30000 не е некое платиште, ама субјективна ствар е. За некого е малце, за некого е многу. Не може да постапуваат другите ние како што очекуваме. Согласно својата совест постапуваат, не се ни свесни дека другиот очекува нешто од нив. Ако знаеја и се прилагодуваа на туѓите очекувања тие ќе беа тие што страдаат. Или се навикнуваш на тоа и полесно ти е, или те мачи нивното однесување. Не секого го интересира како сме, ниту е приморан самиот да се објаснува. И тоа не е ништо лично, не си го сфаќај така.
Она кога ќе се подразочараш во некој и си мислел дека не прави некои работи и наеднаш ќе ти сруши свет а ко за инат, најнасмеана си баш тој ден.. Се смееш со сила затоа што знаеш дека ако си дозволиш да заплачеш, ќе се распаднеш. Среќа ли е ова, љубов? Не изгледа така... Има ли време да се врати све назад?
Не можеме да ја промениме судбината, затоа треба да ја прифатиме таква каква што е и да не си ставаме сè на срце, за да живееме мирен живот без непотребни стресови. Џабе ќе се нервираме кога врз некои нешта не можеме да влијаеме и да ги промениме.
Значи толку ја сакам мојата најверна пријателка што никогаш не сакам да ја изгубам. Значи буквално се сложуваме во се. Имаме слични особини и често пати се случува да кажеме исти зборови во исто време I love her to the moon and backl:
Od sekogas me izmestuvala nepravdata, kako I sekoj od nas, no sto napravivme za nea ? Ne izmestuva koga ke ja osetime na svoja koza, koga zivotot ili zivite ke ni ja nanesat, koga ke vidime kako nekomu e nanesena, no sto koga nie ke ja naneseme ?! Spremni li sme da ja platime pravednosta po cena na sopstvena bolka, stradanje, odrekuvanje....? Ne?! Togas nedolzni ke plakjaat za tugjite nepravdi I dolgovite ke bidat zatvorani so cesija.
Се зајубишкав у мачупикчу Сеа само чекам у публика кога ќе почнат да се упропастуваат работите. Моето заљубување има такви пропертис обично.
Сакам да кажам дека ако нивото на паника сабајле ми беше 3-4/10, сега ми е 12/10. Додуша фасцинантно е како работи мозокот, како разработва детали, како скока од тема на тема и поврзва неповрзливи работи. Како нереални и неможни проблеми се толку несредени, големи и реалистични. Помага да се сфатат некои работи. Следно, само- саботажа. Нека ми пиши некој 5ка.
Многу ми е непријатно кога ќе облечам нешто ново и одма некој ќе искоментира дека сум се подновила па ќе почне да ме мерка од глава до пети. Како приметуваат такви работи? Од кај знаат за секој човек кога купил нешто ново? На памет ми ја знаат гардеробата? Јасно ми е дека сум од ретките што не приметува како се облечени луѓето кои ги гледам секој ден. Ни во средно, ни факултет, ни сега. Не приметувам дали некој ја носел истата кошула 2 пати неделно или истата комбинација цела недела. Воопшто не ми битно. Многу повеќе приметувам хигиена, отколку комбинации. И да ме убијат нема шанси да се сетам кој како бил облечен вчера, а не па дали купил нови алишта. Ептен ако ми се свиѓа некое парче можам да прашам од каде е купено, ама дека ќе приметам колку пати го носел/а нема шанси. Единствено за себе пазам какви комбинации носам, пошто нели сум си битна сама на себе. Не ми се битни Ана и Стојан со нивните комбинации, ама очигледно јас на нив сум им битна па ми ги знаат алиштата што дури сум ги заборавила дека ги имам.
Kamen mi e srcevo. Se vo kukjata me potsekja na tebe,tato. Denes tvojata vnuka otide nakaj spalnata da te bara tebe,vo taa spalna kade sto lezese bespomosno. Ahh da mozam da go vratam vremeto den i nokj ke bev so tebe. Samo da mozam da go vratam vremeto. Off
Триесет илјадарки за наши стандарди со просечна плата од 200 евра е такоџе плафон. Илјада е веќе богатство. На некои семеен буџет се овие триесет. Така да во право е @GirlLove , може да се смета за објективно ,,дебелка" плата во нашава напатена земја со проклето високи цени а низок платен просек. Tие што ги сметате за малку и имате поише, донирајте наваму, ќе ви оставам отворена сметка. Се шалам за последново дечки, убав ден.
Зборував за другарка која има 30 години и зема 30 000,без фамилија, само трошоци. Па сега и мислам дека сум во право, нели?
Абе се тоа фино, ама придонесува ли дома во буџетот прашај ја? Или парите само на нокти, фризерај и брендирана гардероба одат? Зошто имам јас такви другари и момци и девојки, дома си живеат (пошо нели Скопјани), и нивните дома им варат кафе од сабајле и леб им купуваат а тие вработени со 400 - 700 евра плата.