Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

20191025_225447.png
    На врвот сме.
    Од невперување на прсти и од безброј покушаи за сограѓанство и соживот, е дојдено до тука, од медиократија.
    Циганската семка која живее од денес за утре и на крај на светот кога би биле преселени пак би биле чист waste of air, некако створени се само штета и пепел да сејат околу себе, ѓубрето и чадот од запалени депонии им се во крвта, а хаосот афродизијак.
    Колку сакате нафрлувајте ми се, вие луѓето од другите градови, Кумановчани знаат заради кого немаат воздух во плуќа.

2. Tea678

Tea678 Популарен член

Нема ништо од Македонија веќе, браќата ни ја земаа државата :D сепак треба соживот , не треба да бидеме ограничени хе хе хе...

ElProfesore, Feminka22 and GirlLove like this.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Немам време за некои луѓе како што немаат ни тие за мене.
    Прешкртувам еден список.

4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Многу мразам мачки не можам да ги смислам а највеќе од се мразам предење од мачки ау ! Глава ме боли од самата помисла и тоа мајукање одвратно а посебно кога им е сезона на парење е тогаш сум им хејтер нумеро уно.

Herrera, Cinnamon Bun, popeto and 2 others like this.
  5. faye

faye Истакнат член

Да се надоврзам, ова е еден голем проблем во Скопје а верувам и на други места низ државава. За ова што го пиша сум сведок и јас и многу мои познаници. Прашањето е дали има надлежни за загадувачите кои не трујат палејќи се и сешто, дали може негде да се пријават?

Доста ни беа отровни зими, дајте луѓе да промениме нешто, кој знае кај да пријавуваме да каже и да реагираме сите.

ElProfesore, GirlLove and Feminka22 like this.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Директ во полиција ја би.
    Поготово ако видиш со свои очи дека пали, ја би ти предложила и некоја фотка неприметно да удриш.
    Чисто за доказ.А тек допрва ќе почнат со палење ѓубришта..нели летоска можеа на +35 да палат во Ресенско и Велешко..
    Болен народ сме еј, а полицијава и алфашиве што патролираат ко сивоњи не знам кај им се очите стварно.

ElProfesore likes this.
  7. lovestoneddd

Нема закон за нив за жал.
    Пријавувани се во полиција милион пати и пак одново иста приказна. Завчера 14 часа гореше отпад запален од нивна страна, кој се гледаше и осеќаше дури во централното градско подрачје. Надлежните слепи се ? Брујат социјалните мрежи со видеа и слики во вид на докази, ама што со нив ?
    Лани, кога пак стигавме до рекордни бројки во сферата на загаденост, надлежните пробаа да се исперат себеси, со тоа што вината ја препишаа на домаќинствата кои за зимскиот период користат огрев дрва.
    Еве сега грејната сезона уште не е почната, а цифрите поголеми отколку било кога.
    Преку онаквото ми е веќе од делење на одговорност, за нешто за кое не сме виновни, само за да не испаднеме расистички етикетирани.Изворот на целата нечистотија и загаденост во градов, верувам и пошироко, се они и никој друг. Не ми е јасна оваа апатија од надлежните, мислиш они друг воздух имаат за дишење па ич не ги тангира. Ја минавме и Индија, права брука.

8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

И сеа, кој е крив, тие шо палат, законот и редарите кои не мрдаат со прст, или народот кој седи со прстот у дупе додека редарите си го прчат?

Мисламммм, ај бидете реални малце. Каков народ , таква држава.

Кој сака може да пали, да краде, да силува, да убива, али затоа постои ЗАКОН.

9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Тој што ке ти лупи пиперки за ајвар,тој да го чуваш лепотице 8)

10. Herrera

Herrera Популарен член

1. Почна сезоната на печени костени, мњамммм

2. Почнав да бројам денови

18 Ноември, резервиран лет, те чекам цуци мој мил да дојдеш на гости па заедно да седиме на фемина форум :rofl:
    Добро, ај малку поозбилно , значи дефинитивно ја чекам таа дата, таман ќе почне да украсуваат новогодишно тука, па со него да шетам , оти не се издржува повеќе , напната сум со тоа негово чекање од амбасадата , а за врска на далечина требаат многу живци , па најпаметен избор беше он да дојде на кафе кај мене :coffee: да поседи 15 дена.

