Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Avenged

Avenged Популарен член

Некој ќе те згазне на кондура и ќе ти се извини, некој ќе ти го уништи животот и воопшто не му е гајле.

kate21, Trnche, Hipster and 17 others like this.
  2. Desert.Rose

Desert.Rose Истакнат член

Добро е кога ќе се оддалечиш од некои луѓе макар на ден-два и останеш сам со своите мисли, така ќе сфатиш некои работи :!: Јас на пример сфатив дека многу со тоа што многу се нервирам ништо не се менува, не се подобрува, само си создавам главоболки и не сум расположена за муабет со никого...
    Сфатив дека со нервирањето за една работа, ги запоставуваш останатите работи кои исто така се битни.
    А сфатив исто така дека време е да престанам да се грижам дали ќе ги разочарам некои личности околу мене, а нив им е гајле дали тие ме разочарале мене...
    Ама не сум веќе таа што се труди да им биде добро на сите, таа што се грижи дали ќе се налутат за нешто... се сменив или пак ме сменија тие, небитно :)

Barbie20 and SparkyAngel like this.
  3. Westlife

Westlife Популарен член

Знаете кога жената е беспошна?
    -Кога ќе и се скинат хулакопките нови при облекување.

Имајте убава вечер.
    Јас решив да излезам малку. :)

Avenged likes this.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Одличен ден.
    Бев опкружена со луѓе кои одамна ги немав видено.Си помуабетивме,и си се исмеавме слатко.
    Ги бев исполнила неколкуте мои ветувања-си ја средив собата-цакум пакум,си се подновив со часовник и си ја исполнив целта на орбитрек.
    Пријатна атмосфера во домот,конечно без некои секојдневни ситни караници.
    Нелош ден на училиште,со ситни незадоволства.
    Life is beautiful,if you know how to live it.Love is not always obstacle.

Barbie20, SparkyAngel and Avenged like this.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Кога ќе ми речат - не и замерувај, тешка жена е, тежок карактер е, терсен е.
    |(

Значи како да им објаснам дека ме заболе таквоава дали е тешка или не. Ајде да земеме една вага и да се мериме која е потешка, ако не. :devil: Не ме интересира дали до пладне се мрази прво себе, а потоа и сиот свет. Не ме интересира ако сите, во радиус од сто метри, бегаат кога ќе ја видат. Не е мој проблем ако ручекот и гори од што е ,тешка, жена. Ако бебињата плачат кога ќе им се насмее. Ако интернетот паѓа кога ќе седне на компјутер. Не дај Боже да стане на крива нога, е тек тогаш и се дуплира тежината. Дури и црвеното светло на семафорот трае подолго како за инат, за инат на таквите тешки како нив. И навистина не ме интересира ако и светот, буквално, пропадне, од што се ,тешки, во една дупка, и сите испаднеме од страната на Кина.

Тешка била, пф.
    ]:)

Како ние, сите други, да сме лесни, и да немаме проблеми, и ние можеме да бидеме и флексибилни, и насмеани, и расположени и фини. Они не можат. Ама ние сме од тие лесните, затоа не разбираме. Нас се' ни е лесно. Како да им докажам дека мене ме заболе дали се тешки, лесни, танки, провидни, плитки, длабоки, ме заболе бре какви сте, не ме интересира какви сте, не можам да ве управам и вас, си имам и мои работи за управување. |( Должни сте бе, ,тешки, женишта, да ме третирате фино, и со почит, и достоинствено, оти јас не сум од тие тешките! А по дома, по гости, по пријатели, односно, на среќниците што ја имаат привилегијата да ве мерат секој ден на кантарче и да запишуваат дали денеска сте повеќе или помалце тешки, е нив, ако сакате и жолчката дупнете им ја со иглички и пијте ја додека тече, и играјте им топтан на нервите, и нив нека им тежи вашата тежина...

Луѓево озбилно имаат многу високо мислење за себе, нарцис до нарцис, немаат ретровизор во животот, немаат осет, немаат почит, немаат привремени значајни потреси, немаат ништо. Како некои нилски коњи или некои слонови, некои не знам какви дебелокожни говеда, ма базука не ги распукува. Битно они тежат повеќе од нас другиве, и ние мораме да ги толерираме... оти они се тешки! Е, па, да пукнам ама не ве толерирам. Ич!

