Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Avery

Avery Популарен член

Не можам да кажам дека ми се допаѓа речникот за дадената ситуација, ама нема врска, за друго сакав да пишам... СЕРИОЗНО ЛУЃЕВО УШТЕ НЕ ГО СФАТИЛЕ МУАБЕТОТ ЗА ЛИМУЗИНАТА?!?! :D Го памтам “спорниот” пост и дискусијата што се разврза, али мислев дека им се разјасни поимот лимузина. Да пишам ја дека возам спортски кросовер што ли ќе помислат... хахха
    B4B9946C-21AF-4A85-846D-B9BFE679EE98.gif

CameliaMiller and Rebecca_R like this.
  2. ушко

ушко Популарен член

По којзнае кој пат Федерер го надигра противникот во сите можни сегменти,и го изгуби мечот.

3. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Mene uste ne mi e jasno kako so takva statistika izgubi.

GoodGirl45, ушко and Brinetka like this.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Пред некое време шефицата ми рече дека ќе имала состанок и кога ќе ми титне треба да влезам во просторијата и да и речам: Извините што ве прекинувам, итно ве бараат.

Толку беше цела работа.

Се ќе беше во ред ако не приметив дека внатре влегоа 15тина непознати луѓе, па анксиозноста ми рипна на највисоко ниво. Да ја бараше некој навистина ок, ама сега мозоков знае дека лажам.
    Низ глава ми се вртеше дали ќе изгледам природно? Како да изгледам опуштено? Дали ќе ме приметат?

Шетам низ ходник, се туфкам, се вежбам како да речам, се препотувам и ете ја...титна...

Тропкам, отворам врата и сите се вртат кон мене.
    Ги гледам нив, ја гледам неа, на лице ми се појави голема насмевка и неколку секунди стоев ко грев на врата.

Отворам уста и викам: -Извинете што ве брзам...(непријатана тишина)...Ве прекинувам де...(пак тишина)...Ве бараат да дојдете...(стојам несигурна)...Итно?
    (зборнав како да ја прашувам, а не да и кажувам).

Повторив убаво, се извинив и заминав да си ја акнам главата од ѕид.

Муабетот ми е дека порано сакав да бидам актерка, ама ситуацијава и тоа како ми докажа дека не сум тоа.
    Ако пред 15 луѓе не можев без трема да кажам две реченици, што би правела пред 300 луѓе во театар?

Или што ако треба да имам секс во некој филм? Ноу, тенк ју.
    Ич не ми е криво што не сум тргнала по тие стапки, иако тоа ми беше еден од соновите од детството.
    :whew: Некогаш убаво е да не го следиш сонот :whew:

6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Посакувам да имав можност да ги поправам некои грешки од минатото и да вратам една личност која несвесно ја изгубив. Ах, каде ми беше паметот тогаш.
    Како што сам можеш да си го уништиш животот, никој друг не може.
    Ај важно, созреав, извлеков поука, памет за во иднина, да не ги правам истите грешки. А ако ми се укаже некоја можност, во иднина да ги поправам старите грешки, тогаш супер ќе биде. Ќе знам да ја ценам и искористам пружената шанса. :nod:

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ребека, сите ти го напишаа истото што то го напиша и @CameliaMiller, но добро. Нејзината реакција ќе ја поздравиш а другите ти се љубоморни, па и двојн и стандарди спомнато на сметка на други. :D
    Смешно е да мислиш дека некој ти се закачил затоа што ти завидува. Мислам, кое одделение сме? Кој и да го напишеше ќе беше дочекано на ист начин, само што можеби немаше да се појави некој во одбрана.
    Никој не спомна ни пари ни лимузини. Се зборуваше за навреди кажани на начин кој не е во ред.
    Ако ги смири страстите еве после денови од истиот муабет, можеби ќе разбереш.

Не се работи за да бидеш допадлива некому, туку е прашање на основна култура.

