Во вакви чкљ моменти ми доаѓа да уклучам миксер, да направам торта, да уклучам правосмукалка , да направам пиц-пец по дома само кога работам се смирувам, е арно ама нема! Во стан живеам
Од една контрадикторност во друга, има во своја проценка "остроумни", таканаречени лукави жени кои успеале во животот со тоа што успеале проблемот на 21 век да го свртат во нивна полза. Дури едни се борат на право на глас, независност, возачки дозволи ( во тек 2018 ! ) други го уназадуваат и унаказуваат општеството и го бојкотираат растот на умерениот феминизам и еднакви полови права со нивото потчинување. Зошто една образована, работоспособна, потенцијално независна, возрасна личност одбира единствен приход за живот да и биде маж ?! Апсолутно неприфатливо ! Мене ми е лична навреда да земам туѓи пари за сопствени потреби. Болест на 2019
СДК , една од омилените македонски емисии што ги гледам онлајн ми е Зевзекманија, па случајно налетав на видеото Само може да кажам, нема ништо лошо во тоа да се знае еден јазик плус. Не знам што сме чуден народ македонците, ќе зборува со бугарите на бугарски, со србите на српски, а со албанците не сака да чуе и покрај фактот што живееме во иста држава. Па кога толку си го сакаш македонскиот јазик, збори на македонски со сите соседи, а не одма вртиш на српски да им угодиш - ако не можат да не разберат србите, почни на англиски мамето нивно ! Види молим те, со србите одма им ја врти на нивен јазик а со албанците тера омраза. Мрш у 3 лепе !!! Ај да одам да се спремам, некој треба и да работи денес. Убав ден. Diten e mire
Два избора , две шанси , две сосема различни личности се појавуваат во исто време , со иста цел намера. Викаат ако постои втора опција тогаш првата и не била толку битна , но што кога првата е побитна за нас самите што кога е недостижна , поинтересна и поинтригантна , додека втората е нејзиното олицетворение на спротивноста .... Втората е подобар избор , но првата ни ја гори душата длабоко ... Што тогаш ? Се навраќаме на чувството што ни го буди првата , а пробуваме да го доживееме со втората опција ... Животе к**во
Убаво е кога ќе се вратиш во домот на мајка ти ... Сите те гледаат ко капка на дланка ... Убав ден на сите
Сакам да кажам дека до сега пишев празнични, пред НГ мислења во ФМЌ, па сега малку да се опуштам со некоја реченица и тука, па да можи да ми продолжи денот. Замислете го ова како честитка за Нова Година. Она кога се вели „Среќна Нова _____ (вметни година) Година!“ не го сметам како честитка, туку честитка од оние кои ги добивавме како мали, со Дедо Мраз, ирваси, куќички со снег. Или пак од оние поскапите честитки кои ги одбиравме за наставничката, мама, тато и баба и дедо, па се отвораат и од назад има песничка. И внатре со шарени боички пиши: „Ви Посакувам СреќНа НовА гоДина, многу ве сакам и сакам да сте среќни, Ве сАКАм, Демон“.
Skd go mrazam moeto semejstvo . Vo zivotot poveke me podturnale da padnam na podolna skala ,otkolku da me motivirale ili bodrele. Dali i vas vi se slucilo vaseto semejstvo nikogas da ne vi kaze bravo? Sum imala mn momenti koj bile za falenje ,a sum dobivala odgovor :arnoooo e( i promena na tema).. Ili pak mnogu pati ,koga sum bila srekna i vozbudena zaradi nekoj moj uspeh ,i pritoa sum im raskažuvala, tie odgovarale so laden seriozen odgovor,pronaogajki problem vo mojot uspeh ... Pa dali e mozno samo jas da imam vakvo semejstvo ? Prvpat vo zivotot vidov deka ne se site luge isti ,koga stapiv vo kontakt so drugi vozrasni luge i koga za sitnici ,pr nesto zgotveno ,ke skapea da me falat i vooduseveno bleskaja da mi dokazat deka ne si gi cenam dovolno moite talenti i deka sum navistina napravila nesto posebno. I toa bez samata da gi prasam . ************************************ Kolku pati vaseto semejstvo vi davalo pritisok da se mazite ,so obrazlozenie da zadrzite nekoja licnost ,da ne ve napustel ? Kolku pati vi rekle deka ako ne se omazis mozi ke te napusti i ke ostanis sama i stara i nema nikoj da te saka ? Ovie razgovori doagaat od retardiran mozok ,no za zal e moeto semejstvo ...Nejkam da se mazam be i nejkam ,so mu e gajle niv . Gi mrazam od dnoto na dusata . Izbegavam kontakt no i ednas godisno da e ,samo gluposti treskaat. Verojatno treba da gi otpisam od zivotot? Ne znam zosto seuste postojat vakvi glupi luge ,needucirani ,so zastoj vo mozokot...