Одам да пијам. :devil:
    Па само нека ми испадне некоја ваква ,тешка, будала на патот вечерва...
    Да видиме кој е потежок! :devil:

6. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Не знам дали се сеќавате на мене,ма не знам ни дали се сеќавам ни јас на вас,само знам дека деновиве станав страшно носталгична за форумов.
    Се навратив на времињата кога ми беше секојдневие,издувен вентил,дневник,соговорник..кога некои девојки толку ми прираснаа за срце што и денес со задоволство се присеќам на нив, дури и на точно одредени мисења.... И ете, ме навлече пак.

Немам влезено долго,немав желба.The magic has gone :) Kако што се губеа за мене вредните форумџики,негде меѓу редовите се изгубив и јас.
    Се надевам дека во морево на нови имиња ќе налетам на некои што ќе ги читам со исто толку желба..а и дека сепак сеуште ќе налетувам на некои од старата постава,ете ја Doozy веќе ја забележав :angel: .
    Ил бар дека странициве ќе ми имаат пола вредност од онаа која ја имаа,доволно е.
    Едно е сигурно,моето шкрабање пак ќе мораат да го трпат ;)

Nevermore, kate21, Domino and 18 others like this.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Викенд,а толку работа ме очекува,цела лектира од 200+ страни за читање,ај по 120 страни на ден ќе стигнам,неделава фала богу не правам тест,па може малку да се одморам.
    Цело време ми се спие,ич не сакам вакво време,тмурно никакво,со цело срце ја чекам пролетта,бидејќи сонцето влева некоја надеж во мене,денот се зголемува,а мене тоа ми се допаѓа. :)
    Никогаш не сум ја сакала зимата,ни есента,летно дете сум јас,родена во август,што да се очекува од мене.
    Како што напоменав погоре,ми се спие,одам да си легнам.
    Еден од најужасните денови,покрај добиената 5ка на тестот со математика ни таа не успеа да ме развесели. :(

Lella likes this.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Арно се појави оваа Лорен на Х-Фактор за да почне цела Македонија да и ги врти песните и да се прават дека им е омилена пејачка :x боже божее :|

Lella, kikav and bubamara12345 like this.
  9. curious-doll

curious-doll Популарен член

Сакам да сум кај дечкото сега, да си го чувам, грипосано е детето :( аааа сон не ме фаќааа

10. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

сакам да кажам дека преку глава ми се овие дежурни паметни особи или паметњаковиќи на форумов, кои вечито некому делат памет, на некои теми дури мака ми е веке да читам, те едни исти па исти коментират-ако не се сложувате со нивните мислења не сте нормални дефинитивно, друго пуштете ги малку и другиве нека коментираат, секој си има своја глава фала богу, друго не ми фаќајте замерка, немам лоша мисла, несакам никого да навредам, ама доста е веке од некои особи-не се врти форумов и светов од едни лица само.
    Mодераториве ако го сметаат за навреда, нека го избришат слободно мислењево, само сакам да кажам да се има некаков ред тука и почитување на секое мислење, вклучувајќи го и она кое не го подржувате.

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

12. manja666

manja666 Популарен член

Сите оние кои што тврдат дека среќата со пари не се купува, или незнаат каде да ја купат или ги мрзи да идат по истата или пак глумат некоја лажна скрмност и живеат у некој не материјален свет кој што според мене не постои.
    Се купува и здравје, се купува и среќа, се купуваат насмевки а се купува и еден идиличен живот во кој трескањето од земја по дечко или разноразни други глупости имаш со што да ги замениш, а и со што и да се утешиш. Парите се утеха, потреба, не постои живот без таа хартија, парите претставуваат среќа.
    Сакам еден ден да бидам многу добро материјално поткована, нејќам богат маж, сакам јас да сум богата. Нејќам да ме частат вечери и да ми купуваат подароци, не го сакам тоа навистина, сакам јас да бидам таа што ќе си дозволи да им го приушти тоа на луѓето околу себе.
    Се стремам кон тоа да имам еден ден, да имам мои пари, лично заработени, имам мал милион планови у глава кои што ми стојат у место само заради финансиите. А ако дојде тој ден кога ќе имам релативно многу, верувајте ми дека точно знам каде да отидам и да си ја купам среќата.

