Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Кога некој ќе каже “вијуги” или “чакри” одма мислам дека е претенциозен серко.

Indiegurl likes this.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

шо против чакрите мор? :(
    тоа е многу убаво образложено зошто и како се нарекуваат чакри .

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Светов ќе беше подобро место за живеење ако, барем годинава во ова (не)време, парите кои ги лупаме на кифлички, руски салати, слатки и декорации за слави и визити ги претвориме во донација, било парична, било пакет производи, било новогодишно пакетче за деца, наместо “тајно” да правиме собиранки со “најблиските” 40-50 души...
    Не знам како имаат храброст да се напикуваат по двевни 4х4 толку луѓе за редот да се запазел. Јебал вас ред.

4. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Нема ништо поубаво од очите на човек кога ќе му кажеш љубезен збор или ќе му направиш добро дело.

Пред точно една година (when life was normal) учествував во проект надвор од Северна.
    Последниот ден имавме задача за секој учесник да напишиме анонимни писменца со позитивна содржина. Искрено не очекував да добијам ниту едно и еден месец ми беше страв да го отворам пликот.
    Го отворив и оттогаш тој плик е секогаш до мене кога мислам дека не вредам и не сум среќна.
    Ви благодарам странци кои ми го разубавија животот како ниеден близок. Мала работа, но толку значајна за мене.

Празниците ме прават почувствителна, не можам да сум среќна кога таму некаде има некој кој не е. Банирајте ме плииис.

5. Idedemja

Idedemja Популарен член

Денес продавачката во Кам на сите што купивме сијалички најљубезно ни објасни каде имаат штекер да се проба дали се во ред и откако ги пробав имаше луфта без муштерии и ми дојде да ме праша дали се снајдов и дали работат, ме трогна и на заминување и реков дека е прељубезна, се насмеа срамежливо и рече фала, е поради такви луѓе ми е мерак да пешачам и подолго од дома да испазарам баш таму, огромна почит за ваквите луѓе:bow:

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ја видов темата ,,Спиење во студена или затоплена просторија?" и тргнав мислење да пишам за мене, кога гледам за бебиња била. Арно што видов, ќе се избрукав. :worried:

Ema.Sk, John Snow, Nausicaa and 36 others like this.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Ко бев дете Безистенот беше најубав овој период. Шарен. Со честитки. Со луѓе. Со украси. Годинава на една рака можам да бројам сите тезги, од кои само една е со честитки, две со светки, две со украси и една долу кај Везилка со рачни изработки ( плетени работи, две- три врсти честитки и толку). И онака ептен тешко ми падна. Купив неколку честитки ама не е то то. Шознам. А, со кој ќеф се залетав за честитките. И лани имаше многу поќе тезги. Памтам зошто земав кафе Фрагариа и сликав во позадина гужвата и тезгите, шаренилото. Ама ко бев дете игла да фрлеше немаше да најдиш. Толку гужви имаше беше тезга врз тезга над тезга. :inlove:

Итое.

christinnn, Mishela, dayla and 13 others like this.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Ништо против чакрите маче
    Ама има луѓе што во секоја реченица го употребуваат зборот:rofl:

LiliBoz likes this.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Истото ми се случи и мене. :lol:

Инаку, секогаш во релативно топла просторија.
    А секаде читам дека треба да се спие во ладно, наводно полесно се заспивало така и сонот бил поцврст. Јас кога пробав така, не успеав око да склопам еден саат, станав и го појачав греењето :tmi:

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Такви се затоа што им е претерано активна петтата чакра :D

edna_malecka and LunaGrey like this.
  11. злоба

злоба Популарен член

Знаеш дека некој е незрел кога го користи зборот хејтер.:lol:
    Демек јас сега ако ти дадам критика те хејтам, не душо, не си фаца!

12. KateKane

KateKane Форумски идол

Имам пишувано јас за ова, дека капа им симнувам на луѓе што работат по маркети. Значи каква багра влегува внатре, колку непимен народ, тоа е страшно нешто. Пола со маските под нос, под муцка, пола се туркаат и не почитуваат ред, па уште коа ќе фатат да им се дерат оти патлиџаните поскапеле, ми доаѓа да ги рогнам тука на лице место. Еден имаше и се дереше како тоа го поскапеле зеленчукот, жената убаво им објаснува дека не зависи од неа тоа, не ги прави она цените, овој пак на неа и се дере. Деген невиден.

