Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Herrera

Herrera Популарен член

Сакам да кажам, страшно ме нервираат бавни луѓе. Не ми е јасно како можат да бидат такви флегми. За секоја посрана работа се бавни и заспани. Изгледа тие таквите најлесно поминуваат у животот и немаат нервози како нас останатите што нон стоп се брзаме да завршиме обврски и општо функционираме брзо во животот.

Gosh, Purplelilac, 1209 and 21 others like this.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не е од Ск, плаќа кирија, од дома ми кажа дека ќе им бара пари за да оди Египет со друштвото, некогаш им поддавала дома пари.
    Одеше кај Дадар знам на третмани некои, знае и на ручек да оди в ресторан по работа.

Nigredo Odor likes this.
  3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Многу бед ме фаќа шо 30к се смета за платиште у земјава. :) А уште побед шо 15к се смета за "ако бе, има и полошо, ако не тече ќе капе".

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сите не фаќа.

5. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

За наш стандард солидна плата.
    Ама ситуацијата на пријателката на членката не ја знам, ниту што работи. Можеби стварно заслужува повеќе, можеби само кука за џабе. Како и да е, нејзино право, ако може да се избори за повеќе и ако е квалификувана и ретка во тоа што го работи, нека, ако не, нека се помири. Не е во ред да и му се суди некому затоа што сака да заработи повеќе од 30000, а не има и такви задоволни со 15000-20000.

Annora, dayla, theowndemon and 3 others like this.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Да не треба. Но, кога некој ќе ти каже :не знам зошто работиш за 15 000,како издржуваш?

Tajnaotrovna likes this.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

А ти, што мора да кажуваш колку плата земаш?

Ни кажувам, ни сакам да ми кажуваат.
    Така, не ни имам непожелни коментари.

8. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Исто и тоа не е во ред.
    Неутрална сум во поглед дали треба или не да ги споделуваме финансиите со другите. Ама се си има граници.

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Малце не си во право. Ама малце.
    Ако неа ја дефинира како личност тоа колку пари зима онда не ти треба таква.
    Ако дефинирањето е кај тебе во глава само а она те избегнува поради х причини исто така е нејзино право и пак не ти треба таква.
    Д поинт ис, луѓето не треба да ги дефинира платата. Мене да ме видиш никогаш не би погодила колку месечно заработувам.

Tajnaotrovna likes this.
  10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Субјективно е на кого колку му се потребни за живот. Кога ќе фрлиш на кирија, сметки, храна, превоз и други основни потреби не останува многу за луксузирање ни со 30к.

11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Многу сум тажна ,станувам сабајле одам на тераса да го видам папагалчето и гледам мртво ;(;(;(;(;(;(;(

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Sdk za nova godina dadov otkaz, 8 meseci posle toa dobiv ponuda za rabota i 2 dena posle taa ponuda dobiv ponuda da se vratam na staroto rabotno mesto za pogolema plata.
    Inace na zapadu nista novo.
    Pozdrav do onie koi pomislile na mene.

malerozna, zalosna, mal.ecka and 20 others like this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Многу е лошо кога професионален однос се меша со безобразен и дрзок, непотребно ладен однос.
    Секој пат завршува со отпор, конфликт и напнати нерешени ситуации.
    10 од 9 ситуации кога ја покаживам својата човечка страна ги решавам ситуациите на работа. Ама тој 1 секогаш е или тежок психопат и би те згазил по секоја цена или е параноик што во се гледа неискреност и манипулација или е конфликтна личност која сака да има ситуација за да или глуми жртва или да има што да се докажува на високо.
    Покажете си ја човечката страна, рационализирање не значи следење на зацртани правила, рационализирање значи да ја видите реалната слика и да се прилагодите на истата со решение.
    Човечки е да признаете грешка, да побарате разбирање, да се налутите, са простите, да ви дојде кнедла и тоа зборувм за средина во која се до сега било ригидно.
    Многу ми е мило што сум пионер во кршењето на стегите кои ги мачеле и коментарите дека е променето некако, попријателски и попростапно.

14. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Сакам да кажам што е твое ке си дојде :D
    муабетов до негдека и точен е хахах

15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Врти - сучи тоа е поентата. Со 30 000 во поголемите градови во државава не може да се очекува солиден живот, ама просечен да.

GirlLove likes this.
  16. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Со 30к просечен живот да. А, да плаќаш кирија сам и со партнер т.е. две плати - има разлика. Ако мисли дека заслужва поќе ќе си се обрати кај шо мисли и ако заслужва ќе добие. Не ја прај лош чоек ако сака поќе, напротив. Поштовам амбиција.

За колку плата сум земала само на домашните им имав кажано. Чат пат на други места, дечко се подразбира, неќам некој да знај то. Еднаш другар на татко ми ме прашва демек "колку земаше", и му викам "доволно" и татко ми тука избрзва да кажи. Не. Не можи. Не е во ред.

Ако неќите да зборате за туѓа плата кажете им дека не ве интересира. Ако неќите да зборате за својата кажете им дека не делите некои работи од ваша приватност.

As simple as that.

Прегратки Алис. ;( :hug:

Purplelilac, 1209, Harper and 7 others like this.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Демек платите и нивниот износ се енигма во нашата држава. Од општо знаење и актуелната економска состојба, за секое работно место се знае колку е месечното следовање. Нема потреба да одговарате на прашања кои ги сметате за несоодветни, само затоа што другата страна очекува одговор.
    И да. Камо среќа да е минималецот 500 евриќа па ќе се уверите дека и те како е платиште у однос на сега.

Gosh, Harper, JollyGirl and 10 others like this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Всушност cider ти било пиво од јаболка.
    Проста испаднав, тоа ти е.

19. piksooki

piksooki Популарен член

;(;(;(:hug::hug:

Alisa22 likes this.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Kога некој ви рекол дека ќе ве части ручек/вечера надвор не значи дека треба најскапото јадење и вино да го нарачате само зашто не е на ваша сметка. Без разлика за кој повод, ценете го тоа што личноста одвоила време и пари да прослави со вас и не си ставајте во глава демек ае бе, ме части, шо сакам ќе си нарачам.
    И со поефтино јадење ќе се најадете и ќе прославите убаво.