Има од се по нешто. За доење, има слики милион. Но добро е што ти не си налетала на нив, оти ќе дојдеше тука да кажуваш колку тоа не е во ред. Знаеш зошто се поставени? Токму поради предавањата на неедуцираните баби. Да се крене свесноста колку е доењето важно. Замисли и подготовка на здрава храна има. На последново ќе се изненадиш, ама ако сакаш поза 69 да гледаш, имаш разни секс веб сајтови. Да. И тоа постои.
Не се разбравме. Поддржувам доење во јавност тоа е ок. Но, јас лично да се ставам на стори каде штом дојам, не ми е ок, не сум таков тип. За разликљ од тебе пример што ти би. Следам и тука ма фемина има гледам теми за храна за бебуши-супер. Секоја си помага со секоја. Немам збор.
Абе срц.. нема да ти го урочат... Не зависи од мене, или од тебе нечие здравје... Нека постира кој што сака...
Па тогаш, што е ова доење поразлично од друго? Стигмата за доењето е нов производ, воопшто не постоела пред 90тите години на минатиот век. Порано се знаело, мора да се работи, дете мора да јаде, кога и кај побара му се дава и тоа е тоа. Стигмација на доењето е "ново и модерно". Најмногу ми е срам кога видам млади жени како плукаат по тоа.
Никој не плука пп доење во јавност. Темата е мајчинството и социјалните мрежи. Ако сме современи, треба кога доиме да се пуштиме лајф нели. Еве кажи ми ти поради која причина се пушташ лајф при доење?
Да не излезе дека сме тука само да се контраме, треба да сфатиш дека позитивниот пристап кон доаѓањето на бебето е многу битен. Никој не треба да слуша муабети од типот -не купувај, не спремај, не знаеш што може да биде, жената кога оди на породување со една нога в гроб е (и ова ми е слушано). Стравот кај секој родител постои, во помала или поголема мера, но не треба да се храни и да се очекува најлошото. Дури и да се случи нешто, купените парталчиња и спремната соба се најмалку криви. Што ако уредиле? Ќе треба да трпат коментари од типот -Ете, на нероден Петко капа му скроија па сега види што се случи? Такви коментари поточно такви личности воопшто не им требаат, најмалку во такви моменти, пошто укажуваат на ситење.
Не ме сфати и не се контрам. За бебе секако дека треба да се спремни основните работи вклучувајќи ја и детската соба. Не порекувам ништо. Но,според мене,, не мора на цел свет да му ја покажувам. Со Господ напред се вели и се ќе биде. Оној е тој кој одлучува за животот. Поздрав
@Bridget @WildMk @DAngel не суфлирајте, па и вие ццц Сфатив што е работата, ама сакав да видам што @GirlLove ќе одговори. Ама си кажа се
Моментално сум во ГОБ. Прв пат доаѓам, ме изненади што е внатре чисто и уредно, ама персоналот е ТОТАЛНО не заинтересиран. Си се шлаат, се затвараат по сопчиња си зборат, си зјапаст во телефон ич уво не им чуе
Хехехе, секако дека курвата изневерува. Никако мажјакот не. Никако не е заебано да си сопруга на маж кој работи во УНИ Банка. Па после оти маче сељак? Оти вакви неандерталци сте.
СДК, во исчекување сум дали ќе се случи тоа што го планирав. Не дека ќе биде некоја загуба ако не се случи, ама би била пресреќна ако се случи...
Нормално е да си спремиш детска соба пред да се роди детето. Зарем ќе викаш мајстори да ти тропаат додека спие? Тоа мало бебе најголемиот дел од денот ќе го преспива на почеток.. А дали ќе го објават тоа на фемина, на инстаграм или на јутуб ич не треба да те интересира. Сметај дека тоа е само уште една уредена соба во нечиј дом.. затоа што мебелот уроци не го фаќаат, а богами ни душекот ни облеката.. Кулирај малку.. остај ги луѓето да прават што сакаат без да судиш. Ни ти не си совршена..
Не треба да се крои капа на нероден Петко,па според тоа не е во ред да се купуваат бебешки алишта и да се уредува бебешка соба во првите месеци од бременоста.Па,тогаш треба да се мирува поради ризици. Но,кога жената навлегува во 9-от месец,тогаш веќе е во ред. И во ред е само идните родители да се позанимаваат со тоа,а не е во ред да се мешаат баби и жаби.
Еееее зaр не виде нa крaјoт вo зaгрaдaтa штo пишувa? "Секaкo, oвие рaбoти мoже дa вaжaт и зa девoјчињa" Сo еднa реченицa нa крaј прoбувa дa се извaди