А кога прават драми оти има ред на чекање ми се најсрцки, исто еден припаѓаше како тоа треба да чека 20 минути за 2 артикли, па дерење зошто не иде побрзо, па припаѓање у несвест, леле мори мајко мила. Најодвратен тип на луѓе ми се drama queens, значи ме чеша цело тело кога ги слушам, туѓ срам ме јаде.

Секоја им чест на тие кои и покрај вакви успеваат да задржат насмевка на лице и да те услужат како што треба. Кај мене у маалскиот КАМ се сите вакви, еднаш немам видено некоја да им се испонаша на муштерии или да рече нешто што не треба.

За еден што и се дереше на времето уште во one на вработената зошто толкава сметка, а господинот на хот лајн си звонел (ама не му дигнале :!:) ќе ви кажувам друг пат. И на такво нешто сведок сум била.

Gosh, sparklie, Lella and 18 others like this.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

@KateKane кажи, кажи какви нелекувани пециенти има низ продажниве објекти, страшна работа:puke:
    Јас наминав да пишам дека ме расплака текстов, подолг е ама вреди за секоја потрошена минутка да се дочита до крај :toivo: :l:

"A man and his dog were walking along a road. The man was enjoying the scenery, when it suddenly occurred to him that he was dead.
    He remembered dying, and that the dog walking beside him had been dead for years. He wondered where the road was leading them.
    After a while, they came to a high, white stone wall along one side of the road. It looked like fine marble. At the top of a long hill, it was broken by a tall arch that glowed in the sunlight.
    When he was standing before it he saw a magnificent gate in the arch that looked like mother-of-pearl, and the street that led to the gate looked like pure gold. He and the dog walked toward the gate, and as he got closer, he saw a man at a desk to one side.
    When he was close enough, he called out, 'Excuse me, where are we?'
    'This is Heaven, sir,' the man answered.
    Would you happen to have some water?' the man asked.
    Of course, sir. Come right in, and I'll have some ice water brought right up'.The man gestured, and the gate began to open.
    'Can my friend,' gesturing toward his dog, 'come in, too?' the traveller asked.
    'I'm sorry, sir, but we don't accept pets.'
    The man thought a moment and then turned back toward the road and continued the way he had been going with his dog.
    After another long walk, and at the top of another long hill, he came to a dirt road leading through a farm gate that looked as if it had never been closed. There was no fence. As he approached the gate, he saw a man inside, leaning against a tree and reading a book.
    'Excuse me!' he called to the man. 'Do you have any water?'
    'Yeah, sure, there's a pump over there, come on in..'
    'How about my friend here?' the traveller gestured to the dog.
    There should be a bowl by the pump.'
    They went through the gate, and sure enough, there was an old-fashioned hand pump with a bowl beside it. The traveller filled the water bowl and took a long drink himself, then he gave some to the dog.
    When they were full, he and the dog walked back toward the man who was standing by the tree.
    'What do you call this place?' the traveller asked.
    This is Heaven,' he answered.
    'Well, that's confusing,' the traveller said. 'The man down the road said that was Heaven, too.'
    'Oh, you mean the place with the gold street and pearly gates? Nope. That's hell.'
    'Doesn't it make you mad for them to use your name like that?'
    'No, we're just happy that they screen out the folks who would leave their best friends behind.'"
    Dogs are family

14. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Палам фемина, гледам најактивни теми, гледам @Billy Idol пишал нешто ама сликава црно бела му е сега, а до сега сите у боја му беа. Палам гугл одма, :whew: нема ништо.
    Сдк ме исплаши :D.

cresa-jagoda and Billy Idol like this.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Што си помисли? RIP Били Ајдол? :rofl::rofl::rofl:

Не се дава човекот во 2020!!! Ќе му пркоси на Gream Reaper уште многу години. :D

The truth is... сакав гифче да ставам, ама @Femina со последен апдејт на форумов од 2010-та, дозволува само квалитет од максимум 50 kb (да, да, не mb). Па морав да го кратам, оптимизирам, да бришам фрејмови... и на крај добив гиф со компир квалитет. Па, ајде, да не биде за џабе трудот, решив да ја променам во B&W. :D

16. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Јас да. :| :tmi:
    :D:D

17. tinka-mace

Како ми се приближуваат испитите така се поактивна станувам на форумов. :tmi: :worried:

18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Мрш на учење!

19. tinka-mace

tenor.gif

20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ај мор мац да бидеш гордоС на Феминче :sun:

tinka-mace likes this.