Ништо не му е пострашно на закрепостен сељак од еманципирана жена. Ништо. На здравје тужба. Се надевам пред жена ќе треба да се правда и ќе се чуди како тоа седи у судница а не у кујна.
Абе професорот кој го напишал учебникот е пензиониран. Т.е се пензионирал пред помалу од 2 месеци. Факултетот требало да го смени учебникот, или одговорниот професот. Знаете дека КЗД пред 4 години не нашла дискриминација во скрипта од истиов професор? http://s-front.org.mk/2016/09/16/кзд-не-утврди-дискриминација-на-лгбти/
https://m.mkd.mk/makedonija/skopje/...inacijata-ne-utvrdi-navredi-na-lgbt-licata-vo Одамна го тужат овој изгледа никој ништо не му може.
Нека Бог ја насели твојата душа таму каде што почиваат праведниците. Ти мене најмногу ме сакаше, знам. Нема да те заборавам НИКОГАШ. Почивај во мир.
Јас би сепак да го донесат на форумов, да види какви бомби жени има со кратки коси, во панталони, успешни на повеќе полиња. Мирна да им била совеста на мажите, затоа грди жени да си барале, туго мајко. Ако некој го знае нека му пренесе дека нема грди жени, туку само грди луѓе, а самата таа грдотија поаѓа од тоа како некој размислува. Нека се помоли да не се трефне некоја ко нас што коментираме да го води сето тоа. И по можност носејќи панталони да го подбере.
Кога ќе помислам дека само прости и необразовани луѓе имаат вакви размислувања, ќе се избаци некој ваков лик. Ќе си речеш, паметен, се изнагледал доста во животот низ годините, ама ц. Ама се уште најболно е вака од жена кога ќе чујам/прочитам. Па мајка ми откако ја памтам си фура имиџ со кратка коса, фармерки и старки. Фустан и штикли едвај за на свадба или настан некој. Ама не, си има проблем со полот.
Кој закон им е нов? Законот за здрав разум? Мислам, еве и од пред две години да е учебникот, ова некој треба да го учи на факултет . И на студентите ваква содржина им е нормална? И за содржината е одговорен авторот или образовната институција, министерството? Која година е моментално у мк уствари? Ај некој нека ми каже дека е лепено, сечено и извадено од контекст, плииз
Не сфаќам за какво олеснување зборуваш. И јас имам проблеми со слухот, ама никаква разлика не ми прави каква маска носам. Единствено ако соговорникот зборува неразбирливо ради маската, ама пак нема врска со мојата маска. Да не зборуваме дека таква маска нема никаква ефикасност.
Од пред 2 години изгледа и е учебникот Билјарке Не знам колку си информирана, ама Македонија пола 2020 немаше никаков закон за заштита на дискриминација.
Ама не зборам јас за дискриминација, зборам за ментално оштетување на студенти. Замисли, си го пратила брат ти да учи за психолог, и ти се враќа после втор семестар-вахабист (горе, долу). Кому после треба да платат оштета?
Студентите се учени уште од прво одд да молчат на се' и да учат напамет и да полагаат испити. Само да беа малку похрабри, ова немаше да го дозволат. Ако протестираат, ако не одат на предавања, ако прават притисок, ништо нема да им направат. Ама како да се бунат, разочарувачки е колку млади мажи (и жени) размислуваат точно како што е наведено во овие учебници.
Јас. Многу љубам суќни. Иако не сум облекла од февруари - март некаде. Spoiler венчаниот фустан не го броиме.
Денес ме прашаа дали сум наркоманка Одговорив, да сум, на хероин. И згора на се сум била невоспитана. А мор жено, прв дојден прв услужен, згора на се мислиш дека сум ќора и не знам кој бил пред мене. Кога сум во право не попуштам, ако грешам ќе ти се извинам и ќе отстапам. Моето време е исто толку важно како и твоето, барем не лажи. Ми тргна денес со каранициве...
Не знам дали носиш слушно апаратче, зашто јас носам 18 години и ова со маските ми е огромен проблем. Тие пластичните што се носат на брада се одлични затоа што се проѕирни и можам да ги читам луѓето по уста што зборуваат. Често велам дека е подобро да ја симнат они маската,а јас ќе ја ставам мојата за да можам да ги разберам и затоа велам дека е олеснувачки, ако ме прочита кажав дека сум read lips и дека проблематични ми се обичните маски.