Trnche, Hipster, imelda and 9 others like this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Прифати болка, прифати среќа, прифати разочарување, прифати успех и ќе бидеш среќен.
    Живот без негации.
    Животот е убав!

Trnche, Hipster, Barbie20 and 7 others like this.
  14. psychic

psychic Популарен член

сакам да спијам за да не размислувам. единствен спас е...

15. misel23

misel23 Активен член

не ми е јасно зошто постојат олку лицемерни луѓе, не ми е јасно зошто постојат идиоти како него, зошто постои лажна љубезност... колку би било поубаво кога би кажувале во лице што мислиме за секого па и јас полека почнав тоа да го применивам зошто преку глава ми е од глумење лудило и да драстично ми се намали кругот на пријатели ама ако убаво ми е :)

vitomir likes this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се прашувам до кога некои луѓе кои ги знам ќе мислат дека се млади и дека може да се однесуваат како студенти и ќе зборуваат за револуција која фала богу до сега не ја направија, ни ќе ја направат, само зборат за неа? До кога ќе мислат дека студентарски живот (иако одамна дипломирани, чак и магистрирани) е фин фазон?
    Мислам, 30 години и ми вика, абе знаеш ова е како за нас, млади, студенти, прогресивци... Чекај, чекај, имаш 30 и ми зборуваш дека сме студенти, ПРОГРЕСИВЦИ? Колку комплекси имаш во себе човече? Порасни, созреј. Имаш 30 и својот идентитет го создаваш врз основа на возраст каде што бунтот и непронајденоста се најсилни карактеристики. Ох уел, те молам не преземај ништо, зошто на пола пат ќе се премислиш.

Драги луѓе, ме буните. Од една страна велите каков ви е духот, толку ви се годините, а од друга страна од пресериозно гледање на стравот во очи никогаш во нашата младост не направиме сериозна револуција.
    Па ќе ве замолам... да престанете да лаете. За промена сконцентрирајте се на креативната мисла и покажување на револт низ поинакви чекори.
    Ах и да, мислам дека е време да создадете свои деца и да ги воспитате во духот на храброста и неколебливоста, зошто сите ние знаеме како треба, ама никој од нас не го прави тоа, не сме виновни, така не воспитаа. А и нашите така беа воспитани.

Ми смачи од 30 годишни пасивни непронајдени "револуционери".

Ох вие слатки наивци дека она во БиХ е незадоволство од системот, а не ни знаете дека БиХ не е ни република...

17. vitomir

vitomir Нов член

Луѓе го знаете ли она чувство кога све ви е смешно :D ,е тоа чувство ме држи од вчера и не поминува се смеам на све живо и диво,се прашувам дали сум полудел или таков период ме фатил,во секој случај подобро да се смеам,него да се нервирам.
    Пс и за крај хаахахахаа :rofl: :rofl: :rofl:

18. vitomir

vitomir Нов член

Браво,имаш потполна подршка од мене. :),таквите пријателства кратко траат верувај ми,ке се лажат одредено време и кога ке се подскараат за некоја глупост тогаш целата вистина ке си ја кажат едни на други,мислам WTF :fubar:

sofijanoka likes this.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Јас би кажала дека би требало пари за да стигнеш до среќата,а не да ја купиш.Насмевки во никој случај неможеш да ги купиш,па да речеме ни здравјето,ако е некоја поголема болест неможеш да го купиш.Неможеш да купиш пријателство,љубов.Пари ти требаат за да бидеш среќен,но не е само пари што ти треба.Па и да имаш пари,ке си среќен а знаеш ли колку лоши работи има,за кои ти се џабе пари.Тоа болдираното како јас да го пишував,ке си заработам чесно пари,и ке си го живеам животот што сум го посакувала.Еве на пример одсекогаш сум сакала кога ке бидам полнолетна да си имам сопствен стан.Ама џабе ми станот кога можеби ке немам пријатели,а нив неможам да ги купам.Како што реков,се согласувам со твоето мислење,но не во целост.Барем тоа е мое мислење.

Maria.Vampire and vitomir like this.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Не си полудел,ова јас го знам како ПМС :o

Elennaa and Dvolicen like this.