Oj vidi vo rechnikot dali stoi shmizla/ pufla ushte Skopje pred 20 godini selo beshe, nit se doteruvavme po bitolski, nit korzo imavme nit nekoj trchashe po kej. Bozesachuvaj sho naprai renesansata od Skopje 2014 Neznam oti banani ne ste jadele, dedo mi vo 80tite ananas mi donese od pazar (otkako go prodade kromidot, ili morkovot)
Битолска пуфла/ шмизла е титула, убо вели @WildMk ама без то "битолска" од напред комотно бунете се на онлајн речникот.
Па, не знам шо да очекувам шо за доручек, ручек и вечера јаде тофи. Доста глумиш сиромашна и од село. Богат селанец да си бараме. Некој таков шо ќе има и нива со сончогледи па зејтин да си правиме безпари. Земјоделка да будем освен шо сме селанки
Кај да се пријавам? Татко ми и прасиња има плус, ќе јадеш цела година свинско за беспари. Иначе, ме погоди темава, одсекогаш најомразено прашање ми било "од каде си?", бидејќи верувале или не, кога на некој ќе му кажеш дека си од село те прави ко да си некоја простотија што не знае ништо освен да раководи со мотика, иако имаш завршено факултет, си многу паметна, си работиш и си стекнала се сама наместо да чекаш од мама и тато, кои патем не ни можат нешто многу да ти приуштат, имаш кола и обожаваш да се дотеруваш. Breaking news: сте знаеле дека и селските девојки се дотеруваат? Еден на другарка ми и има речено: "Не можам јас со селанка, да ми е срам кога ќе излезам со неа, којзнае каква парталосана ќе ми дојде".
Дефиниција за нашиот менталитет? Објава за Станојкова стар ака Миа Калифа и 240 коментари. Ова е булинг, а не госпожа тужба и слични. https://www.facebook.com/109355605764049/posts/4246729675359934/ Ова девојче само се изложило на се ова, зошто не можеме да знаеме, но вакви грозни коментари од возрасни луѓе е еднставно страшно. Сите навредуваат, ама сите ја знаат. Има пострашни од ова девојче кое ми делува на само наивно, ништо повеќе. Има пострашни ликови од неа кои урлаат тужби на сите страни.
Ле ле, лиги ми истекоја. Со ова комотно јадам пола бел леб и калап сирење. И дебела, епа дебела. Иначе, да се надоврзам. Цел живот сум во град, ама пиперки во секаква форма јадам, полнети, пржени, туршија приготвени на секаков начин, така да нема врска од каде си туку дали и колку уживаш во јадењето. Ги жалам оние шо не знаат да уживат во овие специјалитети.
Татко ми вели, гладен пес и кисели јаболка јаде. Не ви е гладен песот ( и мојот не е гладен, не ме тепајте)
Нема да речат дирек дека се срамат да јадат пиперки, ама ќе се гадат, ќе превртуваат очи. Повеќето од другарките ми се вакви. Манџа со око не сакаат да видат, се нешто им смрди, премрсно им е бла бла...
Оноа коа ќе си прочиташ нешо за свое место. Имаш поштовање од мене, само шо градска населба е (читај населба не село). Не сум од Волково, другарка ми е.