убави нешта во иднина. Само малку трпение :hug::hug:

11. filip4

filip4 Популарен член

SDK pred malku koga odev vo prodavnica ja vidov edna babichka koja ni e podalechna familija.
    I velam dobra vecher babo,kako si,shto praish :)
    Se vrti,me gleda i pochna da me gushka :$:D
    Lichen od baba mi veli :lol: samo ti zborish,nikoj od brachedite tvoi ne zbori.
    Gushka koja edna baba ti ja dava :D
    Iskreno ubavo se pochustvuvav vo toj momen,svativ deka so eden zbor babichkata ja napraviv na moment srekja so toa shto sum ja ispochituval na eden normalen i kulturen nachin.

12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Кога треба да чекам по шалтери, ходници во болници страшно се нервирам колку невоспитани луѓе има.
    Ретко кој знае да чека ред.
    Сите се за малку, само да прашаат, само да извадат некој документ, само да остават нешто...
    А другите што чекаат не се луѓе, не е проблем ќе си почекаат никој од нив не се брза за ништо...
    А па има и такви што па не ни прашуваат, директно си влегуваат како мислиш нивно е...
    Уф :envy:

Tajnaotrovna, Joi, WildMk and 4 others like this.
  13. Sawyer

Sawyer Популарен член

Their morals, their code; it's a bad joke. Dropped at the first sign of trouble.They're only as good as the world allows them to be.You'll see- I'll show you. When the chips are down these, uh, civilized people? They'll eat each other.See I'm not a monster, I'm just ahead of the curve.

The Joke(r) :drunk:

Indiegurl, Dream-Girl, Joi and 4 others like this.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Си мислам колку поотворен член би била да не ми го знаеја профилот личности што ги лично знам. Ех.

Rama, Petar80, IM.TMKQ and 2 others like this.
  15. Priroden

Priroden Популарен член

Шо народ живее у државава стварно.

Се промовира како спортистка, алпинистка, болна за внимание, гостува по тв и таква (полу)неспремна оди на врв висок 4500 метра.
    Пред да оди бара совети од алпинист и државен планински првак, еден од најфер луѓето шо ги знам.

Типот се искачува пред 2 недели на врвот меѓу Швајцарија и Австрија и прави селфи. Оваа неспремна напраила фотошоп на неговата слика, ама онаков аматерски смеа да те фати. И жал у исто време за неа. Значи толку подло, глупо, забегано. Оној шо душа дава и поддршка да ти се најде со совети ти будала да го праиш.

А типката требало да биде у некој документарец за жени спортисти од Македонија. Језа да те фати кои психопати...
    Излезе со соопштение и алпинистичка федерација, ваков срам се нема случено. Ја не можам да сфатам, си била на искачување, си стигнала до некаде, луѓе загинале при искачување, зашо да не се откажеш и пак имаш сторија и предизвик за у иднина, дека ја почитуваш планината и ќе се вратиш догодина поспремна.

Не сум у спортов, идам на 5-6 планински трки годишно, али ова длабоко ме допре. Повеќе сум по трки на рамно, онака за рекреација, али ова ниво на забеганост е како јас пролетва шо не бев у Барселона поради инфекција на заб, да го дадев мојот стартен број на некој од побрзите маратонци они да се сликаа на целта и ја да фотошопирав и да се фалев со "напредок", без тренинзи хахахахахах

Не знам, таква злоба, суета, незнаење ретко некаде на друго место да видиш. Па дури и да го искачела, на ниво на Балкан/Европа пиши колку време ти требало, а колку на тие другите. Скромност бе скромност, едно е на фб и на инстаграм статуси да пишуваш друго е по медиуми да се промовираш ко величина која не си. Срамота

Last edited: Aug 7, 2018
    Rama and LiliBoz like this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Ја извадила звучната изолација за да има велелепен јебени (колку уникатно) индустриски стил дома, комшијата и е крив како газел.
    Македонска простота.
    Шармантно е ова живеење у Скопје.
    Да им се качиш па на нив со ѓубрињата пред врата и бушењето кога треба и не треба... но добро.
    Абе на месечината да се качат некои луѓе, ограниченото мозоче ќе им остане колку муда на мравка.
    Еве сеа цела зграда ќе шепка ради двајца шупци со ужасен вкус.

А ова е твит на гинеколог во развој:

едина полоша одлука од мојата да работам во македонското јавно здравство е само циганкава со пет различни машки имиња тетовирани по рацете

Циганкава... шо не пишала ѓупкава еве не знам. Биг фут жена со мала глава (буквално), огтомно тело и емотивна сакатост во амбиција да работи каде што се раѓа живот. Ќе глеам да не и се пораѓам у смена, може ќе твита за тетоважава фак ми ајм фејмс на гзов.
    Прво моралниот компас не им работи, а потоа се останато. Велат саде селфија од работа била, она бре дечки искача ма работа како не сфаќате...

Last edited: Aug 8, 2018
    Rama, Gosh, LiliBoz and 4 others like this.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Рипаат Амимамунди ако е загрозено некое животинче, a не знаат да дадат совет на сите сопственици на кучиња да им купат маски за муцки или ете не мора тоа, нека ги шетаат со ланци.
    Е тоа е, симнат народ од планина, до вчера кози шетале...

18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Има нешто посебно топло и истовремено трогателно, во моментот кога некој во своите највозвишени цели за еден ден кога конечно ќе заработи за удобен живот – ќе наведе дека сака да усреќи, прошета низ светот и исполни некоја желба на свои сакани блиски кои го заслужиле тоа, без разлика дали постари или помлади - потомци... :l:

19. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

3:35

Ноќна птица сум. Понекогаш сакам ноќта да потрае уште некој саат плус... До толку ме смирува. [​IMG]

20. Iki33

Iki33 Нов член

Same here