Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. kravce

kravce Форумски идол

Д3 нека тече на појако. Ова сивилово на небово и во градов колку е грдо, не можеме да се видиме, да се насмееме..

vitamina, zhap4e and M&M like this.
  2. Mamli

Mamli Истакнат член

Само 3 пати неделно граѓаните на Скопје да ги мијат своите мишки загадувањето ќе се намали за 25%.

candy.cane, poenta, MarigoldA and 3 others like this.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Лесно е да се гордееш со некого кога постигнува значајни успеси во животот, кои се одразуваат и се посведочени со конкретни придобивки - материјални средства, пишани признанија, клучеви, карти од важни дестинации.
    Но, да се гордееш на нечии мали и незабележливи позитивни чекори на патот на човечноста и позитивноста, кои ги прави и покрај животните удари - е за тоа треба вистинска љубов и емпатија.
    А најтешко е кога личноста што ја оценуваш и треба да ѝ дадеш поддршка, си самата ти.

Па така, на пример, јас одлучувам да се гордеам на себеси кога станувам и одам на сите предавања и покрај емотивно напорен ден со семејни проблеми.
    Уште повеќе - за секоја насмевка што притоа ќе ја дадам на луѓе колку и да не сум расположена, и секоја што ќе ја добијам назад.
    Се гордеам што знам да сакам и да разбирам важни личности во животот на кои тоа им треба, и макар за најмал придонес во подобрување на нивното расположение.

Не чекајте посебен датум и повод да си честитате, да се гордеете со себеси, да бидете задоволни со тоа што сте.
    Третирајте се вака себеси, а и луѓето што ви ја дале таа доверба за да знаете што сѐ стои зад нивните секојдневни минијатурни подвизи и љубезност кон другите.
    Зашто многу луѓе вредат, и тоа треба да го знаат секој ден - а не само на посебни life events вредни за објавување на социјална мрежа, по што куп роднини и познаници единствено ќе се сетат на нив во неколку години.

Last edited: Nov 30, 2018
  4. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Животот е игра..или ќе играш...или ќе дозволиш другите да си играат со тебе!

5. toogood

toogood Популарен член

SDK

Christmas shopping zavrsi I zvanicno popustite pocnaa no trikot e vo toa sto nisto ne ostanalo za da bide na popust.
    Samo toa sto na nikoj ne mu treba :(
    Zvanicno narodot ke se prefrli vo samaposlugite, mora nesto da se kupuva pa sto I da e |-).Posle nova godina samo Zara ke ostane da se rovari, a "nastite prodavnici" ke redat proletna garderoba.
    Proletna garderoba :^), a prolet tek vo maj :rofl:.

Domakinka sum Jas :D, na vreme zavrsiv so pazarenjeto :rofl: sega samo da vrakam toa sto nema da mi odgovara vo dekoracijata :lol:.
    Kako kucenca ke duskame po ravtovi dali nesto ubavo nekoj vratil pa nekoja druga Domakinka da se Ustreki I toa na POPUST. :rofl:

candy.cane, Herrera and baba Rada like this.
  6. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Јас бев пред некое време. Прекрасно.
    За нареден пат имаш покана, ама сакам малку потаму да одам, до Свалбард :)

x.Daisy.x likes this.
  7. Heartagram

Heartagram Популарен член

СДК
    Со пари можеш да купиш верност,љубов и лојалност,само кога купуваш куче.

8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

СДК како може да станеш плачка од едно видео, текст, слика.... :worried:а на работа сум....

candy.cane, poenta and WildMk like this.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека моето алтер его е алт- рајт. (facepalm) :rofl:

Ок, не ми оди.
    Знам кај е вратата.
    Еве сама се испраќам.

10. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Кога ќутев и кога бев во право бев добра,сега кога си кажувам мислење одма не чинам,синоќа таткоми дури рече Чија крв сум имала? као лоша крв некоја сум била оти си кажував мислење,значи од мене ништо мака не виделе,цел живот мирна,добра,од 18 работам,не им барам пари само им давам кога треба,и жирант сум им,и кога и да треба имам заштедено им давам и никаков проблем немам направено,никаков срам,ништо и бидејќи почнав да се бранам и да кажувам кога не се во право,одма не чинам,и така сум осакатена од нивното воспитување,е домашните ако не ме поддржуваат,кој?значи треба само да молчам и да слушам како порано,не знаат какви срања ми се дешаваат оти не изградиле како што треба однос со мене за да им се доверам морам преку се да минам сама оти освен дерење друго не знаат и после зошто не сум кажувала ништо,епа извинете кога сум сакала да кажам не сте ме слушале и полека довербата се губи,е затоа ми е зезнат животот и ќе си страдам,нема кој да ме советува ниту поддржи а не дај боже да ме одбрани.

