Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

СДК 1 не знам што е проблематиката. Добив две недолични пораки на форумот, па затворив сандаче. And guess what? Проблемот е решен.

СДК 2 најголемо браво за нашите одбојкари :clap:

2. prominent

prominent Форумски идол

Фактот што не се приспособувам лесно и не прифаќам секогаш и по секоја цена да сум дел од масата, си го сметам за голема предност.

Зашто тоа ми се случува онаму каде што знам дека не припаѓам. Знам да ги прочитам несвесните сигнали од луѓето, онаму каде што не сум пожелна.

Подобро сама или во друштво на една искрена личност, отколку онаму каде што се сите знаедно во толпа, а всушност се толку далечни. Не ми требаат маски, не ми треба лажна љубезност, и никогаш не престанав да трагам по она вистинското за мене.

Го најдов тоа, и на личен, љубовен и на професионален план.

Конечно го најдов местото каде што припаѓам. Каде што јас сум јас, јас сум таа што сум, без потреба од глума.

3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

СДК 1 Има разлика од обопштување и апстрактни филозофии, до пристапот кон конкретен проблем од кој дел се вистински личности.

СДК 2 Jас грешам кога заборавам дека луѓето немаат толку високи критериуми и не се толкави перфекционисти како мене.

4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Жал ми е за светов, за сѐ живо што постои. Зошто? Затоа што нема љубов. Другари, роднини, колеги, партнери, секој е со секого само поради корист. Нема чувства, разбирање, поддршка, искреност. Никој не сака да е со никого кога овој другиот има проблеми или го мачи нешто. Сите гледаат што е можно повеќе да искористат, да ти ја исцицаат енергијата.

5. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Шанса како шанса, секогаш постои. Најважно е што се борат до последениот атом енергија.
    И до тука е голем успех за македонската одбојка, со оглед дека сме дебитанти на ова ЕП.

cresa-jagoda and Peperutce1115 like this.
  6. Heartagram

Heartagram Популарен член

Вечер треба да навиваме за Турција, ако сакаме да одиме во 1/8 финале треба да ги победат на Финска, во обратен случај Финска оди.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

8. A_star

A_star Истакнат член

Знаете како велат? Понекогаш е добро да се изолираш и да се тргнеш настрана да видиш кому му значиш и му е гајле за тебе.
    Поголема вистина од ова нема.

9. Heartagram

Јас го гледам светот низ очила за сонце... (добро и низ диоптерски 8-| :D)

10. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Одличен успех и заслужуваат да бидат помеѓу 16те најдобри.
    Вечер навивам за Турција :)

Инаку СДК положив и уште еден предмет и чистка :sweat:.

11. Heartagram

Ниедна победа не била лесна.. А борбата со сопственото Јас е дури уште потешка, можеби најтешка.

12. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

како викаат старите кој ке ме чува на тој ке препишам...за жал некои препишуваат на старачки домови...нивните "деца" не сакаат да ги чуваат..а тие ги исчувале од самото раѓање за да ги остават после сами....а некои пак ке си направат на страна и не ги гледаат а кога е време да се дели трчаат очи ке извадат кој повеке да земе...жално :|

Petar80 and cresa-jagoda like this.
  13. A_star

A_star Истакнат член

На темава, имам еден комшија, откако мајка му му ги препиша нивите, куќата и уште некој имот скроз на скроз ја одјеба мајка му, ниту сака да ја виде, бега од нејзе, жената минатата зима едвај дојде до дрва додека син и си го живее животот некаде во туѓина, бабата го губеше разумот на моменти, правеше проблеми во бесознание на улицата, ќерка и ја испрати во старечки дом, а син и ја нема видено две години.

FallenAngell and piksooki like this.
  14. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

@A_star страшно и жалосно....

A_star likes this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

На тема море: Бањање до Октомври (poolparty):lol::bug:

16. Dentina

Dentina Форумски идол

Кога ќе се зачитам или пишувам на фемина, промашувам станици:x или број на возила:bandit:

Dadusicka and ЕденЧлен like this.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не знам како може човек во кола да не укапира дека не може да се избацува пред автобус,уште еден автобус од спротивната страна и куп коли пред него,до него,спроти него и зад него...
    Како се залета,ќе убиеше над 50 души...
    Жити државава што дава возачка на секого... :@
    А,бе,џабе се парите ако се изгубат животи,тогаш тие пари стануваат крвави.
    Толку да не се мислело на другите... :worried: :|

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Читајќи, низ темата Моминска Вечер, и, не сме баш така сиромашен народ како што велиме дека сме. :smirk:

19. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Тажно е колку една жена треба да е перфектна. Повеќето имаме периоди од животот кога поради ред фактори отстапуваме од она "перфектното".
    Некоја е болна, под стрес, некоја донела нов живот на овој свет па се "издеформирала", некоја е еднодтавно таква како што е.
    Но не, се гледа со поинакви очи, со потсмев и со гадење...
    Денес и јас доживеав такво нешто, само што сеуште општеството не ме исмеа. Зошто? Бидејки потрошив 40 драгоцени минути од мојот ден, да сокријам нешто "ненормално" на мене кое е предизвикано од здравствен проблем кој не посакав да го имам.
    Но знаете, жена сум. Треба да сум секогаш како порцеланска кукла во лицето, секогаш средена...

Но самите го прифаќаме тоа и постојано очајно се трудиме да постигнеме максимална перфекција. Тоа го правев и јас, но денес се запрашав зошто? Која е поентата? Оние кои ме сакаат и им значам во животот ќе ме сакаат каква и да сум во моментот, се останато може комотно да застане да гледа пред некој од околните билборди, а не во мене.

Утре надвор излегувам онаква каква што сум, малку поинаква и по чудна од тоа што ме виделе вчера, но нека, ќе се навикнат :)

20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Знам како е, поминував и сеуште поминувам низ тоа. Долг и болен процес е, само оној што доживеал може да сфати. После толку време уште не ми е 100% сеедно.

Луѓе со кои се дружев половина живот испаднаа онакви какви што се пазев да не налетам некогаш. Такви ножеви во грб мислам дека нема да почувствувам пак во животот. Се обидував да ги спасам пријателствата, но само се гушев, само стануваше се потоксично.
    На крај сфатив дека вредам повеќе од нивните навреди и манипулации. Не сакам ни очи да им видам веќе, но штета што сме од исто место и скоро секој ден ги гледам некаде.

Осамена сум, со двајца други што ги сметам за пријатели, другар и другарка. Но често ми се далеку. Се би дала да можеше нив да ги гледам наместо другиве патетични завидливи суштества. Ама живот.
    Можеби ќе стекнам некогаш други пријатели, можеби...

(се извинувам за цитирањето, но сакав да се искажам што ми тежеше).