Би можела да испишам цела страница за годинава што измина. И сакам но научив сето тоа да го држам во себе. Подобро е така... Сдк дека се средив, се ми е спремно за утрешната вечер. Деновите ми изминаа друшствено, запознав многу лица, на неколку помогнав. Ама очекувањата уште не ги истребив...а треба. Во Новата Година со нови цели, предизвици. Годинава најдоброто нешто што ми се случило е другарка ми. Среќни празници луѓе.
Според Фенг Шуи за да се исфрли негативната енергија од цела година морало се да се исчисти цела куќа. Не дека верувам во ова ама си направив генералка на цел стан, па баш да видиме како ќе биде следната година.
Многу е лесно да се вклопуваш во нечија слика, малку потешко е да се претопуваш и боиш повеќе слики истовремено а најтешко е да бидеш светлина во сопствената слика. Сите бегаат од неа, а таа е сликата која те чека наутро пред огледало и со која заспиваш сам со себе. Постојат луѓе извжбани да бојат туѓи слики а на својата нит прашина да не избришат. Понекогаш ќе се измамам и им се восхитувам како тоа се толку успешни уметници низ животите на другите и кога ќе го видам тој дебел слој прашина здивот на миг ми запира и се колнам нема да станам една од нив, го земам следниот здив за памет прво да бидам своја светлина а потоа боја на другите слики, за некој боја-светлина за некој темнина, кој како сака да ме гледа и доживува.
@newme не си единствена која членовите од нејзиното семејство и нанесуваат болка и ја прават да се чувствува несигурна. Се надевам дека со текот на времето ќе го најдеш својот мир и спокој. СДК секогаш кога имам добра намера луѓето моите реченици погрешно ги перцепираат односно погрешно ме разбираат и мислат дека имам некакви скриени намери. Со текот на времето дојдов до заклучок дека е најдобро да молчам...
Зошто бе блиски луѓе не ме слушат ко им зборам за здрави навики, лошо да не им мислам... аман веќе бре аман. Никој не ме слуша никој... е нека си се болни сите - нека се, ко си терат како што сакаат. Ќе полудам јас од грижи и нервози пошто никој не сака да почне да практикува нешто добро. Како може да не ми е гајле за блиски луѓе??? Можно ли е тоа? А зошто бе на никој не му е важно што мислам јас, зошто никој не сака да прими добронамерен совет и помош... сите си се дигнати сите, мислат дека е се убаво и розово дека ништо нема да ти се случи се додека не те снајде... ама зошто да те снајде нешто лошо, зошто да си мислам јас дека сум “ти кажала дека така ќе биде“. Секој си е сам крив за се у животот. Ќе дојде ли ден Господе кога нема да се грижам за другите и да се секриам? Ден кога се ќе ми биде рамно?
Мислат дека ме излажиле, дека будала сум и не знам ништо што се случува и што прават. А знам се. Знам колку преужасни личности се. Знам какви гнасни работи се прават зад мој грб и никогаш не мислев дека толку ниско ќе паднат. Ако, лажете си. Ужасни лажговци сте. Не за друго, туку кога правиш нешто "валкано" не оставај очигледни траги зад себе што кажуваат се. Знам дека ме излажавте за тоа од денес, си ги издадовте трагите мислејќи ќе остане незабележано. Ама ќе ќутам и ќе плеснам се што знам некогаш ако ми се прелие чашата. Го допревте дното и го пробушивте.
Вазелинот бил канцероген ама затоа да се пиело газија за рак. Мислат дека имале жива, ама си дишат стопено олово. Мешаат варакина и солна киселина за да исчистат подобро. На изгореници ставаат некои рандом креми наместо нешто специјално за изгореници. Пишав еднаш кога имаше на вести за луѓе кои се отруле со хлор зошто мешале солна и варакина. Пак ќе повторам - не си играјте со вакви работи без да прашате, прочитате за што точно се работи. Кога велам да прашате не мислам на надрилекари туку стручњаци за тие работи. Или воопшто не правете нешто ако не ги знаете ризиците. Користењето микробранова е многу побезбедно од горенаведениве. Просто да се шикираш колку наивни луѓе има.
Коса ми се крева од жени што патат за внимание особено машко, па им се упикуваат на зафатените и оженетите. My face