Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. HerMajesty

HerMajesty Истакнат член

Благодарение на темата поинаков фемина инстаграм, сега во никое време ќе спремам палачинки. Стрвост (facepalm)

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Пробај откако ќе се прејадеш или додека јадеш да скролаш таму, помага донекаде.:D

ivi1987, cresa-jagoda and HerMajesty like this.
  3. HerMajesty

HerMajesty Истакнат член

Ти благодарам мила на споделената тактика. За во иднина ќе гледам да ја применувам. :D

cresa-jagoda likes this.
  4. LittleChili

LittleChili Популарен член

Тешко е кога си странец во сопствената држава, а уште потешко во сопствениот дом.

Nine25, Selest, Lella and 10 others like this.
  5. rolulika

rolulika Истакнат член

Си купив миризлива свеќа, срцето ми го преплавија спомени од детството, душата со радост ми се наполни.

buba4e89, Harper, TashSefton and 5 others like this.
  6. HerMajesty

HerMajesty Истакнат член

СДК овој викенд кафаните и рестораните се преокупирани од колегијални прослави. Ние невработените сме принудени дома да седиме.

7. Miss666

Miss666 Популарен член

Зборот слугинка и жена која што доаѓа да ви ја одржува хигиената по дома не е исто. Помошничка ајде да кажам, доаѓа два пати неделно, чисти и си оди, слугинка е друго. Пушти шпански серии па види што прават слугинките. На слугинка ќе и наредиш и врати да отвора, да ти донесе кафе, не знам уште што, ама во никој случај не може да се каже за жената што ти чисти дома дека е слугинка.
    Едноставно не е исто.

Не знам дал смее да се цитира затоа вака пишав. Се надоврзувам на муабетот од бубаче, не знам зошто не можам да ја тагнам.

8. ciudad_juarez

ciudad_juarez Истакнат член

Dojdoa pak praznicite.Odvaj cekam da pominat 20 dena,nemam na sto da se raduvam.Uste edna godina drugi ke go ziveat zivotot a jas sam i nesrejken,mojte dobri roditeli vo crnata zemja.Vistina nemam sto da slavam,1 godina povozrasen i ponesrejken.Nisto ne ocekuvam vejke,se neka odi pojgavolite.

hermosa, jasbi and rolulika like this.
  9. rolulika

rolulika Истакнат член

@buba
    И во несреќата има нешто мирно, успокојувачко. Но и среќата и несреќата се само моментална состојба која лесно се менува. Наше е на која состојба ќе се осврнуваме и ќе се трудиме да ја постигнеме и одржиме.
    На кратко имаш кров над глава, имаш што да јадеш, имаш каков-таков живот?

10. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@ciudad_juarez многу од луѓето живеат без волја, надеж и верба. Нема никогаш да излеземе од тој магичен круг доколку со сила ги затвораме очите пред малата светлина на крајот од тунелот. На нас останува дали ќе ги отвориме или затвориме очите пред неа. На нас останува да одлучиме дали ќе продолжиме да тонеме во мракот или ќе се радуваме на дневната светлина. Мала е границата помеѓу среќата и несреќата.

flower30, jasbi and ciudad_juarez like this.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Сакам да кажам дека многу ми е мило што 2018 си оди.
    Доста ми е од уште една моја слаба верзија.
    .Ќе се ослободам од многу камења кои ми тежат на срце,ќе бидам посилна и похрабра и ќе имам поголема контрола.
    Непријатели,држ`те се ! ]:):rofl:

12. ciudad_juarez

ciudad_juarez Истакнат член

Se te razbiram ama imase periodi probav da gledam pozitivno i realnosta pojce me samarase taka kako pojke losi raboti da privlekov.Na nikoj ne mu posakuvam da se rodi so rodnini kako mojte,psihicki da go tolcat od site strani.Jas pozitiven tie negativno te odvrajkaat od se.Ne sakam da kradam vnimanie samo spodeliv kako se custvuvam za praznicite.
    Imam pisuvano na drugite temi na mojot zivot.Ne e zivot krov na glava i jadejne.Se drugo mene mi e skrateno.Dzabe e bez duhovnata poddrska na lujge sto te sakaat i sto gi sakas kakvi sto nemam lujge.Sekoj ke propadni.

Milobebence, Scooby Doo and rolulika like this.
  13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@ciudad_juarez можам само да ти кажам дека и јас имам сличен проблем. Имам многу поблиска личност која ми ја црпи енергијата и која психички ме уништува. Јас поради неа сум дојден до степен да имам разнишана односно намалена самодоверба. Обиди се првин роднините да не влијаат на твоето расположение. Не се оптеретувај со нивните коментари. Инаку мислиш дека сите се искрени за тоа како се чувствуваат за празниците? Голем дел од луѓето се обидуваат да прикријат колку се несреќни и глумат пред другите луѓе.

ciudad_juarez likes this.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Понекогаш глумата спасува.Да не се преправав,ќе се срушев.Си билдам самодоверба и си терам.

Dadusicka and jasbi like this.
  15. TashSefton

TashSefton Популарен член

FDFBFE87-CD62-413E-A23E-DB0091F6DB46.jpeg Ма ќао бре :D

Harper likes this.
  16. jasbi

jasbi Популарен член

Eliminiraj se okolu sebe, nebitno dali se rodnini ili prijateli ako te pravat nesreken. Pocni se od pocetok, nikogas ne e kasno i ke svatis deka ne e se taka crno. (Bev i jas sama pet godini bez roditeli znam kako e. Edna misla sekogas me drzese "ke bide podobro" ) Sega veke imam novi prijateli, a rodnini nesto mn sitno no ne mi e vazno.
    Ti posakuvam novata 2019 da pocnes se od pocetok i da pocnes da se cuvstvuvas ubavo

17. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@nextredstyle секоја чест за тебе ако можеш така и ако навистина тоа ти помага за да си ја подобриш самодовербата. Јас мислам дека тоа не помага воопшто, туку претставува еден вид на плацебо ефект. Мал дел од луѓето не можат да го прават тоа, иако сум приметил дека поголемиот дел од луѓето го прават. Се приметуваат многу лесно личностите кои глумат дека се среќни, а всушност воопшто не се среќни. И која е поентата на ваков начин да ги убедуваш луѓето дека си среќен?

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

СДК:Завршив со школо баш како што треба (очекував 2 оценки да се подобри него што се ама ај..)и планирам цел распуст да се укотвам во креветов :inlove:
    Го зафркнав полначот на лаптопот кој е воедно втор по ред и тешко дека ќе добијам нов.Значи немс гледање серии и филмови по цел ден ;( :u: Освен ако не најдам цака како да го полнам :devil:
    ,,среќа” во несреќа имам 2 книгишта за читање.Таму ќе го трошам времето.
    Им посакувам убав распуст на сите, полнете батерии за второ полугодие :muscle:

Ygritte, tirkenbal and cresa-jagoda like this.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас се дистанцирав од црпачи на енергија..... Полесно живеам.... Се ќе се среди, немој да очајуваш... Еден ден ќе биде подобро... Дури бевме во близина на такви енергетски вампири неможевме да мрдниме од 0...нѐ доведоа до - 10....сега не сме кој знае што, ама сме во позитива (јас, мајка ми и брат ми).... Се ќе се среди... Трпение... Ти посакувам среќа (fingers):)

rolulika likes this.
  20. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@Ygritte во право си за тоа што го напиша. Ама како ќе се дистанцираш од нив, ако постојат такви личности и помеѓу твоите најблиски? А не си во можност да се преселиш бидејќи финансиските средства кои ги заработуваш не се доволни?