За да се 'издуваат' од негативна енергија, луѓе, настани. Пример јас би пошла на некоја рок свирка ама онака хард да се изнаскокам.
Што и да ви се случи во животот НЕ дозволувајте да ве сожалуваат, нити пак да се правдате пред некого ако имате чиста совест.
Богатите, остварени и нашетани луѓе кои сепак се несреќни, несреќни се и покрај парите, успехот и удобностите - а не поради нив. Има разлика, корелација не е еднаква на причинско-последичен однос. Да не се лажеме, пари и уживање не може да прават човек несреќен. А посебно па за депресија и самоубиства, апсурд е дека некого „бираат“ по статус.
СДК се случи еден телефонски разговор за кој не знаев дека ми бил потребен. Толку многу кажано, за толку кратко време. Навистина, убаво било да се изнакажеш на некој кој те разбира и соучествува со тебе во твоите дилеми и проблеми.
Колку и да се труди човек да покаже дека знае да работи, толку ќе му се качат на глава. Ова за приватен сектор, за државниот не би знаела да пишувам. Се вработив во една фирма, се трудев да покажам дека сакам да работам ( потребна ми беше работата), за да немам време до вц да отидам. Во меѓувреме, ја напуштив работата, ама среќа си најдов друга одма, со многу подобри услови. Е сега, да се вратиш назад, фала ама не
Никогаш не сум ги разбирал луѓето што се замаени по политички партии,познавам за жал многу луѓе,кој немаат леб да јадат,ама битно ке изгинат за нивната партија,па уште кутрите кога ке победи нивната партија,или ете како сега што победи Пендаровски,се акаат од земја,а не се свесни дека и утре пак ке немаат леб да јадат.Тоа е наше кутро Македонче,никогаш памет нема да му дојде НИКОГАШ.
Никогаш,незнам од каде такви етикети ставаш,али не ти е на арно работава со етикетиве.Никогаш не сум бил ПОЛИТИЧКИ ОПРЕДЕЛЕН,И ТОА МНОГУ ПАТИ СУМ ГО КАЖАЛ НА ФОРУМОВ.
Не се палам,ти се палиш те погоди мојот пост,затоа и така изреагира.А не сакам никој етикети да ми става за нешто што не сум,а не поготово за партии,немам во партија влезено ни па ме интересираат такви ла*на во животот.Не дозволувам некој криминалец без разлика од која партија,да ми пере мозок,а за возврат да ми мава по џеб,не фала.
Девојко дај бе олабави жити се,никаде тебе не ти ставив етикета,сама си ставаш,со тоа што се пронајде во мојот пост.
Една тетка после 100 год во странство дојде кај нас и и вика на баба ми леле бабе иста си ко порано ич не си сменета. И фаца направи баба ми незадоволна. После кога замина оваа и викам бабо што се лутиш на комплименти? И ми одговара: значи јас и помлада кога бев на стара изгледав
Поточно да прашам, зошто Никола и Илија се машки имиња? Скоро сите женски имиња кај нас завршуваат на -а, а скоро сите машки имиња не завршуваат на -а Што ги прави тогаш овие две машки?
Тоа сега нова мода е и превземено е, или има презимиња на -и што се женски а мене не ми текнува? Но овие имиња отсекогаш биле машки. Зошто не се женски ако логиката е -а на крај?