Божури... симбол на детството... дедо ми грижливо ги врзува со конопен конец и вика, годинава најмногу цветаат, натежнуваат, па да им помогнам. Додека се беше обично селско цвеќе кое се бореше со елегантните рози, романтичните гербери, вообичаените каранфили, уште пред да стане инста пријатно актуелно ми беше сигурносно сидро дека следуваат денови на муабетење со дедо ми в градина. По еден огромен букет за секоја снашка. Секако, му претходеа нивното височество лалињата кои беа специјалност на баба ми. И секогаш имаше некој преќутен натрпевар, лалињата на баба или божурите на дедо ќе се поубави годинава. Па следеа трендафилите, со различен мирис, боја, диви, питоми, калемени, од секаде носени. Што викаше он, пембе боја, па бел, па шеќерен, единечен див во некоја небесна синкаво лилакова. Си замина со овенувањето на божурите... Ми недостига многу... денес особено.
Како од пештера дојдени , ужас греотка за вработените ,јас стварно не разбирам што е толку тешко човечки и дисциплинирано да се види облеката што и да е па ако не им се допаѓа нека го вратат на место . Ама некои индивидуи очигледно се научени на пештерски живот.
И јас не разбирам што е толку тешко уредно да се вратат алиштата на место. Па,еве и не мора маицата да е совршено здиплена ако не можат да ја здиплат ко што била.Бар некако да е свиткана,а не фрлена безвезе или на земја. Или чоколадо оставено кај паштети или влошки и влажни марамици фрлени на земја во маркет. Врати го кај што му е место.Паднале,крени ги. Многу тешко,бе.Неколку секунди до минута работа. Ни пандемијава не ги научи како да се однесуваат во бутик/маркет.
ужас, а и многу е тешко да се најде бројче, конкретно во аутлетот не ги ни враќаат на место по броеви......
СДК1: Посакувам да не чувствував сѐ на толку длабоко ниво, се изморив од постојано повредување. Сакам да сум од оние луѓе што едноставно не се замараат и се оперирани од интензивно чувствување. Бидејќи и најмали и навидум небитни работи ми го сјебуваат цел ден, а тоа често се протега и подолго. СДК2: Душава ме боли ко ќе ми предложи некој да си земам ново маче. Не се свесни колку сакам, ама не сакам пак да го земам на душа. После последнава случка од пред некое време решив дека нема да чувам маче надвор, прашање на време е кога ќе го изгазат или отрујат. А моментално не можам да чувам дома 24/7 бидејќи живеам уште со моите, а тие не сакаат така. Поарно ќе си почекам, не можам пак за одредено време да плачам заради уште едно загубено бебе. Ќе се пореметам. СДК3: Блиска личност, кога соопштив дека ми умре мачорот, ми рече да не се оптеретувам толку бидејќи е само едно маче. Сфаќам да не ти се најомилени животни, ама не очекував толку инсензитивност. Сфаќам и дека не го кажа тоа со лоша намера, туку во смисла животот продолжува, не е крај на светот, остава простор за други што ќе ги имаш во иднина бла бла... Ама си бил приврзан, време треба. СДК4: Дајте ми машки мозок барем на 24 часа, да одморам малку. Spoiler
https://www.crnobelo.com/zabava/hum...amo-dva-tipa-lugje-i-najchesto-zhiveat-zaedno леле јас и дечко ми сме ова, скроз, во сите различно!!
Таму е хаос, колку и да средуваат вработените, неможат да постигнат. Ептен се безобразни луѓето, срамота..
Сакам да кажам дека во последно се ограничив на една социјална мрежа и активности надвор од интернет. Не знам дали ми е подобро или полошо ради то. Секоја чест на вие кои знаете. Јас абер немам.
Зашо слушаш нејзино мислење? Тоа шо сакаш прави си ако чувствуваш дека е исправно , не дека она ти мисли лошо ама тоа се нејзини гледишта
Секоја чест за исклучоците ама некои медицински лица се ептен безобразни и арогантни. Среќа па културна личност сум и не и возвратив со иста мера.
Да така е но верувај и на нив не им е лесно посебно сега со ковидот си имаат работа со секакви будали.
Сите си имаат различни гледишта на работите. Ако тебе ти одговара нема што да те лути , тоа си е нејзино размислување и нејзина перспектива. Може за неа твоето е погрешно а за тебе обратно , затоа гледај да не си зимаш при срце и да си правиш исклучиво како тебе ти одговара, затоа што ти живееш за себе си а не за другите . Секако дека не сите ќе се согласат со твоите одлуки/избори но се додека ти сметаш дека тоа е правилно и добро за тебе нема што да те интересира што мисли некој друг. Сепак ти сама си одлучуваш за постапките од својот живот и сама ќе си се сносуваш со последиците од истите . Така да она може да ти даде само совет и мислење а ти сама си одлучуваш што понатаму .
Апсолутно, но беше само прашање за една ситница. Ептен лошо се испонесе. Не знам, ама се работеше само за обично прашање. Како и да е, добро што завршив работа.
@GirlLove прифати го нејзиното мислење - тоа е нејзино. Нема што ти да се расфрлаш објаснувајќи си го својот став. Со вакви луѓе бирај сродни теми на разговор. Не е само оваа тема, па да мора да ја перцепираш длабоко. "Аха да, фала ти..што ќе кажував (твоја тема)" и така.
Zar vaka sakas da me kaznis, zar sum go zasluzila toa? Zar ne ja pocuvstvuva tezinata na moeto uzvinuvanje, zar ne ja slusna grizata vo glasot moj? Zosto denes so svoeto odnsuvanje mi dokaza deka ne sum dostojna da bidam do tebe na onoj istiot nacin, stariot, nasiot... Rece deka si se promenila, ne si poveke istata, a velese ne osuduvaj, ne sudi, nikogas ne si gi obul cevlite na drugiot za da znaes kako mu e. Kako i da e, site prodolzuvame ponatamu niz zivotot, a jas samo edno znam-ne mozes da prostis, vistinski, iskreno...