Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Само јас можам да барам и бирам серија за гледање недела дена накај 2, за да на крајот одберам серија, најидиотски плот на сите времиња, црна сенка која во магла убива луѓе. :drunk:
    Па ни мање ни више 3 епизоди изгледав..:drunk:
    I hate me right now.

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Требаше за прв пат да се видиме со тетка му на дечко ми. Уште пред да се видиме бев предупредена дека е со терсене карактер, ама ај си реков не е ваљда до толку.
    Ахам, не е до толку. Уживај.
    На почеток убаво се понашаше ама после почнав да се чувствувам како да сум на испит. Значи буквално за секоја ситница ме прашуваше, од тоа каков им бракот на моите, колку пензија земала баба ми и дали сум планирала да раѓам деца.
    Нормално дека не и одговарав се до ситница, почнав да одбегнувам да зборувам, да се нервирам по малку и така несвесно сум застанала со рацете прекрстени.

Беше тишина неколку секунди и само тетка му вика: -Знаете дека ако ти се рацете вкрстени тоа значи дека си несигурен, исплашен и на тој начин самиот си се гушкаш и си даваш поддршка. Кога си бил бебе сите те држеле во раце, а ти се си чувствувал безбеден во нивната прегатка, епа така нешто слично означува овој гест.

Ме изруга и сите среќни си заминавме.
    Отсекогаш ми се допаѓале овие средби со роднини на дечко ми :inlove: (НЕ!!!!).

3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Објавува слика, описот на германски.
    Стори со храна, нешто пишано на германски.
    Споделува мудри мисли и реферати на германски.
    Хаштаг-германски.
    95% од луѓето пријатели на социјалните мрежи - македонци.
    Користењето на германски во случајов е со цел учење/подобрување на јазикот или 'јааа кај живеам ^_^ '?

Легендата вели ко ќе се иселиш и бебето почнува на германски да ти гуга.
    #наја :wasntme:

Ivan4e04, Purplelilac, Lella and 20 others like this.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

СДК дека напнавте по социјалниве мрежи со песни од Тоше. Вчера кај бевте? Или завчера? :smoke:

5. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Нека ви е среќен :*денот на жените:party::party:
    Замислете дека е 8-ми Март:rofl::rofl:,зошто само тогаш се користат поздрави честички:P

6. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

СДК дека животот со причина да те спојува со некои луѓе за полесно да го изодиш патот до успехот.

7. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Ниту ќебе не ме топли :(

stetoskop and H.VAGA like this.
  8. kolovoz

kolovoz Популарен член

Сфатив ти си ужасно друштвена личност која има многу ФБ пријатели и ФБ слики. Но, ти имаш многу ниска самодоверба и си многу срамежлива.
    Чекај да си запишам :!:.

worrieddd likes this.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Мамички ние имаме 1 година и 7 месеци. :inlove:

Кој? Колку? Значи да видиме вака.

x+y=1 година и 7 месеци;

1 година + 7 месеци= 19 месеци, што значи,

x+y=19 месеци.

Од #прашањакоимемачат, колку е x a колку е y? :?:

10. poenta

poenta Форумски идол

Извесен период имам детективска улога и правам потрага без социјални мрежи зашто немам лилен профил, како и другата страна, да најдам контакт од личност која долги години не е дел од мојот живот поради сплет на околности, а ми остави силен впечаток како голем професионлец во својата област. Денот светол и топол започна стандардно, па премина во необичен епилог од парче книга. Озарена од самодоверба и прегрната од сончевите зраци, чекајќи на постојка пристигнува автобус со небитен број за мене и меѓу сите тие непознати лица ја препознав. Со фрапантен поглед ја лоцирав нејзината непроменета физиономија и одмерен став, иако е во поодминати години.
    Една и единствена, иста е...
    Се шокирав...

Некој ни договорил средба, а тоа не се предностите на современата технологија. Универзумот протрил прсти и си поиграл со мигот.
    Се сретнавме на исто место и во исто време...
    Случајност, среќа или силна верба?

Се случуваат чуда и во мојот затворен свет, дека мистериозен, таинствен предизвикот е поголем...
    Успевам и јас, може и вака, поразлично од другите зашто различноста ја прави посебноста, а таа е неспоредлива.

Ах, да...
    Расчистив со себе.
    Не халуцинирам...

Имајте убав октомвриски ден и силно верувајте во себе.
    Се е можно...

11. galapce

galapce Форумски идол

За се што сум кажала или помислила, Јас ова нема шанси, јас ова никогаш... МЕ снајде.
    Зато од сега натаму мене нема шанси да ми е здравјето и детето на прво место, и никогаш нема да станам милионер. :tmi:
    А тек пак да дозволам во мене да се заљуби тој што го сакам? No way!

