Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

А јас се прашувам па што бара една вака "совршена" личност како тебе на форумов?

2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Сакам да кажам дека анксиозноста БУКВАЛНО може да убие. Мислам, да продолжиш да дишеш, а во исто време и да не си жив.

3. toogood

toogood Популарен член

Sakam da kazam deka Dosta Ni E Od Taa Globalizacija. Od mnogu "globalizacija" pocna monotonija da ne kazam DEPRESIJa da ne faka.

Arno si bese porano. Pojdi nekade ke te posluzat so poinakvi solji za kafe nego li onie tvojte doma, lugeto doterani so svojte tradicionalni boi,.... rucek da ti napravat da osetis deka si smenil teritorija/drzava,...

Ova otide se vo bestraga. Tri okeani ke preplivas I ke ti stavi kafe vo istata solja kako sto ti sekoj den doma kafe pies, uniforma po ulica beter nego Severna Korea, a site se gordeat so nekoj "moj stil". Ko be tvoj stil zarem negledas deka site okolu tebe se isto " doterani"?
    Odis na odmor vo Grcka I vo kafic tresti Latino muzika, neznaes kaj si dosol. Namesto suflaki, taco te sluzi so caciki :rofl: I saka da te ubedi deka si vo Grcka , "e bas toa ni e tradicionalna hrana "taco"". (facepalm)

Za Nova Godina svetlecki objekti po dvorovi sto ti dusa pozeli. Komsikana stavila Ajfelova kula, druga nasal Triumfalna kapifa, Na Popust :rofl:, nema veze nesto da sveti, na nekoj New York mu se videl eftin :@ .

Fala na Kina :headbang: I nejziniot eftin trud ama sto e mnogu, mnogu e.

Za pusti popust lugevo izgubia dostoinstvo, tradicija, etnicka hrana, samopripadnost, kulturoloski bogatsva, Gordost bre Lugenca, Gordost ;(

Ne e poveke interesno nikade po svetov da odis , segde e isto I dosadno.
    Cest na malkumina zemji na svetov koj poradi najnizok ekonomski standard, Kina ne uspea da gi uniformira I degradira.
    I se cudat kade otisol turistot od zapadniot svet.
    Pa tamu kade nema solja za kafe , kade so raka na tasino cesmice voda se pie, tamu kade pred koperacija pasteta so leb se maka, tamu kade sto vo kolkiba se spie na slamarica, tamu kade prirodata dusata ti ja miluva,... :nod:

4. carangigia

carangigia Популарен член

Темава се вика Сакам да кажам, а не сакам да прашам.
    Мислењата кои не ви се допаѓаат можете да ги прескокнете, а не да почнувате кавги.

СДК темава беше многу поинтересна кога членовите си кажуваа некое свое мислења, а притоа не беше дозволено цитирање и оф топиците се бришеа.

Selest, Feminka22, "Zoki" and 4 others like this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Е најзабавни се оние у фазон 'зборам ти керко, слушни ме снао'. Нели, ако не цитираш нечие мислење тогаш не си офф топик, почитуваш правила јер не цитираш мислење ама сепак си кажуваш свој став на конкретната тема.

Колку мудро. Ке почнам и ја така. ]:)

Feminka22, Yipman2, ivi1987 and 17 others like this.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Како што станав дел во 30 дневните предизвици, сфатив дека уствари немам омилени нешта...

7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ми го тргнаа у-то од индексот. ^_^
    Моите ме пофалија за убавите оцени. :o
    Ми падна еден камен од срце. 8)

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Индиректното оговарање многу кажува за вас.

