Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се потпирам во автобус на другарка бидејќи одма после школо искочив и дремам и едни чичиња се смееа и не коментираа и кога ги прашав за причината ми рече едниот:Се прашувавме дали имаш дом или ти се реновира :)o :@) и му реков: имам дом од таму доаѓам сега :|.
    Си се потпрев пак и ги слушав цел пат како збореа дека не сум спиена :?:
    Класичен малограѓански муабет :clap:

Еднаш една госпоЖа ме караше зашто сум седела со скрстени нозе, ќе ми се треселе кога ќе сум остарела и ќе сум имала целулит.И кога ќе пробав пак да ги скрстам нозете ме маваше |(
    И тој манијакот што ме нападна во 24ка, што повеќе да ми се случи во ЈСП?:tmi:
    И no offence сакав само да се искажам.

2. macencef

macencef Популарен член

Талкинг професионализам. Господата која држи курс, ја прашувам колку трае, колку месеци. Колку што ќе ми треба за да научам. Wtfffff?

3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Непланските седенки се најубави :smirk:

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Она кога сфаќаш дека ти е 2 тањир руска денес ама уште не ти е доста и јадеш ко да не си видела.
    50411770_1610299395781377_6184584156974940160_n.gif

tirkenbal, sparklie, toogood and 15 others like this.
  5. Miss666

Miss666 Популарен член

Што е работава со мајкиве и жалењево? Читам статии, слушам другарки, истиот муабет. Мајката немала време за кафе да испие на раат, немала време да спие, да јаде.. Бебето е криво што ти не си наспана и најадена и кафе напиена.. Мора бебе да се држи во раце цело време, мора да го заигруваш цело време, мора ова, мора она.. Глупости!
    Да простите ама тоа бебе никој дома не ви го донесе, сами го напраевте. Таткото кај е? Не можеш да му спискаш?
    Или па оној муабетот, најпрост на свет.. Немаш деца, не знаеш како е, ќе имаш, ќе се жалиш и ти. Мхм, да, извини!
    Крај краева, не прај бе сестро деца ако ти е тешко да го гледаш.. Едноставно е!

Lolipop23, XstrongerX, Emy867 and 8 others like this.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

36D19F8A-B5C4-4522-9DA5-68B261BE2AD2.jpeg
    Си најдов другарчиња надвор :inlove:

Purplelilac, Ivan4e04, Dust and 13 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

а што има лошо во тоа да се пожали дека е уморна,дека и се спие,дека е исцрпена?Секој родител поминува низ таа фаза и да и ти ќе поминеш.И ти ќе го речеш истото кога ќе бидеш неспиена некогаш и повеќе од 36 часа оти бебето рика без преќин а ти неможеш да го смириш.Таткото помага ама валда некој мора и пари дома да носи ;).

8. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Види дечко, ова што си го напишал е далеку од луксуз. Напротив, е сосема нормален начин на живот. Човек не треба да се задоволува со ситници, да работи како роб за мизерна плата, да јаде леб и маргарин, да биде затворен дома, да не прошета надвор и слично..
    Секој што има барем малку амбиции ќе се потруди да напредува и да создава подобри услови за себе,
    И нормално кој сака да оди во факинг Дојран.. подобро дома ќе седам.

Опушти се малку уживај, а не да се замараш со туѓи животи, гледај среди си го твојот.

1209, blackwave, DAngel and 5 others like this.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Оти убаво ти беше кога го правеше, сега шо се жалиш |(

СДК дека што сакам и кога сакам ќе кажам.

Sexybaby86, zuto, WildMk and 6 others like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Така и на пораѓај ни викаат |(
    Убаво ти беше дур го праеше а..сеа ќути и трпи си болките ]:)

Sexybaby86, zuto, Ivan4e04 and 11 others like this.
  11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Па и си телефонот во рака, на фемина седнати.
    Наместо кафето да испие, да се наспие, коса да измие, куќа да светне:D. Ехе хе, одма планот ќе се напраи што се можела и требала да направи.

