Д3 нека тече на појако. Ова сивилово на небово и во градов колку е грдо, не можеме да се видиме, да се насмееме..
Лесно е да се гордееш со некого кога постигнува значајни успеси во животот, кои се одразуваат и се посведочени со конкретни придобивки - материјални средства, пишани признанија, клучеви, карти од важни дестинации. Но, да се гордееш на нечии мали и незабележливи позитивни чекори на патот на човечноста и позитивноста, кои ги прави и покрај животните удари - е за тоа треба вистинска љубов и емпатија. А најтешко е кога личноста што ја оценуваш и треба да ѝ дадеш поддршка, си самата ти. Па така, на пример, јас одлучувам да се гордеам на себеси кога станувам и одам на сите предавања и покрај емотивно напорен ден со семејни проблеми. Уште повеќе - за секоја насмевка што притоа ќе ја дадам на луѓе колку и да не сум расположена, и секоја што ќе ја добијам назад. Се гордеам што знам да сакам и да разбирам важни личности во животот на кои тоа им треба, и макар за најмал придонес во подобрување на нивното расположение. Не чекајте посебен датум и повод да си честитате, да се гордеете со себеси, да бидете задоволни со тоа што сте. Третирајте се вака себеси, а и луѓето што ви ја дале таа доверба за да знаете што сѐ стои зад нивните секојдневни минијатурни подвизи и љубезност кон другите. Зашто многу луѓе вредат, и тоа треба да го знаат секој ден - а не само на посебни life events вредни за објавување на социјална мрежа, по што куп роднини и познаници единствено ќе се сетат на нив во неколку години.
SDK Christmas shopping zavrsi I zvanicno popustite pocnaa no trikot e vo toa sto nisto ne ostanalo za da bide na popust. Samo toa sto na nikoj ne mu treba Zvanicno narodot ke se prefrli vo samaposlugite, mora nesto da se kupuva pa sto I da e .Posle nova godina samo Zara ke ostane da se rovari, a "nastite prodavnici" ke redat proletna garderoba. Proletna garderoba , a prolet tek vo maj . Domakinka sum Jas , na vreme zavrsiv so pazarenjeto sega samo da vrakam toa sto nema da mi odgovara vo dekoracijata . Kako kucenca ke duskame po ravtovi dali nesto ubavo nekoj vratil pa nekoja druga Domakinka da se Ustreki I toa na POPUST.
Јас бев пред некое време. Прекрасно. За нареден пат имаш покана, ама сакам малку потаму да одам, до Свалбард
Сакам да кажам дека моето алтер его е алт- рајт. Ок, не ми оди. Знам кај е вратата. Еве сама се испраќам.
Кога ќутев и кога бев во право бев добра,сега кога си кажувам мислење одма не чинам,синоќа таткоми дури рече Чија крв сум имала? као лоша крв некоја сум била оти си кажував мислење,значи од мене ништо мака не виделе,цел живот мирна,добра,од 18 работам,не им барам пари само им давам кога треба,и жирант сум им,и кога и да треба имам заштедено им давам и никаков проблем немам направено,никаков срам,ништо и бидејќи почнав да се бранам и да кажувам кога не се во право,одма не чинам,и така сум осакатена од нивното воспитување,е домашните ако не ме поддржуваат,кој?значи треба само да молчам и да слушам како порано,не знаат какви срања ми се дешаваат оти не изградиле како што треба однос со мене за да им се доверам морам преку се да минам сама оти освен дерење друго не знаат и после зошто не сум кажувала ништо,епа извинете кога сум сакала да кажам не сте ме слушале и полека довербата се губи,е затоа ми е зезнат животот и ќе си страдам,нема кој да ме советува ниту поддржи а не дај боже да ме одбрани.
Избегнувај секаква комуникација. Максимално. Изолирај се од нив физички и емотивно. Жал ми е што така се чувствуваш, но да знаеш дека ќе го надминеш ова и ќе се издигнеш над нив и над емоциите кои ти ги предизвикуваат. Само сакај се. Вредиш!
Фала ти на советот Некако заборавив да се сакам туку цело време како само се заштитувам од сите,се ми е хаос и работа и дома и се,од што сум трпела цело време веќе и како без емоции сум,пробувам да имам надеж,тешко ама сепак пробувам,не се давам
Некои луѓе колку стареат се посебични стануваат,се околу нив да се врти,дури и кога е така пак им е малку,еми да легнам пред нив да умрам,оти млади биле за неарни да се,а се се прави добри да се,па и тоа што беше мака се среди,и сега што?Има стари луѓе кои сами живеат,па поарни се,вака 24/7 над нив и малку е.
Зошто луѓето мислат дека девојките над 29-30год кои се сами и немажени се несреќни?Па има еден куп девојки во несреќна врска/брак кои се би дале да се слободни а според луѓево ако споделуваат слики по социјални мрежи со дечковци/сопрузи значи по дифолт среќни се,па дури и ги жалат ''старите моми'' според нив од 20 и некоја као жалче сама е,нема деца,па притисоци вршат,абе безобразлук. Пс.Имам дечко јас ама и никого не судам за животот кој го избрал,само и мене ме погодуваат бидејќи сум била од другата страна,се надевам еден ден ќе се иселам од заостанатиов менталитет.
Имав една другарка што цело време гомна ми јадеше оти сакам star wars, зошто читам стрипови и зошто сакам sci fi жанр. Кога одев со бившиот дечко цело време ме буцкаше 'аааа вие изгледа навечер стрипови си читате' или ми викаше будала дека сум пошто сум си трошела пари на глупости кога ќе си купев стрип или нешто со тоа поврзано. Денеска истава тиква има ставено на стори слика од Vader, и долу цел цитат од империјата. Пред некое време објави слика од карти за кино за Веном. ..... ....... .......... ............. Арно си беше до пред некоја година само ние нердовиве си ги сакавме овие работи, кај се модернизираа, секој и што разбира и што не разбира почна да ги објавува секаде. #MakeComicBooksGreatAgain
А дали си сретнала цитати со Танос на стори кај секој втор човек за како секој е херој во своја приказна? И онака му реплицирам нешто во контекст на филмот и ме прашваат: "А чекај уствари, кој е Танос?"
Или од Фајт Клаб за Suddenly I felt nothing. Појмa немаат за што се зборува тука. А најмногу се нервирам кога ќе го видам логото од Вондер Воман на некое блузиче до шљокици, тртки, светки, бугарска певаљка стил. Некни логото од Супермен на една блуза со анимал тигрест принт го видов. Комбиниран со тигрести хеланки. Очобол. Stop the madness.