Last edited: Jul 15, 2019
  8. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

:hai:
    Конечно можев да се наспиам како човек. Кога бев во Романија не беше лесно да стануваш секое утро во 6h|(
    Ми недосатсуваше форумов пошто се немав уклучувано една недела.

GoodGirl45, Animali and mileystar like this.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Никогаш нема да можам да разберам еден човек,кој е Татко на мојата внука,да не сакаш на сопствено дете да купиш сокче од 20 денари,а имаш плата од 500 евра,да ти е товар да ја прошеташ 1-2 во текот на неделата,да не сакаш да и купиш фустанче од 500 денари,да не сакаш да ја гледаш често,да не сакаш да се радуваш на сопствено дете,да ти се плукнам во човекот,кај ке ги носиш бе парите шугле.Ама има Господ,еден е Господ,па оставам се на него.

10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Gosh, GoodGirl45, Miss666 and 6 others like this.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Де бе Ливинг, ко од навреди за шалтерушата директ да сум преминала на лимузина, па се сомневаш дали сум токму со паметот. Па цела дискусија имаше, прати малку ситуација.

Апропо навредите се објаснив, да не давиме остала публика со истото.

M&M likes this.
  12. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Хелоу Фемина.

Лонг тајм ноу си.
    Всушност и не беше така лонг тајм откако последно пишав, но дефинитвно предолго време мина откако бев зачленета и пишував на една инспиративна Фемина.

Имаше една тема, Сакам да кажам. Убава беше, различна, креативна, полна со живот.
    Пулсираше со уникатност. :*:

Толку многу жива што секое утро со мерак ја отворав и си вдишував доза ведрина, понекогаш љубопитност, друг пат желба за дискусија, трет пат љубов, а четвртиот се смеев на глас и од срце.

Се сеќавам дека на почетокот и само во неа пишував и само таму читав.

И баш си мислев сите се фини луѓе на форумов.
    Да.
    Фини времиња.

Вчера, читајќи ги последниве десетина страници беше како некој да ме удрил со чекан по глава и ме разбудил од илузијата, сонот, халуцинацијата или што и да беше што ми создаваше таква лажна претстава.
    Ауч!

Што да се каже што веќе не е кажано. Всушност проблемот не е во кажувањето, проблемот е во тоа што нема кој да го слушне (прочита) кажаното. Слушаме само она што сакаме, читаме само за да одговориме, осудуваме повеќе отколку што се преиспитуваме, говориме прегласно за туѓите недостатоци, а слепи и глуви сме за да ги воочиме и слушнеме за сопствените.

Се оградуваме од неправедноста, а секојдневно ја спроведуваме на дело.
    Еден магичен круг во кој сите ги забележуваме туѓите недоделканости, а сопствените не.

И после народот е лош. Епа ние сме народот.

Биди промената која сакаш да ја видиш во другите. Се почнува од себе.
    Да бидеме подобри. За себе, за саканите, за пријателите па и за оние со кои не можеме да најдеме ништо заедничко.

И денес баш посакувам да ја отворев темава и повторно да беше онаа инспиративната СДК.

Но бидејќи се почнува од себе, денес дојдов да споделам нешто кое според мене е за особено воодушевување и почит.

Повелете, прочитајте за храброста и мотивацијата на дечково за секојдневно издигнување над сѐ што го кочи. Над сѐ што нѐ руши. :)

https://medium.com/@petkoskibrane/h...ed-my-path-its-okay-to-be-scared-bfff345dbf08

Happy Monday :f:

Herrera, Gosh, GoodGirl45 and 26 others like this.
  13. Herrera

Herrera Популарен член

СДК , ми се патува за New York со желба на улиците да го сретнам човеков :rofl:

Ваква позитивно откачена личност ми фали у животот :rofl:

#QSQUAD :rock:

п.с ми фали позитивна енергија, зш мојава ми ја цицаат ко вампири, па не можам да си задржам за мене :bandit:

GoodGirl45, vaterpro and Animali like this.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Секој ден излегуваат вести дека коњи умираат по улица.
    И со свои очи пред некоја година гледав како измачуваат коњ. Мислам и овде имав пишано.

