Каде виде завист или кој каков си е тоа и во други гледа? И ти посакувам да ме поштедеше од грешни проценки. Ама па форум секакви не има и се ќе се прочита, ако не ич да не пишуваме? Да не си завидуваме премногу работава
Тешко е да бидеш и маж и жена во семејството.... сите грижи и нервози наместо да ги поделиш со некој и да ти биде подобро ти се собираш во себе, бидејќи не сакаш да ги секираш и децата.
Nemam ni jas 3 deca. Imam onolku kolku mozam da kontroliram, ama nikogas nikogas ne sum pisuvala kako nemozam da se spravam. Sega mozda e pojasno.
Ovde znaes sto e, placate za emigrant da im dadat plata da uzivaat. Jas sum dosla I jazik ucev, potoa uste eden fakultet, dete malo malo vo gradinka, 3 part time rabotni mesta , nema baba servis,.... I miljon drugi raboti. I nikogas, nikogas ne sum se zalela kako nemozam da stignam. Jasno, na tebe I na tie sto te podrzale. Па и јас да имам канадска плата ќе имам 3 и нема мајка ми да ги чува туку жена или јас ќе си седам дома а маж ќе работи. Ova go nema nikade. Edna zena kosta $ 2500 za 3 deca, pa idi da vidam sedi doma I pleti dzemperi, a zena ke ti gi cuva. Otide na mas ti platata, od sto ke ziveete ?
Само што се испожали колку тешко ти било... Такви сте вие од балканов... Ти сакаш да кажеш дека детето си си го запоставувала за да учиш и работиш и други ти го гледале...
СДК, т.е сакам да прашам , нели ти здосади бе девојче ?! Абе секој ден ! Од што ти се нервите ?! Само што ќе видам дека си се вратила се осеќам уморно . Зошто знам колку труд вложуваш во секое враќање
Нема ништо лошо да се пожали, еднап два пати, ама цело време, секое гледање константно жалење не е убаво. Нивен живот, нивни правила ама толку жалење од свое дете е грдо! Крај!
Се случувa пoсле дoлгo време живеење нaдвoр и кoмуницирaње нa туѓ јaзик. Oнa "вклучи јa дишвaшaтa" кoлку и дa звучи смешнo oд стрaнa, е честa пoјaвa зaтoa штo се мешaaт збoрoви дoдекa збoрувaш еден јaзик нa рaбoтa a еден дoмa. И е нoрмaлнa рaбoтa.
Не ми допаѓа тоа што зависам од други.Тешко е да чекаш од други и да молиш да ти помогнат затоа што ти не си во можност сама на себе да си помогнеш поради нарушено здравје. Едвај чекам да оздравам,па да се навратам на моите планови за стекнување независност.
Татко за почит, не ни знае на кои датуми му се родени децата, а како да знае дрво пијан бил кога му се раѓале
Никола се јави и ќе се врати во Македонија да ги довршел мемоарите во затвор, пак некои во штаб убаво се начукале со ракиички, коктелчиња, етанолче чисто и разредено Тој им избега си ужива, господин полн со инспирации од убавата Будимпешта за пишување мемоари. Преубав град полн со историја не за џабе од работа за 8ми Март не носат натаму