Пари за сите може да има,ако не се краде,и мисли за сопствениот џеб. 27години живееме под капа на неправдите кои се нанесуваат кон нашата Држава и нашиот народ. Среќен роденден татковино Пробајте од тортава... Зошто и таа ќе ја украдат
Јас читајќи луѓе кои за празников пишуваат срцепарателни статуси/постови - на латиница - со лош правопис - поврзани со политичари и политички партии - со плукање на „предавници“/модерни вредности: Среќен нека е на тие што разликуваат патриотизам и национализам, кои и покрај сè ја сакаат на некој начин државава, но се реални и стојат цврсто на земја во 21-ви век.
Среќен прaзник Мaкедoнци. Мaкедoнијa вечнa. Џaбе предaвниците се умилкувaaт и честитaaт прaзник кoјa знaеме декa рaбoтaт нa нaше уништувaње, нo ние пaтриoтите тoa немa дa гo дoзвoлиме.
Шега Најсериозно, поима неам каков израз треба да имам на лицето кога играм оро, особено кога камерата ќе се сврти накај мене. ★★★★★★★★★★★★★★★★ СДК ноќеска сонував кошмар дека имало собиранка од фемина во јавност и кога сум отишла, испаднало дека сите членови се мои другари, пријатели и луѓе што ги знам.
Пријателство, колегијалност, врска, брак... Различни релации кои имаат ист рецепт за функционалност базиран на искреност, посветеност, работа.
Мајкл Дамески, Македонец родум од Австралија кој живее веќе 3 години во САД, влезе во финалето на една од најпопуларните планетарни денс натпреварувања во светот и ќе се натпреварува за награда од 1 милион долари. Со среќа Мајкл
Кога гледам какви глупости воведуваат постојано во основното и средното образование среќна сум што за скоро време нема да бидам дел од таквите глупости и нивни експерименти, но од друга страна жал ми е за дечињата што ќе проаѓаат низ тоа. Колку само се удри од наш грб тоа со деветолетки, екстерно и триста глупости за кои што немаше подготовки, а како прва генерација најмногу настрадавме од истото.
8mi septemvri e denes. I taka ke vidis nekoj pisal slavi,drug spodelil sliki od prvaceto so torta molivce,tret se sonca kaj juzniot sosed ili nakede drugde,nekoj mesa vo tendzere,vredno sprema zimnica. Drvjata pozoltea malku po malku,se otkinuvaat list po list,zoltilo,po nekoj kosten padnat na trotoarot,kolite besno frcat,nekoj ke legne na svirka,drug ke pise na forum,na eden ke se stavat 2,3ca ili 4ca i poveke da mu vrsat sajber buling...Zivotec tece i se vlece... Vazno tuka e dosol ama nekako mi lici koga videl kaj stasal si se svrtel nazad i si zaminal
Нека дојде и нека зивее со 200 евра плата во Мк а не таму од Австралија нешо име брани. Затоа гласам ЗА.
Имам некој ликови на фб,што пред 7-10 год се иселија од државава,живеат кој во Канада,кој во Калифорнија,абе месецов се убија од пишување како бојктотираат,абе мајмуни дојдете во Мк да работите за 300 евра плата,и да раните деца и семејство,сметки да плаќате,па после ке кажете како ке бојкотирате морони.