Milobebence, vitamina, 1209 and 25 others like this.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Сдк денес помислив на сите тие што ми имаат речено нешто кое многу ме заболело а немало потреба да го речат.
    #видојделинавашаглава
    #трепнавтелибаремодсрам

vitamina, Feminka192, Herrera and 2 others like this.
  13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Толерирам навистина премногу, ама прелие ли чашата, ќе ти кажам и во 8мо одд. што сум мислела да ти кажам, оддеднаш се во фаца да не можеш да се совземеш, па чуди се од каде ми таа сила сега?
    И ќе ќутите кога јас зборам, ви докажав дека не може да ме заќути никој.
    Џабе р’жевте.
    Доста ќутев со месеци, сега ќе бирате зборови со кои ќе треба да ми се обратите.
    Лоша или добра, не ми значи како ќе ме наречете.
    Никој нема да ме гази, посилна сум од сите вас.
    И џабе умилкување одпосле..
    Не сум тој тип. Не паѓам на тие финти.;)

vitamina, WildMk, NarCis@ and 2 others like this.
  14. Eni.r

Eni.r Популарен член

Сакав кога ке се ожени деверот да имам со кој кафе да се напијам, другарка де. Во иста куќа ама различни спратови сме.
    Сега кога сите живееме заедно( привремено, се надевам само зимава) тој не се ожени и не е тука за работа преку неделата не е тука. Девојка му, да да ДЕВОЈКА не е женет кога е тој тука во целата таа гужва јас маж свекрва девер уште и таа фали во 3 соби се гмечиме престојува. Сега почна да доаѓа и кога тој не е тука си престојува без срам и перде. Уште кога се заедно пишти сите го слушаме нејзиниот сексуален живот. Па барем да живее тука па да кажеп колку е мое толку е и твое.. ама срам барем од свекрва? Ништо. Јас кога бев во врска со мажот со свекрва сегашна имавме само здраво оти несакала да се зближува со сите девојки на синовите. А оваа кај тргнеме секаде ја носи по кафани кафичи за шетање на гости како да е мажена тука. Не сум љубоморна ама ме нервира што престојува во нашиот дел. Ако веќе престојува нека си зготви за јадење нека ја измие чашата или нека ја стави во машина што се напила а не само да ми труполи ја малку идам по сите па и по неа.
    Негативна енергија уште од сабајле :swear::swear::swear::fubar:

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

16. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

..Ништо повеќе нема да биде исто.Времето ќе минува но спомените се тука и со тоа ќе се учиме да продолжиме да живееме..Наместо тебе ќе ја гледаме твојата слика..Живот..

vitamina, 1209, WildMk and 6 others like this.
  17. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

СДК
    Се мислам како да се допре до милионче :)

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ми излегува низ фб дека Стивен Хокинг тврдел дека нема Бог ниту живот после смртта, а долу читам коментари од ВЕРНИЦИ:
    - Затоа цел живот беше во количка, дека не е веруваш.
    - Цркни пи*ка ти матер.
    - Уште повеќе да се згрчиш.
    - Да немаш мир, сакат еден.

И уште мнооогу слични гнасни коментари од кои коса ти се крева, упатени кон починат човек... повторувам од ВЕРНИЦИ.

Да ви се плукнам на таквите верници што зборувате лошо за мртов човек, кој нема ист поглед како вашиот.

Досега никаде не сум сретнала позитивен коментар од верник.
    И по форуми и по останати социјални мрежи скоро сите што се кажуваат како НАЈГОЛЕМИ верници сеат омраза и злоба насекаде. Никаде немам сретнато верник со кој можеш убава дискусија да истераш.
    Нека се засрамат сите слепци.

19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Пред месеци, додека по не знам кој пат ги бришев масите на летната тераса од некој си жолт полен, ми текна да подадам глава нагоре да видам од што е. Кога гледам, липи...

Липи насекаде. Околу мојот дом, околу мојата работа, а јас прв пат ги гледам. Веќе прецутеле... Ми падна чудно , како до сега не сум ги намирисала барем... А јас сакам липи.
    Липите се мирисот на моето маало. Липите се мирисот на жешките летни квечерини кога баба ми не заспиваше со брат ми со измислени приказни, а во позадина се слушаа штурци и далечни лаежи на уличните кучиња. Липа е чајот што таа го збираше од маалските дрвја, па го сушеше на чаршав, а преко зимо го пиевме со многу шеќер. Липа е во едно ќесе, врзано со чвор, сеуште некаде скриено во мојата стара дома, донесено пред години од родното село на покојниот татко на мојот поранешен дечко... Липа е мирисот на Скопје.
    Во тоа Скопје, во тоа маало што мириса на липи, има една куќа, што не личи на куќа, туку на рушевина. Таа рушевина е мој дом. Многу луѓе заминале од тој дом, ама после нив се останало исто. Како никогаш и да не заминале, ама и како да не се повеќе таму. Сеедно дали се живи или починати... Се стои каде што било, ништо не е поместено. Времето стои во место, само луѓето што останале да живеат таму минуваат со годините... Ако воопшто може и да се каже дека живеат. Едноставно, постојат...

Липите никаде не мирисаат како во Скопје. Липите никаде не мирисаат како дома, и никогаш и нема...

Ivan4e04, Madam-A, Herrera and 39 others like this.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@Eni.r Ах леле и други имало со ист проблем ко мојот, не сум сама.
    Уште па и да не зборуваш една година со таа особа т.н идна јатрва, а да ти се шета по дома ко да е кај мајка си дома..
    Живците се тенки веќе, да не речам при крај.

cresa-jagoda likes this.