СДК две третини од работите за кои што луѓето се грижат, нема воопшто ни да се слуат. За некои работи за кои што сега си лупате глава, по 10 години ќе се смеете како сте можеле да се замарате за тоа. Така што чил аут, не се замарајте за ситници и не се грижете за работи што не можете да ги промените, било да е тоа минато или иднина. п.с. А да ќе заборавев, и ништо не „мора“ да направите ако не сакате. Мора само да се умре и да се оди у веце.
Уште 5 дена само до остварување на сонот,аххх фала ти Господе и чувај ме и понатаму,слава ти Боже наш.
Животов е мистерија со многу драма,по малкуцка и комедија и најмногу романтика. Некои личности не пресретнуваат некое време не следат во чекор па и ние нив ги следиме до некаде,па се отследуваме Некои личности отсекогаш биле тука и се и ќе бидат во чекор со нас. А некои личности нит си приметил кога нит како ти се напикале под кожа на ене ти оди извади ги. Инаку пред се сакав да кажам дека некои костени на изглед се толку убави и примамливи а внатре кога ќе ги отворам глеdам дека се скапани и ај сега. Навистина животов е една голема мистерија со многу драма,по малкуцка комедија и најмногу романтика
Животот е како кеса. Некогаш скап како последни 2 денари, некогаш ефтин како 2 денари кои не ги ни земаш од кусурот. А некогаш ти е преку глава од него зашто дома имаш живот полн со животи, ова де кеса полна со кеси. Животе, кеса од Кам...
Луѓе, ајде да помогнеме, не има доста тука за кои мислам дека не би имале проблем да издвојат 100 денари, да и помогнеме на женава во долгиот процес на лекување. За моменталната терапија фалат уште околу 1000 евра. Можеме заеднички, за неа и нејзиното семејство. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2200274766909609&id=100007813201277
СКД 8 ГОДИНИ НАПУНИВ ВЧЕРААААА НА ФОРУМОООООВ НЕ ДОБИВ ИЗВЕСТУВАЊЕ НИТ ПОЕНИ ПОШО WHO GIVES A FUCK ABOUT YIPMAN!!! WOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ИДЕМЕ НА 10 ГОДИНИИИИИИИИИИ НЕМА ДА УСПЕЕ НЕ БАНИРА РЕЈН ХАХАХАХАХАХАХХАА ЗАЕДНО ПОБЕДУВАМЕ , ЗАЕДНО ПОСИЛНИИИИИИИИИИИИИИ гушки до сите
Моментот кога селанецот ќе го соблече опињокот е важен момент. Ама особено битен станува тој момент (по животот на другите) кога ќе заборави дека носел опинци. Ќе види мала цивилизација и мисли дека го освоил светот..па од влакно перика прави... јер ние во странство нели се знаеме
Халло ! Како сте ова утро? СДК многу работи,но ќе издвојам неколку. #1 Не сме свесни само колку енергија си одземаме со тоа наше осудување. Во последно време почнав и многу да не се замарам,кој,зошто,како ја прави одредена работа,дали е правилна или не. Сепак,јас ќе дадам мое мислење кое не мора да е пресудно или осудувачко. На крај,на краиштата,секој си има свое мислење,став,одреден смисол за животот, Тешко е ова да се одржи како ветување на себеси дека ќе го следам. А сега,почнувам. #2 Една жена,комшика,мажена жена во години со две возрасни деца од 23 години,кучињата си ги вика ќерки. За мене ова е мислам непоимливо. Да,да ми кажуваше видео : " Еве,види,ќеркичка моја најубава,види ја сонце на мама" Во спротивно на кучињата,за ќерката рече, "Oнаа,свињана моја пребира што ќе јаде" девојчето е нависитна крупно,ама ова не држи вода. #3 Што ми беше зборот,сеа,ми попречи мобилниот,ми ѕвонеше...Имам еден друг пример,за жена каде што им се упикува на сите мажи, вклучувајќи и го директорот на фирмата. Искрено, немам видено нешто пониско. Им се упикува дури и на женети мажи,пред нивните жени. И тоа не се обвинува себеси,демек "Oн е крив што ми враќа на мојата реакција."Гледај како ме гледа мене" Ако нормално и врати со позитивна реакција. Неа не и е галје,ако се гледа со женет маж,со фамилија. Вели едно е кај жена му дома,кај мене е друго. Јас останав запрепастена од жена на 40 години со створена фамилија. Мажена е на 23 години и очигледно не е изживеана. Арно рекле, Господ од нешто кренал раце. Мажи,ако за вас ова претставува пример за жена, Немам коментар. И да, се извинувам ако некоја се пронајде во горенаведениот муабет. Тоа за денес се моите осудувања На крај,имајте убав ден и уживајте во убавото есенско сонце
Се мислев дали повторно да пишувам за кеси, ама сеа можда некоја ептен дирљива прича ке биде раскажана, ептен ке ми биде непријатно, не сакам да отварам стари рани. Кој ја разбра поентата на првичниот пост за кеси, ја разбра, останатите нека се живи и здрави.
Денес вози во рикверц на тротоар и ќе ме собереше. На истиот тротоар во дел за пешаци вози велосипедист и нервозно вика и ѕвони. А велосипедската патека дреме празна. И шлаг на тортата поминувам под зградите од Градски ѕид и по неколку напревени чекори слушам треска нешто на тротоар кога тоа кеса со ѓубре. Зошто вака животе,кесо од 2денари или кесо како гратис дадена,зошто вака о животе?
Што е животов без малку комедија?Потрошено време на неквалитетен начин. Keep on smiling because life is beautiful and there is so much to smile about.