Копитата му се лизнаа по жешкиот асфалт, не можеше да се исправи од товар и дехидрираност, а двајца цигани го удираа со јаже по грб.
    Еден човек им се развика, ама џабе.

По некој саат прочитав кај Соборна се онесвесил коњ...Баш тука ги видов...Истите монструми беа на слика.

После некој период видов мало куче со пресечена нога оставено покрај река да умира.
    Колку треба да си болен психопат за тоа да го направиш?
    Дали е можно толку многу човечки ум да забега?

Ни лаеше, ни се движеше, туку стоеше со наведната глава и се тресеше.
    Кој знае кои монструми се изживувале.

За огромна среќа однесено е на ветеринар и спасено. Сега има 3 нозе, ама барем е живо и згрижено кај луѓе кои секој ден му покажуваат колку го сакаат.

Ко за сопствено куче ме здоболе и го исплакав.

Еј монструми кои и да сте, џабе воздух трошите. Ѓубрето по улица е повредно од вас.

15. veteruska

veteruska Популарен член

Поубав ден неможеше да биде Катица Јанева оставка,Боки 13 во затвор охохо убавини.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Тој што знае и е вреден, не се фали.
    Ќути и работи.
    :!:

17. Tea678

Tea678 Популарен член

Предходниов период имав прилика да бидам дел од некои прослави, родендени, веридби и сл, па...си го поставувам прашањето, дали постои нешто посељачко и по некултурно од влегување во нечиј дом со патики, кондури, штикли што ти знам???! Секој човек треба да биде свесен за самиот себе, колку некој и да инсистира не би влегла во нечиј дом со штикли или патики, малце осет треба да се има, сето ова страшно ми е, како некои луѓе или немаат осет за основна култура или така им одговара, дно!

Rama and Alisa22 like this.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Разликата во она "веќе ништо не очекувам од никого" и од "повеќе немам никакви очекувања" лежи во пасив агресив формата дека тоа НИКОГО се однесува баш на некого на кого тоа му се кажува.
    Ебате беља.

Madam-A, Gosh, Rama and 6 others like this.
  19. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Ако мирисаат чорапите подобро да ги носи патиките :rofl:

piksooki and Milobebence like this.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Некогаш порано, 18 годишната Камелија, ќе плачеше на неправдина. Ќе им објаснуваше. Ќе наоѓаше разни стручни лица, испитувања, докази.
    Зошто... мразеше простотилок. Мразеше површност.

Мразеше луѓе кои конформираат без да размислат со своја глава.

28 годишна Камелија.
    Мрази површност.
    Мрази простодушност.
    Мрази малограѓанштина.
    Мрази конформизам без критика.

Ама почесто затвора едно око.
    Не оти сега мисли повисоко за истиве.

Туку сфати дека нема поента.
    Ограничените ќе останат ограничени.
    Со сила никому ништо не можеш да дадеш.

Иста Камелија сум.
    Само попаметна.
    Повеќе милост имам за својата душа.
    За својот разум.

На крајот... и онака сме клет народ. Не ние, сите на ова поднебје. За нас надеж и оправка нема.
    Колективно страдаме од сами себе.

Таа малодушност ќе не' убие. Не паднатиот наталитет.
    Да родиш дете и да го пуштиш да живее со оваа гнаса народ... храброст е тоа.
    Џабе ќе го научиш на добро... нема добро да види.

Се' е отидено во неповрат.
    И не сме заслужиле подобро.
    Такви малодушни какви што сме, не заслужуваме да постоиме.

Roxy1991, Purplelilac, Gosh and 22 others like this.