Он сакаше да дојде на 15 Ноември, ама баш тогаш ми се паѓа женски проблеми , во такви денови сум диво животно, па ќе требаше да го задавам и да дојдам да коментирам во темата ДАВЕЊЕ :rofl: (жив циркус сте таму , ве читав последниве 2 дена)

3. Бев на кино, го гледав Терминатор, не знам зошто, ама музиката во делот кога гори во оганот ме расплакува , ептен се соживеав со филмот баш во таа сцена при крајот , инаку оцена 10/10 (y)

Ајде да одам да доручкувам и по ред домашни обврски да завршам

Јухууу пак ќе кажам, си бројам денови ,,,,нека дојде побрзо 18 Ноември,,, сакаме да се гушкаме :inlove::l:

Last edited: Oct 26, 2019
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

ElProfesore likes this.
  12. lovestoneddd

Како што реков, единствените виновници се сторителите и законот кој не е доволно ригорозен што се тиче еколошки напаствија. Кога законот е лабав, дали тоа значи дека одговорноста на сторителите е помала ? Зошто пак вина наметнувате на обичниот народ, седеле со прст во дупе?
    Што треба да направи еден човек кој сведочи на палење на отпад, да ги тепа сторителите, да гаси пламени со голи раце, да се расправа со полицијата па да изеде казна ? Што по тебе ?

13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Цела ноќ око немам склопено, станувам да се истуширам, вода нема пак ја запреле. Трет ден со ред како можи вода да нема, во кој век живееме? :@
    И седам сега така со мрсна коса и испотена, се чувствувам крајно изморена, со подочњаци, не може да биде полошо од ова валјда. |(

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Ако сакате да знаете што значи заслужена почит за постари луѓе, погледнете ја Џејн Фонда. Жена-кралица, пример за активизам за мир и женски права, која со годините не „созреала“ како што многумина милуваат да треснат, не го изгубила своето јас и својата страст. Сега на 80 години протестира за климатските промени и ја апсат, а за тоа не се срами да каже дека инспирација ѝ е 16 годишно девојче за кое се изеде еден тон бурек од секаква игнорантна маса, покажувајќи свесност и за нејзината состојба и воопшто за сè што прави.
    Повеќе луѓе, од пола од возраста на Џејн Фонда па натаму, да ја имаа нејзината свест и што е во нивна моќ локално вака да се однесуваа - светот ќе беше многу поубаво место за живеење и младите немаше да бидат толку „невоспитани“ (читај незадоволни). Е вака се заслужува почит, драги мои, а не просто со бројот на заокружувања околу Сонцето што си ги доживеал и плус што си се размножил/а.

1209, ElProfesore, Love 83 and 11 others like this.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Укрaдилa уште еден мoмент нa слaвa пред умирaчкa. Дa се пoтсети нa стaри дoбри времињa.
    Кoгa едни ќе престaнете дa се пoтресувaте зa секoе срaње штo ви гo сервирaaт медиумите?

Billy Idol, Yowannty and LiliBoz like this.
  16. A_star

A_star Истакнат член

Со намера сум да правам палачинки.
    Со банани и крем, со ореви и плазма.
    Пуста желба за благо.

17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Преубав ден,исполнет максимално,планина чист воздух,пешачење,дефинитивно е ова тоа што ми треба :D

18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Портал објавува вест на ФБ дека некој црногорски пејач пробал да се самоубие. Во коментар некој искоментирал со прашање-дали самоубиство е кривично дело? :drunk:

19. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

СДК од форумски никнејм парови имаме еден најнов.

@Ostaveniot и денес се приклучи членката @Ostavenata :D
    Уште еден ник пар се @Mr. Right и @Mrs.AlwaysRight :rofl:

Уште некој да не заборавам? :wasntme:

20. Ostaveniot

Ostaveniot Истакнат член

:rofl::rofl::rofl:
    Кај ми е партнерката?:D