Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

@LiliBoz...Сакам Да Кажам дека ако не одговараш на нечие мислење тоа може да значи и дека го игнорираш:), зашто сечие мислење не заслужува внимание :) а и сечијата простоќа не треба да те нервира, доволно е што вришти за да привлече внимание:devil:.

Нервите се за ,,убави,, луѓе.
    Секој кој се ставил во улога на Основен суд Скопје 1 Скопје си земал преголема обврска и товар:)

done, Rama, Dadusicka and 3 others like this.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

сдк Рефке паметна жено најуба!!!! :*

Milobebence likes this.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

4. LaCHICALATINA

LaCHICALATINA Активен член

Извадок од еден расказ :
    ''Тукушто излезен од издржување на дваесетгодишна казна затвор, четириесет годишен маж , седи на шанкот во празен бар и го слуша шанкерот како му се доверува. ‘’Знаеш, тука на шанкот, по толку поминати години се чувствувам се` поосамено, иако постојано ги гледам, ги слушам, а понекогаш дури и зборувам со луѓето околу мене.
    Срам ми е да кажам, но единствената забава во последно време ми се сопствените забелешки што си кажувам за нивните недостатоци, нивниот очај и срам којшто тука пред мене го покажуваат и лагите коишто ги голтаат секоја вечер само за да не останат сами навечер.
    Знаеш, се чувствувам како да живеам во некој затвор којшто самиот си го ѕидам, но во којшто затвор понекогаш се чувствувам навистина удобно.” ''
    Денес очигледно стана какви се колегите со повеќе стаж. Исти како шанкеров од расказот, живеат во имагинарни ќелии во кои се осеќаат удобно и моќно додека ги осудуваат недостатоците на колегите со помалку стаж и мислат дека ги залажуваат и така мислат дека се семоќни.
    А надвор од работното место се само обични невидливи празни човечиња, онаа сива маса која не само што нема да ја приметиш и поздравиш туку нема и ни да се сопнеш од неа.

Last edited: Nov 20, 2018
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

За сѐ има лек, ама за простоќа и глупоќа нема. Џабе и да си во најразвиената земја во светот. Ама па барем не ги боли, тешко на тие околу нив.

СДК @LiliBoz ми е другарка со причина :hug:

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и глеј сеа не најди време за вафли :emo:

Milobebence and NarCis@ like this.
  7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Брат ми вака ја заклучи баба ми, иста возраст баш. :D Јас тогаш си идев од училиште и ја најдов на тераса и влегов од другата страна и отклучив со мојот клуч да влезам, па да отворам вратата на баба ми. :rofl:

buba4e89, Rama, WildMk and 2 others like this.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Обично верниците кои имаат нараквици од црква на рака, крстови во кола, на увце, меѓу цицки и курци-палци се најголемите грешници.

Фмп.

done, Herrera, kala21 and 17 others like this.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Трауми од тераса :D
    Строго забрането е излегување ако нема уште некој дома за да ти отвори врата :D

Feminka22, Rama, WildMk and 3 others like this.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Јас така ја имам заклучено мајка,а татко на работа па морала срцката да трча низ комшии да бара скала да се качуваат преку поткровје:tmi:

buba4e89, Rama, WildMk and 4 others like this.
  11. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Работите што не можат да се купат со пари се највредни.

kala21, toogood, Rama and 9 others like this.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Е вака и мали кога ќе порасне ќе раскажува :D

СДК дека годишен одмор на вакво време е добитна комбинација :smirk:

Rama, WildMk, Dadusicka and 2 others like this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Од заклучување на тераса, го издвојувам она кога има промаја. Излегов да постелам алишта на тераса и бам - вратата се затвори. Викав по комшиите, да одат кај мене дома и да пратат некого да ми отвори. :|

А од заклучувања како мала, сум се заклучила во дневна, сум плачела и сум велела дека никој не ме сака.

