Од академска , се напнав додека ја најдам Misery . Сега сакам да си правам колекција од Стивен Кинг и од Себастијан Фицек планирам сите да ги докупам
Мизери ми е гледан филмот уште као дете и уште го памтам и знам дека беше преубав чим се сеќавам уште на него Шесте книгичиња зелена милја ги фалат многу од него
Не мене, ама најблиската ми пријателка И' повлекоа околу 5000ден., а нарачката нешто под 1000ден. Ова пред 3- 4 месеци.
Па не можам да кажам дека не се трудат библиотекарките. Добро се снабдени, обично има тоа што барам, а плус си зимам и нешто по нивна препорака. Пред пандемијава сам можеше да си прошеташ низ рафтови и да земеш што сакаш, а сега или бараш од нив што ти треба или ти предлагаат по жанр, зависно што сакаш да читаш. Сакам и јас. Книгите ми се слабост и повремено си купувам. Но сепак, некако приоритет ми се други работи во кризава, па не можам да си дозволам да купувам колку што читам.
Јас сакам Одвеана од виорот да ја читам ама е нели преку илјада страни а литература ја издадоа во едно издание и некако преголема ми е,а во библиотека ја има во три дела па полесно ми е за држење некако. Има изданиа кој ги нема во продажба а ги има во билиотека затоа највеќе се запишувам.
Намерно не пишував тие неколку денови за Велигден на форумов, мислам општо не седев на интернет затоа што сафра ме фаќа од постирање на јајца, икони, пресвети молитви, причесни и што ли уште не. Има луѓе со толкаво лицемерие тие денови, онака притисок да ти се дигне. Е еден таков пресвет ми е комшија. Прв е да се истепа во гради колкав верник е, со три кила златни крстови ланци околу врат, прв е да се истепа дека порачал не знам какви икони, за тој истиот денес да фрли отров и да отруе куче на други комшии. Абе мамицата у гз на сите вакви хипокрити, најгадни ми се на цел свет. Се тупаат у груди колку се тие побожни а ваму убиваат невини суштества без око да им трепне. Сум рекла милион пати, ќе повторам уште толку, ми нема нешто поодвратно од религиски забеготини кои под таа маска кријаат монструозност и глумат лудило. Душата за кутрето ме боли цел ден. Стока дебилна, уффффффффффффффф.
Во следниве 20тина дена ме чекаат минимум 2 семинарски и втори колоквиуми по 4 предмета. Јас: Нетфликс
Убаво е кога се чуствуваш уморно на крај од денот и одвај чекаш да заспиеш, значи денот бил продуктивен
Ме радува тоа што брат ми знае дека може во секој момент да ми се обрати и ќе бидам тука за него, дали е за ситница или за нешто посериозно. А ме радува и тоа што гледам дека и тој го прави истото за мене. Секогаш си го чуваме грбот еден со друг, нема подобро од тоа.
Јас те викам тебе да се видиме на кафе а ти ми предложуваш и приколка со тебе.Излези си со другарка ти друг пат без мене... И што треба јас да ти речам? Откачи ја?Ќе и пренесеш одма. Не излагам ни со тебе ни со неа. Да сакав да се видам јас со неа одамна ќе и пишев...