Gosh, Yipman2, buba4e89 and 4 others like this.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

:hug:
    Избегнувај секаква комуникација. Максимално. Изолирај се од нив физички и емотивно.
    Жал ми е што така се чувствуваш, но да знаеш дека ќе го надминеш ова и ќе се издигнеш над нив и над емоциите кои ти ги предизвикуваат.
    Само сакај се. Вредиш! :hug:

candy.cane and esperansa777 like this.
  12. esperansa777

Фала ти на советот:l: Некако заборавив да се сакам туку цело време како само се заштитувам од сите,се ми е хаос и работа и дома и се,од што сум трпела цело време веќе и како без емоции сум,пробувам да имам надеж,тешко ама сепак пробувам,не се давам:hug:

13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Некои луѓе колку стареат се посебични стануваат,се околу нив да се врти,дури и кога е така пак им е малку,еми да легнам пред нив да умрам,оти млади биле за неарни да се,а се се прави добри да се,па и тоа што беше мака се среди,и сега што?Има стари луѓе кои сами живеат,па поарни се,вака 24/7 над нив и малку е.

candy.cane, Milobebence and kuc like this.
  14. esperansa777

Зошто луѓето мислат дека девојките над 29-30год кои се сами и немажени се несреќни?Па има еден куп девојки во несреќна врска/брак кои се би дале да се слободни а според луѓево ако споделуваат слики по социјални мрежи со дечковци/сопрузи значи по дифолт среќни се,па дури и ги жалат ''старите моми'' според нив од 20 и некоја као жалче сама е,нема деца,па притисоци вршат,абе безобразлук.

Пс.Имам дечко јас ама и никого не судам за животот кој го избрал,само и мене ме погодуваат бидејќи сум била од другата страна,се надевам еден ден ќе се иселам од заостанатиов менталитет.

Chantal, candy.cane, Stark and 14 others like this.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Тие: што сакаш за роденден ?
    Јас: куче
    Тие: какво куче ?
    Јас: овакво :inlove:

candy.cane, Stark, Gosh and 19 others like this.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Имав една другарка што цело време гомна ми јадеше оти сакам star wars, зошто читам стрипови и зошто сакам sci fi жанр. Кога одев со бившиот дечко цело време ме буцкаше 'аааа вие изгледа навечер стрипови си читате' или ми викаше будала дека сум пошто сум си трошела пари на глупости кога ќе си купев стрип или нешто со тоа поврзано.

Денеска истава тиква има ставено на стори слика од Vader, и долу цел цитат од империјата. Пред некое време објави слика од карти за кино за Веном.

.....
    .......
    ..........
    .............

Арно си беше до пред некоја година само ние нердовиве си ги сакавме овие работи, кај се модернизираа, секој и што разбира и што не разбира почна да ги објавува секаде.

#MakeComicBooksGreatAgain

Chantal, candy.cane, Yipman2 and 16 others like this.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

А дали си сретнала цитати со Танос на стори кај секој втор човек за како секој е херој во своја приказна? И онака му реплицирам нешто во контекст на филмот и ме прашваат: "А чекај уствари, кој е Танос?"

candy.cane, buba4e89, WildMk and 4 others like this.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Или од Фајт Клаб за Suddenly I felt nothing. Појмa немаат за што се зборува тука. А најмногу се нервирам кога ќе го видам логото од Вондер Воман на некое блузиче до шљокици, тртки, светки, бугарска певаљка стил. Некни логото од Супермен на една блуза со анимал тигрест принт го видов. Комбиниран со тигрести хеланки.

Очобол. Stop the madness.

candy.cane, Yipman2, smooch and 8 others like this.
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Зашто ме прозиваш овака јавно ?!?!? :D

candy.cane and WildMk like this.
  20. KateKane

KateKane Форумски идол

Не си ти мори, кaј можaм лајна за тебе да јадам?

Поинаков вид на тиква си ти :l:

WildMk and lovestoneddd like this.