Тоа зашто нема јадено ќотек твоето од поголемо дете јер бил помал па требало да се тепа Ако родотелот е дебил што очекуваш од детето.
Можеби нема да ѝ бидеш прв, последен или единствен. Сакала порано и можеби ќе сака пак. Но ако те сака сега, што друго е важно? Таа не е совршена – не си ни ти, и двајцата заедно можеби никогаш нема да бидете совршени, но ако знае да те насмее, да направи двапати да размислиш, и да признаеш дека си човек и грешиш, остани до неа и дај ѝ сѐ од себе. Можеби нема да мисли на тебе во секоја секунда од денот, но ќе ти даде дел од неа за кој знае дека можеш да го скршиш – нејзиното срце. Затоа, не повредувај ја, не менувај ја, не анализирај ја и не очекувај повеќе отколку што може да даде. Насмевни се кога ќе те усреќи, дај ѝ до знаење кога те лути, и нека ти недостига кога не е крај тебе.
СДК разгледувам по фб еден бутик и под сите слики ти пишува кои величини ги има, колку е цената и колку е за достава. И под едната слика со панталони под која пишува цената и дека има само S i М една жена: Cena Cena ve molam i pred dva sati vi pisav i dali ima XL cena i vcera vi pisav CENA ODGOVORETEMI И се изнервирав и и пишав јас во коментарот последен дека и пишува цена и величини под сликата и ми враќа: ok so se napnuvas!
Еден вампир денеска, на Рекорд, за да не му избега автобусот трчаше сред улица. Автомобили свират тој не, трча ли трча, побрзо дури и од мене, мислиш на маратон се наоѓа. Тоа дали некој ќе го згази или не ама ич не го интересираше, важно да го стигне автобусот. И го стигна автобусот херојот. Ама ако продолжи така во иднина нареден пат ќе му се падне среќата да трча по Св. Петар.
А со ова рамен нудливе може химен малце користен да се зациментира, некои сеќавања у 3ри сабајле шо те будат од сон да се покријат заувек или па дупка у душа да се затне? За другарка прашуем. П.С. Другарката сум иначе ја.
Не, стварно не можам да разберам зошто се фрла пластика и секаков друг отпад во водите, како и насекаде наоколу. Колку животни умреле во агонија голтајќи парчиња од тој отпад, барајќи храна. Свесно се уништува се' наококу, се сечат дрвата, изворот на чист воздух и кислород, зеленилото се заменува со бетон и згради, се загадува воздухот со палење работи кои не се за палење, при што, покрај отровните и штетни материи, постои опасност од предизвикување пожар, се разбира. Како е можно човек свесно да си го уништува својот единствен дом? Како може толку неинтелигентно да се постапува? Се' ќе разберам, ама ова никогаш. Зарем толку е тешко да се грижиме за светот во кој живееме? Ако е тешко да се фрли отпадот на соодветно место и да се однесуваме совесно и одговорно кон природата, многу сме потфрлиле како човечки битија.
Momentot koga gi eliminiras lugevo koi ti pravat negativnosti, lugeto koi ne te pocituvaat, lugeto koi te imaat od koristi. Toj moment koga im ja zatvaras vratata iako te boli prenogu, iako premnogu gi sakas, sfakas deka si sozreal na nekoj nacin. Togas si spremen da ja izdzrzis bolkata.
Цело лето не ми текна да се напијам кафе во двор или да јадам, ај прееска на крај на лето го направив тоа, и поарно да не го направев. Излегувам, и ете ја веднаш комшивката, ааа кај си ти ич што те нема да излезиш во двор, и викам еве сум, малку дома, малку излезена и така, и ми вели ааа верувам дека шеташ ама од компјутер на мобилен, јас па и се правдам и докажувам дека шетам, а ми доаѓаше кафето да и го истурам во фаца. Вампирка стара, ептен ме изнервира бе, како да живее со мене и ме гледа кога и дали шетам
Те разбирам.Моиве комшии знаат дури и кај ми шетаат мачињата.И кога ќе излеземе некаде,обавезно кај кого одите прашуваат,ќе видат некој и прашуваат ау,кој ти е тој,или седиме во двор и следува ааа,се ладите,а... #БалканскиСообраќаенНадзоренСистем
Епа затоа јас со никој од комшиите не зборувам ни здраво не им викам и мене ме распрашуваа така ама им покажав каде им е местото .
Некои од милениците шетаат кај комшиите и не ми пречи кога ми кажуваат дека ги виделе.Така се смирувам и знам каде ќе ги најдам.Ама,сега ти дошол гостин и они одма сакаат да знаат кој е. А,бе ЦИА не им е рамна на некои.
Sakam da kazam ne znam po kolku pati ja stavam rakata vo ogan za licnost koja mi znaci ,i ne baram taa licnost da mi go vrati istoto nego barem malku pocit i cenenje na nestata... Ama ete ,povtorno rakata mi izgori vo oganot. Dobro ,dali mislite deka nesto pogresno pravam? Konkretno sega se raboti za edna licnost koja mn mi znacese , mu veruvav potpolno, sekoj koj zboruvase zad grb jas go kritikuvav i ne veruvav vo nivnite mislenja tuku imav moe cvrsto pozitivno mislenje za licnosta. Ovaa licnost iako voopsto ne e sovrsena ,za mene bese...a zad sebe ima ostaveno golem broj na greski ( bila vo brak zaradi toa sto ke recat drugite a ne ljubov,napusteno dete zaradi neprifakanje od noviot maz, i uste mnogu drugi pomali greski.) Jas sekogas ja opravduvav deka vo toa vreme i so nejzinata sila mozela edino taka da postapi,iako jas ne bi go napravila istoto. Sega sum vo teska situacija ,prekinuvanje vrska ,golemi zivotni promeni .i edino nea i veruvav i i se doveruvav . Za na kraj da sfatam deka vsusnost sekoja moja privatna informacija bila prenesuvana i toa na licnost so koja ne sum voopsto vo dobri odnosi i koja mi steti celiot zivot. Taa i pomagala na drigata licnost da ja ima kontrolata vrz mojot zivot. Jas se borev vo ovie teski migovi edino za mir i malce sreka,ama i toa ne mozam da go imam. I kako za kraj ,licnosta na koja i veruvav ,ja poddrzuvav , se grizev za nea kako nikoj drug , "navredena" od toa sto i rekov deka ja slusnav kako prekazuva informacii za mene , pocna da zboruva deka sum ja navredila mnogu kako nikoj vo zivotot ,site bile poarni ,nisto ne sum i pomognala, da sum ja ostaela na raet da zivej,da ne sum i praela tortura. Pocna i da me navreduva za moj neuspesi vo zivotot i kako toa " nikoj " ne mi bil pogoden i deka pricinata bila vo mene.Zboruvase i za bivsiot. Me navreduvase deka sum bila vo vrska i sum raskinala ,kako da sum najgolemata kurva na svetot. Mi rece deka majka mi placela od so sum bila vakva . I rekov samo deka jas nea nema da ja navreduvam iako mozam i deka koga bi ja navredila 3 dena bi placela. I deka od sega nema da se grizam voopsto za nea ,pa da mozi da zboruva deka nisto ne pravam .Posto nea nisto ne i vredi ,nisto ne ceni ,a ne mozam da sfatam kako poveke vrednuva los i licemeren covek koj i zboruva zad grb ? Ve molam nekoj neka mi dade sovet mislenje ,ili neka spodeli slicno iskustvo ..se cuvstvucam deka jas sum losa licnost