Feminka22, Yipman2, Herrera and 6 others like this.
  9. душленце

душленце Популарен член

Сдк се изморив... стварно се изморив секој месец истото истите разговори се вртат во круг и на крајот пак истото и истото-јас сум виновна... да живеев со мало дете ќе ми беше полесно ќе ми кажеше зошто побогу 3 дена не ми зборува. Да навредив или да направев нешто ќе си знаев вака не се живее... инат водење така од ракав Оти му се може и ако незборам јас и јас водам инат ако прашам нешто не добивам никогаш искрен одговор
    Секогаш кажувајќи во себе нема совршенство но
    Вака не ја замислував љубовта....

vitamina, cresa-jagoda, joy1 and 3 others like this.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Se sekavate na Martin Neskovski?
    Se sekavate kako negoviot brat denonokno barase pravda i vistina?
    Se sekavate deka bese etiketiran kako sorosoid opozicioner itn?
    Obvinuvan deka ke ja rusi RM?

Denovive mi sebtrese srceto i dusata bidejki eden tatko-LAV lavovski se bori za pravda i vistina za negovoto zverski ubieno dete.
    Vcera se sovraa 40 000 lugje vo centarot na glavniot grad. Sigurno 3 pati pogolema brojka bea spreceni da vlezat vo gradot... tatkoto obvinuvan deka e sorosoid stranski platenik opozicioner deka smrtta na sinot ja koristi za politicki celi.. deza vu doziveav. Kolku veke videno...
    A mene srceto mi se kine koga ke rece - Sine Davide zasto su te ubili...
    Vcera se isplakav kako da mi umrel najblizok... solzi sami tecea...
    I neznam zosto pisuvam ovde, ama sepak - PRAVDA ZA DAVIDA!!!
    kamen bi zaplakal.

vitamina, Belgin1, Yipman2 and 10 others like this.
  11. carangigia

carangigia Популарен член

Денес кoгa требaше дa пoминaм улицa гледaм свирaт кoли укрaсени сo мaкедoнски знaмињa.
    Пaк ми пoминувa мислaтa кoлку ми се свиѓaaт мaкедoнски знaмињa нa свaдбa и ми текнувa вo мoментoт Кaрaнџи тoa е брaтучед ти. :o :o :o
    Денес се жени. :dance::ninja:
    Епa брaтучед штетa штo не мoжaм вечер дa дoјдaм, сепaк мoите ќе дoјдaт. ;)
    Имaј среќен и успешен брaк.:l:

12. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Ако комшијата продолжи да седи гол на тераса тешко него ќе биде...

Arjanit2021 likes this.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

СДК дека понекогаш и чаршиските муабети се вистинити.

14. +++

+++ Популарен член

Сакам да кажам дека сакам да кажам...

15. lozenge

lozenge Активен член

Сакам да кажам дека во животов често ме седнувале на таа ''магарешка клупа'' и тоа баш личности со високи морално и етички вредности како едуцирани наставници,деца на родители од кремот на општството, личности од фамилии,индивидуи кои сметале дека постигнале врв во својот развој кога како мамин син или татина ќерка стасале до некоја фотеља а една капка пот не им паднала од газот да стасаат до таму.
    И порано ќе сум се подразмислела зошто е тоа такво однесување лично кон мене па по длабоки анализи разбрав дека тоа не било ништо лично.
    Разбрав дека тие сите особи јаки на вилица и хартија се всушност слаби,исплашени дечиња растени без да осетат грам родителска,безусловна љубов а понатаму и неспособни се да осетат и љубов кон самите себе си. И дека тие таквите кон секоја самоуверена,цврста личност манифестираат исто однесување.
    Сега кога ќе налетам на таква ситуација пак да ме седнуваат во таа клупа и на такви личности само ми паѓа жал за нив а понекогаш ич жал не ми паѓа си врвам по патот мој со товарот мој в џеб.
    Некој има полни џебови со пари а моите се натежнати од животни лекции и искуства,испразни ги пак наполни ги со истото чунки многубројни се овие горе наведени личности.
    Сакам да кажам булинг отсекогаш имало и ќе има,важно е како ќе до доживееме лично и како ќе се носиме со тоа во животот.
    Некој тој товар наметнат од булингот еднаш не му текнало да го растерети од себе си и тогаш тие што вршеле булинг добиваат трајни заслуги и вредност како уништувачи на убавината и спокојот на нечиј живот.
    Не дозволувајте да бидете вечна жртва на такви личности.
    Не потклекнувајте им,борете се за себе си,прескокнувајте или заобиколувајте ја секоја можна злонамерна сопка.
    На крајот од приказната ќе излезете вие лично посилни и победници во сета непријатна ситуација која ви ја немтнале.

