СДК дека се сложувам. Или тоа да им се направи или барем да им се намалат платите,да земаат нешто помалку од пола од тоа што го земаат.
Минатото не згази... Ме направи да ја наведнам главата пред секој.. Немам доверба во никој... Никој не ме сака... Неможам да верувам дека на некој му значам... Снагата ме боли..
СДК дека рекоа дека Кајгана не работеше 3-4 дена затоа што едниот администратор стапнал на кабелот. Мајко...,врвен политички одгово!
Долго време се обвинував, се прашував што не е во ред со мене, каков проблем имам. Но како поминува времето се' повеќе сфаќам дека не е баш до мене, туку до групата која ме опкружува. Не припаѓам тука, но морам. Морам да издржам уште некое време (а тоа „некое“ е уште 1ипол година). Ако ова го пребродам, секоја друга пречка со сигурност ќе можам да ја поминам. Само со нескршена психа да поминам, другото лесно е.
Многу сум гладна ама нема да јадам до утре Си правам детокс на организмот, многу јадев глупости изминатиов период време е да се смени нешто.
Не не . И вчера не јадев ништо освен што пиев свежо цедени сокови, и денес ми помина пола ден така , ќе издржам уште пола. А од утре малце поздрав начин на исхрана и помали порции. Мора така.
Постојат 2 типа на машки. Тие што зборуваат дека е*ат се живо и диво, а не е*ат ништо и ние што зборуваме дека не е*еме ништо и навистина не е*еме ништо. Spoiler: +++
Го сонувам и посакувам оној момент на средено, исчистено, намирисано.. Со најубави завеси покриено секое прозорче што ѕирка некој зрак од него.. Топло и укуткано .. наместено и пребришано на страна купишта играчки од дечиња, масичиња столови багерчиња колички кукли.. Една убава пастелна аголна гарнитура со еден мек и дебел тепих Новагодишни ќебиња и чорапи закачени на прозор.. Украси и цвеќиња на сите страни И едно мало балконче доволно да си ставам една масичка со столче за да уживам по некоја минутка од денот.. За мене се ова претставува огоромен поим за среќа, радост, мир и спокој а воедно и здравје Многу љубов на едно место.
Една слика 1000 зборови. Деца во Крагуевац одбиваат да ги исчистат гизмите на окупаторите, иако знаат дека ќе бидат стрелани. Тоа е тој став и карактер кои за жал некои возрасни луѓе го немаат, сепак ставот се гради од мали нозе. Секоја ситуација треба достоинствено да се прифати, а на искушенијата да не се потклекнува. Spoiler: слика
И мене ме нервираат ама пак кога ке помислам дека може не донираат ама некогаш може да помогне и тоа што ќе ја сподели објавата па некој негов пријател ке ја види и ке донира
Koga rabotam vo predniot del na dvorot ziv komsija nema na ulica. Mislam deka mi se plasat od samo to toa sto ke vidat flizura na mojte drva I zbuncinja. Da ne mi dojde raka do pila ili nozica za kastrenje Sto ubavo si gi potsisav, samo sto ne im stoi takva frizura. Aj naprolet ke im porasne