Понекогаш имам таков краток спој... како на пример, кога не знам, дали јас, или претседателот живее во илузија Не, ич не ви треба ЕEA За вакви, само стап од негде подалеку, од Белград, од Брисел, сеедно. Што би правеле со независна држава Spoiler: ЕЕА What is the difference between EU membership and the EEA agreement? ... The EU is both single market and a political and economic union. The EEA agreement includes Norway in the single market, but Norway is still independent from most of the European Union. Може и во политика да ме префрлите, ама јас само сакав да кажам
Кога веќе е спомнато погоре за Норвешка ... ( демек се надоврзвам ) дојдов само да залепам сликичкава, онака си се гордеам како ги поминав последните 123 дена ( омг сега забележав дека редени бројки се, ова ми го топли срцето). Spoiler
А како рачуна XP? Оти овде ми дава тотал 8к, а на профил ова ми седи: Па си реков месечен тотал да не ми вади, ама не знам. Само 123 дена ја користам апликацијата па да речиш од претходно да е
Намерно не споделив од 2020 report- от, оти до 31.10.2020 била статистиката, а јас баш во ноември се вратив на активно учење после неколку месеци пауза
Хм, као демек Ноември јас растур напрајв на Дуолинго и почеток на Демекври пробва да ми кажи статистиката? Т.е. Разликата меѓу то колку xp имам на профил и до крај на Октомври? Оф .... Збунета сум.
Прегадни ми се маските шо се специјално направени само да ја покриваат устата, а носот штрчи. Не можам да ве гледам бре кога носите такви! Ми се гади! Ова особено, а и со нормални маски кога штрчи носот. Уфф! Или па преку носот не дишите а? Не знам што да се превземи со овие луѓе. Свест и совест нула!!!
Мене ми се одлични, не е во ред да судиш бидејќи има луѓе што преку маска не можат да разберат ни да слушнат. Јас таква ќе си купам, се закачува на брадата и стои нагоре,одлично е за read lip луѓе.
И јас ќе прашав тоа, заборавив да пишам. Можеби се оние што се ко постегнати кај брадата а нагоре полабави, самата маска оди нанапред.
Да тие се. Епа нека не збори гадно и било,затоа што некој помислил и нас и создал такво нешто. Башка дополнително олеснува комуникација и разбирање.
@buba4e89 @candy.cane За овој тип на маски зборувам. Устата прекриена, носот штрчи. Ако ова е прифатливо нема потреба да дискутираме веќе.
Ок праев математика значи прај смисла сепак 123 дена се 4 месеци. Ако е до Октомври то е три месеци и Ноември и Декември до сега. Така иди дека од Халоувин до сега дека имам напраено + 10,549xp шо прај смисла оти решив дека ќе излезам од Дајмнд прва па та недела 6-7к xp имав напраено. И сега пак полагано си учам. Ко сме кај то денешната лекција да си ја напрам.