Gosh likes this.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се чувствувам патетично и отфрлено. Што направив што не можам ни една другарка да имам за обично кафе или за прошетка во сончевиве есенски денови? Некоја што ќе можам да и кажам се и нема да ме осудува. Некоја што нема да се прави дека не постојам кога друга нејзина другарка ќе дојде. Некоја што нема да и е патетично и срам да излезе само со мене. Некоја што ќе биде тука за мене.
    Таа едната единствена што не ме отфрли е далеку од овде и премногу ретко си иде. И таа има други другарки таму, друштво, дечко. Не и требам многу во животот.

Знам дека е нормално да губиш пријатели со текот на времето, но не и да не можеш да стекнеш нови...

17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се смрзнав чекајки те.

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

СДК се пронаоѓам у муабети само во кои сметам дека треба да се пронајдам. Ко на пример Лили ептен добро ти изгледа погачата, убави ти се штиклите и сл..
    Она негативното, искомплексираното, полно со бес горчина и 'очајна сум морам негде да се истресам '- не ни читам (слушам ).
    Туѓите негативни претпоставки, за мене, за околината, за моите луѓе. .. бришам со гума се тоа.
    Не можам да патам од туѓ комплекс. Не можам да вперам прст во мене кога не треба да е вперен. Моите несовршености има кој да ми ги каже. Не овде на форум, не овде во сдк, не овде на било која социјална мрежа.

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Мене ме интересира како одредени луѓе од групите на светици, сексисти и шовинисти, па и некои верски фанатици ја дефинираат невиноста. (не сакам ни јас да го употребувам поимов, ама ете...). Дали невиност е само присуството на она кожиче што мајка природа ни го дала? Дали под губење невиност се подразбира пенетрација и било каков секс? Или пак таа се губи уште со самото разголување, интимни допири итн. со партнер, макар и да немаат однос? И што ако хименот се скине на гинеколошки преглед а девојката немала односи? Или обратното, имала односи ама хименот еден инает, еластичен и не се скинал? :?:Сложено малку нели? Некако и премногу замарање ми е ова невиност, ова, она.

И на форумов имам сретнато мислења од членки на кои им е битно тоа парченце кожа, дали поради себе, или некој друг. На пример, некоја имала односи со првиов дечко, ама раскинале, и сега се плаши дека следниот дечко ќе дознае веднаш дека имала односи со бившиот, и нели таа не може да го излаже. Или кај друга, немало крв при првиот однос и дечкото не и' верува дека и' е прв и прашува што да прави, како да го убеди. Кај трета, не и верувала мајка и' оти била невина и девојкава отишла на гинеколог и тој потврдил дека е невина и таа горда што им докажала.

Па наместо да се замара некој дали некоја е невина или пак девојка за себе да се грижи дали е невина и да се чувствува поразлично поради едно парче кожа, може едноставно целата сложеност да се сведе на тоа дали е девојката сексуално активна или не е, без да се спомнуваат било какви други психолошки анализи, right? Ама не, поинтересно им е на оние кои ги наведов погоре, така да си давааат рандом дефиниции за "невиноста", за да докажат дека тие самите се невините, а овие што ширеле нозе се виновните:angel:, пардон, нечистите А кај машките има вакви маки? Не..Е знам дека нема, барем не до толку.
    Сдк тоа парченце кожа воопшто, ама воопшто не ве дефинира како личности. И не ни дозволувајте никој друг да ве дефинира вас. А да, и такви дечковци што им е толку битен тој факинг химен, не ви требаат.
    Едноставно сте истата личност и пред и после кинењето на тоа кожиче.
    Оти после сексот бил толку табу тема...

Last edited: Oct 6, 2018
  20. Miss666

Miss666 Популарен член

Не треба никој да ми дава, доволно е само да не ми зема и на коњ сум. Толку!

Tatjana95 likes this.