СДК, ми се ближи роденден... Ме фаќа возбуда Ете, таа работа не е сменета од кога бев дете - возбудата за роденденот. Чуството дека ова е мој месец.. Од толку работи што се променија до сега, многу ми е драго што ова остана. Let's celebrate that!
Колку и да имате недоумица и страв за барањето работа во иднина, или пак проблеми со учењето, намален ентузијазам и формален успех - ако ве интересира да истражувате, станувате возбудени кога ќе сретнете во слободно време нешто поврзано со тоа што го учите (во книги, филмови, серии), и уживате во хумор и memes поврзани со струката - утешете се дека сепак сѐ уште сте на добар пат во врска со факултетот. Тоа е тоа што значи во овие години и што не треба да се помирувате со помалку од истото, без разлика на сета практичност и популарни совети.
Ми се гади од текстови за Висока совест ,морал и мудри мисли, напишани од луге кои се токму спротивнито. Од друга страна пак си велам може ги потсмирува тоа што пишуваат за нешта кои никогаш нема да можат да бидат.
'Битола нема аеродром' е мајтап што сакам да се врати. Пошто сега нема ни стадион за фудбал, ни полигон за полагање возачка
СДК дека ми недостасува времето на "кога ќе седнам, ми се познава стомакот". Сега облекувам мидер, стојам, го вовлекувам стомакот, и... Spoiler: Yup, there it is
Тој момент кога мајка ми и нејзината пријателка ќе те фатат во момент кога ќе подработиш нешто во двор и те фалат колку си вреден...
сдк дека уствари многу ми фали онаа старата јас. Ептен многу. Оваа новава е досадна и као истата е ко тогаш ама врска нема, длабоко во себе знае дека ни она ни работите веќе никогаш нема да бидат тоа што биле некогаш. а и тоа дека некои работи боље и да си ги премолчиш пошо кога ќе се кажат на глас многу болело бе
Човекот прво мора да се сака самиот себеси,за потоа да го сакаат и другите. Бреј.......Тотална глупост ! Како да научи да се сака себеси кога скоро сите наоколу го мразат и му копаат гроб ?! Попрво ќе научи што е омраза отколку љубов. Љубовта изумира ! Милион селфиња на ден,меѓусебно плукање и омаловажување,и завист... Натпревар по натпревар по натпревар по натпревар по натпревар..... Без да се помисли на чувствата на другите. Ние треба да сме спас,а не напаст ! Животните трпат,планетава трпи ! Ама,до кога ? #ЌеНиДојдеЛиПаметот
СДК, денес времево само за лежење у кревет и гушкање .....ај да видам дали е дома комшијата Сакам јас да сум статива, ти да бидеш гол или полугол......
Ми велат дека сум остра на јазик,дека многу напаѓам. Е,па,морам за да се заштитам себеси,за да не пропаднам,за да не ме победат непријателите. Старата nextredstyle беше премногу наивна и делуваше смотано. Ама новата е појака.Непријателите ќе се покајат што се родиле !
Дали е можно животов да ми е толку црн и само лошотии да ми се мотаат во него,дали ме тераш да живеам живот како пред 40 год или јас премногу барам со тоа што сакам да живеам нормално,да ти се плукнам во животот нема крај на мојава мизерија,наместо да се радуваме се лутиме,така е кога еднаш ќе направиш погрешен избор ти загорчува цел живот,подобро да ме нема. И да ме утепаат неможам и неможам да го поднесам нашиов менталитет и несакам да живеам овде и точка,значи неможам.