12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Нееее Дани, ова мм го пишува дури пие пиво и нозете му се дигнати на масичка, јас му диктирам. Инаку, јас рибам под :sweat:

@joy1 од пораѓај почнува да се користи реченицата и после до крај на живот ја слушаш ]:)

Biljarkata, zuto, WildMk and 7 others like this.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Сакам да кажам дека децата не бараат да ги прават и раѓаат.
    Онаа жена која повеќе сака да пие кафе отколку да му менува пелени на детето и да го смирува кога плаче,не е човек.Не го заслужува тоа дете.
    За жената која е човек,нејзиното дете е секогаш на прво место и неговите потреби се секогаш пред нејзините потреби.
    На оваа планета има илјадници жени кои се неплодни,а се подготвени да се откажат од многу нешта само да им се случи чудото наречено мајчинство.Господ да ги благослови тие жени !

mal.ecka and Summer16 like this.
  14. Feminka192

Feminka192 Популарен член

СДК Луѓе кои многу сум ги почитувала пред 2/3 години откако ги запознав подобро сфатив дека не вредат 5 пари... :angel::x
    Друго никогаш не ми се разјасни зошто на луѓе им е потребно недели да договорат едно кафе. :wasntme: Не мислам само на излегување со потенцијален партнер туку дружба со другарки/роднини/другари. Зарем за да одме во некој забутан маалски кафич ни е потребно да се мислиме 20 дена.
    Се повеќе и повеќе прекинувам контакти поради вакво однесување.

Animali likes this.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Уште за прво какање во пелена остана торта да се направи...
    Се поглупи и поглупи работи се измислија.
    20190201_223403.jpg

Summer16, Ivan4e04, Feminka22 and 9 others like this.
  16. Animali

Animali Популарен член

@Dream-Girl Јас мислам дека мајката има добра смисла за хумор :D Убаво е кога со родителите можеш да се шегуваш и да ти покажат дека и не е се така страшно, како што им се чини и впрочем на многу девојчиња првпат кога ќе добијат менструација. Од друга страна, многумина и немаат таква комуникација и не добиваат соодветна упатеност од своите родители особено мајки за теми како што е оваа, што е навистина поразувачко, бидејќи поддршката и разговорите се едни од најклучните работи што може да ги направи еден родител за своето дете :)

17. Heartagram

Heartagram Популарен член

Некогаш времето е универзален именител на сите вредности, дури и за оние нешта кои ги сметаме за неважни и невредни.

Beauty.Mar likes this.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Не сум била досега во некоја блескава финансиска ситуација, но освен секако знаењето - цел низ образованието ми е да најдам асална работа со која ќе можам и не би се двоумела да си приуштам удобност и солидни материјални добра. Не се срамам воопшто да го кажам тоа, пошто знам дека нема ништо погрешно во таква желба и однесување.
    Квалитетна облека, технологија и други удобности не ги прават автоматски луѓето површни или помалку морални. Да не му верувате на Семе синапово, деца. :)

Ivan4e04, smooch, tirkenbal and 21 others like this.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Ако нешто ми предизвикува нагон за повраќање се искомплексирани деца кои работат во ротари клубови пример Лајнс, учесници на Македонија 2000 и не знам која и пред се младите лидери на Иванов.
    Парите на вашите родители не ве прават способни.
    Не сте ројалти, помирете со тоа.
    Се смејам на вашата лажна и ушторкана сериозност.
    Немате цел и не знаете каде терате.
    Немате специфична компетемција за било што.
    И жал ми е што ќе кажам - 90% сте дебили...
    Сериозно живеат во паралелна реалност каде мислат дека или се илуминати или масони или ројалти. Тоа е бре за под терапија да веруваш во такви нереални работи. Исто ко да веруваш во еднорози. Треба да им се помогне да престанат да прават штета.
    А добар дел се и политички одредени да е уште појезиво.
    Но често и се деца на родители кои доообро краделе од државата. Имам еден добар пример за лоповчина од овој калибар. Ја лопужи една наша фабрика на времето, го фаќаат, он пребегува во топлите краишта во Јужна Америка и живее ко цар имајќи си семејство, делото застарува, се враќа тука, се врзува со тогаш актуелната власт и пак живее ко цар, а неговите деца се во заблуда дека се деца на велелепник, бог и крал...

Purplelilac, JoanaS, јolene and 11 others like this.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Никогаш нема да сфатам зошто македончето толку обожава да се замара и преокупира за туѓи животи. Кој што направил, каде пошол, што купил, колку имал. Мислам, ајде сериозно. Свој живот да се немало, непознат поим е да си ја гледаш сопствената работа. Проблем се наоѓа онаму каде што не ни постои, само за да го понижиш другиот бидејќи не живее според твојот зацртан план во главата и според твоите стандарди. Оставете ги луѓето да уживаат во животот колку што можат, не прават грев што сакаат и можат да си дозволат повеќе понекогаш. |(

Nine25, Feminka192, Animali and 4 others like this.