СДК КОНЕЧНО заминувам на одмор не дека нешто посебно сум изморена, но ми се смачи од ова врнежливо и тмурно време. Неможам никаде да испаднам, кога грми неможам ни компјутер да уклучам.. единствено книгите ми се спасот. :geek: Се чувствувам како есен да е, а воопшто несакам есен. Едвај чекам да си полежам на плажа, да ме фати сонце и да се избањам малку Се гледаме по 1 недела
Животецов е една константна борба меѓу доброто и злото, кои за секој од нас се толку многу релативни, што застрашувачки е колку сме заглавени во целиот тој вртлог...
Ех да можевме да вршиме трансфер на време исто како што вршиме трансфер на пари... Твојот вишок да го надополнува туѓиот недостаток.
Дали јас тоа плачам? Па чекај мадам, зошто? Се случи нешто? А да, чувствуваш љубомора, нели? Еех, девојче бе, како тоа ти љубоморна? Нели никогаш нема да бидеш таква? Нели ќе бидеш засекогаш само заљубена и толку? Но, ти мислеше дека испариле твоите чувства за него. А, да, испариле. Епа сигурно сега се претвориле во чаша вода и си ги испила. И тоа во огромна количина. Никако да разбереш дека тоа е животот. Сѐ се врти во круг. Можеби го разбираш, но дали го прифаќаш тоа? Не, нели? Жал ми е, навистина. Те жалам повеќе од кој и да е на планетава. Само јас знам како се чувствуваш. Јас сум ТИ. Највеќе те разбирам, но не можам да ти помогнам освен ако не ми дозволиш. Заспиј, разбуди се подоцна со нова мисла. Не заборавај, денес е ден за паметење. Денес треба да споделиш многу љубов, денес треба да предизвикаш насмевка на едно од најважните лица во твојот живот. Денес е ден за радости, не за разочарување. Остави го тоа настрана. Насмеј се.
Местени другарства мене не ми успеваат. Речиси никогаш. Спонтано си наоѓам пријатели. Не знам да глумам, немам ни воља да се потрудам. Но љубезна сум. Еве ти биди пријателка со неа. Зошто ? Оти маж и бара морална поддршка во најдобриот другар како друштво за швалерај, а неговата едвај полнолетна жена личи на рудар кој деценија не видел сонце. Незнам како излегува на крај со децата, пиштат синхронизирано. Самохрана мајка која "живее" во заедница со сопругот, барем на документи. Нема жив сведок да потвди дека некогаш се вратил дома од кафана. Незнае колку деца има ни колку години имаат, дали одат во школо. Качи се слези од неа, наклепај по некое и дери се дома ( кога веќе отишол ) по нив без причина. Момичево јако налепило. Што ме нервира ? Проповедници на морални вредности, норми и правила кои ги наметнува бракот како институција. По правилникот на кој, по примерот на чие дело ? Ме нервираат луѓето како дотичниве кои држат предавања и глумат лудило пред светот како божем ние сме со дефицит на интелегенција. Мојот одговор на нивното барање да сменам друштво и да се задомаќинам :
Не знам како е можно некој да посака да му умре бабата Добро бе што има врска ако ти рече исчисти грашок или изми садови ахаха Кога ќе умре ќе те видам,што ќе добиеш со тоа?Па стара жена е бре не може гледаш да оди Јас имам кажано за баба ми дека е најдобрата личност,најдрагата и каква се не ама ја гледам баба ти и освен што малку е постара и жената не може да оди нема разлика,ама ти терај си,многу ќе постигнеш... Многу си паметна хахаха
Од ова осиве дерман се нема значи, аман! Вчера се израдував на бостанот што го донесе татко - ми, прв годинава. Ама радоста скапо си ја платив. Така среќно како црв што не видел дожд си земав нож убаво ја пресеков, почнав да ја лупам и одеднаш гледам оса. Земав крпата и се размавтав бре, небаре ѓавол бркам. Да имаше камера да ме снима некој ќе мислеше правам подготовки за егзорцизам. Таа де на една, де на друга страна, упорна и јака храбро ги избегнува моите замавнувања. Ја ,,иш'' таа бзз. Јас пак иш таа бззз Видов не видов, си се вратив на лубеницата и почнав да си мцкам. Одеднаш, на ракава приметив нешто ме лази. Кога да видам, таа златната да ти застанала тука. Татко ми виде и ми вели ''Стој така, не диши, ќе летне!'' И стоев така може едно добри 10-20 секунди, абе проклетава абер нема да мрдне, и на крај од чиста мира тааааап ми го забоде игличето мамино. Леле кога ме здоболе, почнаа солзи да ми течат. И еве ме денес со нов белег на раката! Прво од копитото на кравата по лице, сега на раката од оса. Сериозно треба да почнам да водам евиденција, и во дневникот да ги забележам овие летни авантури што ме спотрефија!
Сакам многу да кажам,ама ќе оставам сами да прочитате... http://patokazmagazin.com.mk/vesti/top- ... ka-bolnica Браво!
Да ми каже некој во кој паралелен универзум ми одат сите купени шнолички кои навечер ги вадам од главата и наредното утро ги нема?!
El talismán de tu piel me ha dicho Que soy la reina de tus caprichos Yo soy el as de los corazones Que se pasean en tus tentaciones El talismán de tu piel me cuenta Que en tu montura caerán las riendas
Се вратив народе, психички посилна од кога било! Полна со позитивна енергија, полна со живот.. Се извинувам на некои кој навредив, знам беше многу детинесто од моја страна, извинете! Имајте пријатен ден!
Се осеќам вака: A little bit of Monica in my life A little bit of Erica by my side A little bit of Rita is all I need A little bit of Tina is what I see A little bit of Sandra in the sun A little bit of Mary all night long A little bit of Jessica here I am A little bit of you makes me your man! Само со мaшки имиња. https://www.youtube.com/watch?v=PPGMk2IKG7U Have a nice day peopleeeeee !
Така и треба.Не покажувај слабост,биди секогаш насмеана. Најважно.Стави ги на игнор.Како да не постојат.Строго деловен однос и дисциплина.Верувам за брзо време ќе се откажат.
Го знаете она чувство кога ќе ви се пријаде во трите саат ноќеска? Епа сигурно не го знаете затоа шо ниеден нормален човек не седи на Фемина Инстарграм во три саатот ноќеска. Ех Ивано, Ивано, ти ќе држиш диета. Бегај ма таму, дури и времето е против тие твои диети.