1209, Ivan4e04, Rama and 10 others like this.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се предозирав од чварки :worried:
    #justanordinaryaddiction

1209, Avery, Rama and 8 others like this.
  15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

СДК, дури самите прво не си помогниме никој друг не може да ни помогне. :)

Purplelilac, Gosh, hermosa and 8 others like this.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Сдк
    Вчера снегот во очи не переше, ја седната со кафе она од лименка најубавото закопчана палто, плус парно која идила у позадина шпанските хитови не да се натоплив не да ми беше топло у укуткано тоа чудо
    Одам и гледам од страните борја, планини, огради навеани ради да не излегуваат срните повеани дрвја а трупаше ли трупаше
    И јес да возезевме 50 битно уживавме у идилата што не често се гледа :inlove:
    Сакав да останам таму забутана у некоја колиба и да уживам :l:

Сдк
    Никогаш нема да ми здосади да патувам, никогаш нема да ми здосади да се осетам она слободно и убаво меѓу куп странци, никогаш нема да се заситам од добра музика лименка кафе цигара и убави пејзажи :inlove:

Тоа сум јас цел живот:l:

Сакам и снег, и зима и топли шалови па и дебели чорапи :)

giphy.gif

Purplelilac, kala21, 1209 and 16 others like this.
  17. carangigia

carangigia Популарен член

Задоцнета реакција секогаш има последици.

Carissa, Rama, joy1 and 4 others like this.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Леле ова ме потсети на нешто.
    Лани во Грчка се вратив порано од плажа кафе ќе пиела кафе де..госпожата и ќе пушакала.Арно ама вратата не беше со квака туку како со топче и на буткање и ако ти се затвори од надвор, наздравје.Клучот беше во кујната на масичето до влезната врата оставен.Јас одам да видам дали моите дошле, путем промаје вратата се затвара мене сѐ внатре распослано..
    Прозорот од кујна отворен арно ама има решетки..пробај фати го земи го неќе.Си викам што направив пробувај со метли од тоа ќесите се испобуткав клучот не го земав..
    Отидов кај домаќинката.Жената 70 години..оди разбери се на англиски.Правам гестикулции врата, клуч, не, мафтам и на крај сфати жената среќа имаше резервен клуч па ми отклучи.И одсега пазам, да не спиеме сите тројца колективно на улица некогаш.:rofl:

*ако не си го прочитам уште еднаш мислењето ќе го оставам со 100 глупости исполупано..

Last edited: Nov 20, 2018
  19. Shelea

Shelea Форумски идол

Периодов интензивно размислувам на фриленс заработка и да читам што повеќе. 4 месеци горе долу поминаа, јас се чувствувам некако ко смотана. Ко божемој оглупавена. Не смеам да си го дозволам тоа. Нарачав книги преку маж ми, новата на Живко ќе ми ја донесе другар ми и плус почнав да следам онлајн часови по готвење кога имам време и си го смирувам така малку мозокот.
    Ноември е при крај. Дождови и лесна меланхолија во воздух. Се надевам дека годинава ќе ја испратиме во полн ек и ќе и се заблагодариме за се' што ни приреди.
    Мене - брак, втора книга, бебе, сликовница на пат да биде издадена.
    Можеби премногу живот ми се деси и само треба да застанам и да си дадам аплауз. Особено по вакви денови кога од педијатар се враќам со количка сосе бебе по дожд, со две ќеси покупки, чадор и тон работа дома што ме чека. Жива, здрава, присутна.
    Малата спие до мене како мало небенце. Маж ми е на промоција и му порачав ладно пиво на доаѓање. Животот е убав. Тежок и бесмислено хаотичен ама единствен.
    Користете го секој миг за убави нешта и дајте си аплауз. Вие сте креатор на вашите животи.

Purplelilac, 1209, vitamina and 11 others like this.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

@Feminka22 кој ми ти го затвори окцето, едвај те познав!?

Feminka22 likes this.