Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Па ако не можиме да пркнеме, ќе да е многу голем проблем. :D

Sahlene likes this.
  2. prominent

prominent Форумски идол

@LovelyGirl3 има такви денови/периоди, навистина.
    Изгледа како целиот свет да тргнал против нас.
    Верувај, така како што коцките знаат да се разместат, исто толку неочекувано и одеднаш знаат и да се наместат.
    Обично, после таков тежок период доаѓаат многу убави денови. После тоа, пак проблематичен период. И така во круг. Сметам дека животот ни приредува и тешки денови за да можеме после тоа да им се радуваме на убавите денови.

poenta, poppie, Sahlene and 1 other person like this.
  3. piksooki

piksooki Популарен член

Ок како ќе кажеш:rofl:

4. злоба

злоба Популарен член

5. Sahlene

Sahlene Истакнат член

СДΚ постојат два типа или вида на луѓе: првите κажуваат отворено и во очи притоа лажејќи; вторите ниκогаш не ја κажуваат вистината во очи, туκу само зад грб на оној κој го оговараат.

Наравоучение: Κој κопа гроб на друг сам во него паѓа.

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Како се оди напред во животот?

Земаш исплакуваш едно саат два, сам.
    И не, не е знак на слабост туку премногу негативност имаш во тебе..
    Нека ти се смее цел свет.
    Сепак, човечки битија сме. Имаме емоции ѓ

edna_malecka likes this.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Пред две години во паркот на мачињата имав омилена мачка. Една вечер ме сакаше,ми се плеткаше низ нозете,ми предеше,сакаше да се гали...
    Наредната вечер ме мразеше, ме изгреба двапати. Злобничка.

После две години повторно ја сретнав на исто место,очи девилски. И поглед. И се бе. Антисоцијал мачка.

Лоша е сликата,не ја наместив како треба ама :rofl:
    Девил cat

C3A84885-4FE1-4D93-A723-8B7267DE8CBD.jpeg

MeowMeow, *Amethyst*, poppie and 13 others like this.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Страшно ме нервира кога ќе решам сите нечисти чинии и филџани да ги ставам во машина за садови и на некој ќе му текне нова да извалка за време на вклучена машина, а претходно ќе го прашаш дали треба нешто зошто си планирал се да исчистиш и суредиш.

edna_malecka likes this.
  9. marija305

marija305 Популарен член

Го мразам овој период од месецот кога буквално на секои 5 минути менувам расположение.

bicycle likes this.
  10. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Денес бев на планинарење после подолга пауза ради коронава. И заклучив дека планините навистина ми фалат и дека пешачењето е една од најубавите работи за ослободување од секојдневните стресови.

poppie, Love 83, raww and 15 others like this.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Не знам да штедам пари:D

poppie, piksooki, theowndemon and 4 others like this.
  12. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Ми кажале сине, ќере, синко, ќерко, душо, иметомоесоЧЕ (ова ужасно ме нервира), иметомоесоО, иметомоесоЕ, иметомоесоА, дете, детиште, детенце, па пак сум читава :D.

Не ми смета, како сакаат нека ме викаат дома. Не мислам дека е деградирачки, знам дека не ми мислат лошо.

И најубавата фраза што ја добивам од татко ми: " Тебе ќерко, не би те мењал за 10 синови" :inlove: awww (чале знае како да ми го направи денот).

Кога сме кај чале, ептен се потресува човеков за мене. Over protective daddy issues имаме. Гледам дека сега на стари години се контролира малку, ама посилно е од него :D. Не во смисла да ми забранува работи и да ме контролира, ами мислам дека некогаш премногу се грижи за мене. Ако нешто ме боли, одма се нервира и крева паники. До скоро знаеше да паничи, ако не кренам слушалка повеќе од 3-4 саати или ако барем не го срцнам на фејсбук (знак дека сум жива, здрава, права). И мајка ми се секира, ама не е до толку очигледно.

Вака, кога ќе размислам, можеби и не сме имале разговори на тешки и длабоки теми (нешто што јас сакам да го поправам во односот со моите деца кога ќе бидам родител; инаку причината за тоа знам дека е во мене и во мојот карактер - премногу сум срамежлива и затворена), ама знаеле преку пример да ми дадат до знаење како треба да постапам и што да очекувам. Секогаш ме третирале како посебен човек, со свои желби, размислувања, ставови.

И како што созревам, сè повеќе ги гледам резултатите од начинот на кој што одбрале да ме воспитуваат. Не било идеално, ама постои ли идеален родител? Преку нивните грешки (кои знам дека не биле намерно направени), се градам јас како родител што сакам или не сакам да бидам, кој притоа ќе прави нови грешки кои ќе бидат тема на размислување за идните генерации. Учиме и се надополнуваме едни со други и едни од други. Може да бидеме подобри, но секогаш ќе се најде по некоја грешкичка. Совршенство не постои.

Се разнежнив малку вака сабајлечки. Ама, читајќи низ темиве за родители низ форумов, сакам да кажам дека сум вистинска среќница што имам вакви родители :inlove:.

13. Marija6165

Marija6165 Активен член

Татко ти супер што ти ја дал оваа порака, туку мене ни мајка ми, а уште помалку татко ми никогаш не би ми ја дале оваа порака. Освен ако јас нема некогаш да ја спомнам оваа порака, но тоа на што ќе личи жити се... Јас ќе им ја покажам оваа порака, тие можеби и на мене така ќе ми се обратат, но тоа ќе личи како да ги молам така да ми кажат..... "Најубаво било да си машко..."

edna_malecka likes this.
  14. Marija6165

Marija6165 Активен член

Некои пребирливи родители би биле најсреќни да имаат 10 синови...:@:@:@:@:@:@:@:@:@

edna_malecka likes this.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Денов почна убаво.
    Брат ми конечно го пуштија. :sun:

*Amethyst*, poppie, Idedemja and 14 others like this.
  16. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Биолошката смисла на човековото постоење била да остај потомство. Ама луѓе мои, не се сите луѓе "скроени" да бидат родители. Не дека јас сум нешто многу компетентна да кажувам, ама штотуку бев сведок како една моја комшивка го прегоре од ќотек детето, а има само 7 години. Сношти слушав како еден, не знам ни како да го наречам, му давал да пие пиво на детето што има само четири години. И дете ко дете, ќе го накрени шишето, а и цигари му палел исто така. С Т Р А Ш Н О! И има уште многу вакви и слични случаи, за жал...

MeowMeow, *Amethyst*, poppie and 10 others like this.
  17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ее тоа е.
    Некој ќе плаче по деца некој ќе си игра со нив како сака..

poppie, bicycle and Fluffy^-^ like this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Скролав во Маркет плејц делот на фб и здогледувам оглас за Ординери киселините. Стриктно мислев дека отвориле продавница овде на Deciem барем.
    Им пишав,прашав за цена за црвениот пилинг, ми вратија дека се онлајн приватници и дека пилингот е 25 евра. :drunk:

Алчни бездушници!!! :headbang:

Не им пишав повеќе...

19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Малце сарказам ќе додадеш у твоите мислења. Одма те праќаат по психијатри по психолози..:mm:
    Опуштено малце..

Idedemja likes this.
  20. lovely91

lovely91 Популарен член

Искрено се надевам дека секое лошо за добро е...се чека доброто да дојде побрзо :)

poppie, raww, Ahoy and 1 other person like this.