Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Ме прашува еден лик како сум, му велам било и поарно. И оти ми вели, што ти фали. Пари ми фалат велам. И зошто ти се ме прашва. И јас ќутам и не знам што да кажам. Не знам зошто ми се пари, не сум размислувала. Како можи да не сум размислувала што би праела со многу пари, значи не сум амбициозна, па си викам што не е во ред со мене, како можи да сум олку без идеи и без визија за животот. Па ми текнува дека нема ни да имам многу пари никогаш итн. This is how overthinking works. :angel:

Biljarkata, tinka-mace and Idedemja like this.
  2. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се ќе си дојде на свое место.

3. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Извикана реченица што ми се врти во глава деновиве - Луѓето ќе те запознаат колку што се спознаваат себе си.
    Вистина... и се уште на 30+ години, најчесто само облеката... и ништо друго.

LejlaD, *Amethyst*, eliesaab and 10 others like this.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ги добив првите две десетки се осеќам некако многу гордо :inlove:

6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Нема ништо поодвратно од маж кој мисли дека секоја девојка е лесно заменлива.

LejlaD, Alisa22, tirkenbal and 29 others like this.
  7. Karamela12

Karamela12 Популарен член

За да се опраи нашава државичка и за да се каже идеална земја или како е тоа во некоја си таму цивилизација сите се први на фамилијарни собири,слави, фејсбук,кафе муабет,муабет со некој рандом лик.

Ама нормално нели на муабет сите сме херои и најобразовани ама коа се работи за дела само ќе се прокоментира:”банана држава”,”прост народ” или ладно ќе си се преќути и ќе се продужи муабетот дека ова само кај нас го има.

А,изгледа не сме свесни дека ние сме истите тие што ги прифаќаме и преќутуваме работите за кој што божем се бориме,ни сметаат и муабетот е така у друга држава нема.

Ние сме истите тие што фрламе ѓубре на сред улица,а збориме како живееме во загадена околина со стока народ.

Истите што први оговараме како некоја уште не се омажила,друга не родила деца,трета се развела.А,демек за туѓи животи ич не се замараме и си гледаме само наше гајле и наш покрив.

Истите што мразат да завршат работи преку врски,преку тој ми е чичко и вујко ми е владика.Ама коа доаѓа ред и за плаќање сметка у банка бараме човек.Па да,што мора јас да чекам? Да не зборам за врските во образование.Уште од мали децата ги учиме на тој начин и после муабети дека само неписмените ги стаиле на јаки и државни функции?

Истите тие што секојдневно гледаме неправди,злобни и некоректни работи ама тука само молчиме.

Истите што се жалат дека сме злобен народ,а први фаќаме сеир и се радуваме ако му умре и на комшијата козата.Зошто он да има,а јас да немам?

Истите што сакаме промени,а никако да тргнеме од себе.

Истите што ни смета Балканскиот менталитет,а си продолживаме да си го практикуваме.

LejlaD, Lella, M.B. and 12 others like this.
  8. Star_dust

Star_dust Популарен член

Леле кој шок ме мавна ко дознав дека Halsey е бремена, еве уште не ми се верува.

LejlaD, cresa-jagoda, smile:) and 3 others like this.
  9. honey.11

honey.11 Истакнат член

Каде е или поточно во ШТО е проблемот?

Најчесто читаме и сме сведоци на жртви на сајбер насилство и сл. Но, зошто е тоа така? Треба сите да бидеме свесни и да ги учиме децава да се почитуваат, сакаат и имаат достоинство спрема себеси.

Не знам, можеби грешам и ќе наидам на критики и обвинувања.

LejlaD, nevermet18 and edna_malecka like this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Исчисти си,среди си, легни си во топличко, најди си поза и ќе ти се примоча. :drunk:

LejlaD, Alisa22, lovemme and 22 others like this.
  11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Како можев да се родам овде бре у пичку матер веќе.
    Секој ден минимум +1 причина за да избегам од глупава држава.

LejlaD, Alisa22, tirkenbal and 21 others like this.
  12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Знаеш како оди тоа никогаш не вели никогаш :cash:, ми измами насмевка со објаснувањево како овертинкингот оди, ох о о колку тоа добро ми е познато :nod:

LejlaD and Fluffy^-^ like this.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Сакам да ја имам онаа супер моќ со која можам да пијам кафе пред спиење и пак да заспијам во истата секунда, да не ми сметаат звуци одоколу и светлина, на било кое место и во било кое време да заспијам ко заклана.

Ама не, мене и најмал звук и зрак светлина ми смета, кафе никако пиење 6-8 саати пред да си легнам, и откако ќе легнам мора 12568392 лажни сценарија да си претерам низ глава, па overthinking, па what ifs, па дури после да спијам..

LejlaD, KiT, lovemme and 18 others like this.
  14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Не си единствена, за утеха. :D

15. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Ќе си легнам сега и ќе лежам така некој сат. Нема да прам ништо. Само ќе лежам. И ќе станам сабајле во 8. Неколку минути в кревет и одам прво вода да пијам. Пес точно знај дека то му е знак за надвор. Се напив јас вода. И почнува да ме бара. Да шетаме. Па излегваме. Врнело, не врнело, замрзнато било. Неважно. Али фино е. Шознам. Добра ноќ.

16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Пред 10 години, по кој знае која случајност, сум дошла до форумов. И искрено да кажам, ме промени. Во тие баш типични прогресивни години учев многу од постарите дадички, ми се зголеми видикот за многу теми, ме поттикна да размислувам, да барам нови страни на нештата, но и ми донесе нови луѓе во животот. Прекрасни, полни со љубов, емпатија и искреност, тука да ме поддржат во моменти кога ми требаше некоја личност да биде реална со мене. Често пати сум се смеела до солзи на форумов, често пати и сум плачела споделувајќи дел од мојата најдлабока темнина. На моменти ме нема со месеци, на моменти и премногу ме има :D Ама факт е дека со форумов пораснав.

Се надевам дека во наредните 10 години ќе прогресира форумов нагоре повеќе, и ќе има малку повеќе позитива и смеа, а помалку драми и плачење. А сега едно тортенце да ви оставам, не е малку една декада со вас помината!

17. winnie02

winnie02 Истакнат член

Сакам да кажам дека ми е мило што има одзив и бунт во темата за Телеграм. Добиваш надеж дека има девојчиња кои размислуваат критички и не дремат. Не знам кои сте ама знам дека ако ве има вака поактивни и на други теми може да се сменат многу работи. Не сум оптимист, само знам дека енергија насочена на право место дава резултат. Штета што има и такви на кои што уво не им чуе. Штом нивното дете или тие не се вмешани лично не се засегаат. После бараат поддршка кога ќе се соочат со некоја неправилност врз нив, институционална или социјална. Ако сакаат да има правда и за нив, треба да ги бери гајле и да се бунат за туѓата. Секоја една може да направи нешто и да биде алка од синџирот. Биди доблесен човек пред себеси, ако ништо друго.

18. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

Сите мислат да го променат светот,но никој не мисли да се промени себеси.

19. pdb123

pdb123 Популарен член

Си патиме и од премала и од преголема самодоверба.

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Сдк... мажи со дупчиња на образи... :inlove: