Немам друго објаснување освен дека многу се преценуваат, сѐ некој баш нив сака да им наштети. Мислат дека се woke, едни од малкуте кои ја знаат вистината додека ние обичнава раја слепо следиме сѐ што ќе ни кажат ко овци. А инаку да, обично таквите кога имаат мака први ќе трчаат по болници и ќе се пикаат преку ред со "само да прашам".
Страшно е ова со самоубиствата. Се тресам целата. Можно ли е млади луѓе така лесно да решат да си го одземат животот заради љубов?
Можно е. Тоа се моменти кога не се размислува трезвено и се чувствуваат изгубено. Познавам личност што се обеси поради тоа што раскинаа, оти другата личност не беше спремна на врска на далечина. Претходниот ден немаше никакви знаци дека би сторил такво нешто.
Овие се сопружници, свадба правеа пред 2 месеци. Не сакам да изнесувам детали, не е фер. Има секакви муабети, ама они најдобро си знаеле.
Некој нека му каже на гаднава театарска пропалица и партиски полтрон дека готвење и перење се основни вештини за сите луѓе без разлика на пол и дека апсолутно ниедна жена, амбициозна и лидерски настроена или не, нема обврска да раѓа. Немаше да биде толку трагично да не го викаа по емисии, пошто ваљда рандом дежурни фб шовинисти им се доволен фактор за да дебатираат човекови права на ТВ наспроти активисти, да се дешава нешто... Дно дна!
Јас не знам дали само мене ми се дешава, ама оваа година толку брзо ми летаат деновите и толку трчам све да средам и пак ништо не е пиц-пец...Еве денов скоро помина додека се свртиш, а и горештините се капак на се.
Голема почит за човекот. Човекот заслужува голема почит и баш би сакала да имам пријател како него. Младите на него треба да се угледуваат, а не на 2 Бона (или што ги знам како беа).
@calm-girl Тој не е човек на кој треба да се угледуваат младите. Еве,Специ убаво пишала зошто не треба:
Жити се што има за почит кај овој?? Тие обврски за кои зборува како правење јадење и пуштање машина секој треба да ги знае како basic life skills. Обврска за раѓање нема никоја жена, без разлика дали била лидер или не. Не ти е вака неубаво малку што си жена а се залагаш за да немаат избор жените???
Сама на себе е највеќе Да се немало почит за себе си. Друг ќе ми кажва шо требало да прам. Посебно маж. Море треба да не раѓаме ич поќе и да не се мажиме... ќе фатам ќе го остам овај во знак на протест! Преку ку*ов веќе од шовинистички свињи!
Не мора да значи дека жената треба слугинка да биди, тоа треба да го знаат и машките, но тоа не е машка работа. Жена има за да раѓа деца, а машко за да прави. Така е со милиони години наназад. Вие си го барате 21 век. Тогаш машкото нека пери и готви и да раѓа деца, а женското да оди на работа и да го издржува семејството. И жената може да оди на работа и да пере, зготви манџа и да си ги гледа децата. И нормално дека жените и мажите треба да бидат со правата еднакво. А тоа што жената треба да пере и да чисти и готви не значи дека така се понижува жената. Доколку сакате повеќе да се заинтересирате за моето мислење, ЛП. Немам намера да се објаснувам повеќе на тие што не сакат да ме сфатат. Кој ме сфати ме сфати. Немам време јас за непатријахални личности.
А ако немаш ручек, ок е маж ти да ти ја врзе една по муцки? Човекот цел ден работел, а ти не си можела еден ручек да зготвиш. А ако не можеш да имаш деца???
Глупости. Може не може да раѓа, ама не е фатен да исчисти, да зготви, машина да уклучи. Немој да си прајш така.. за тебе не чини. Несамостојни мажи се тоа. Тој сам да го остајш, црви ќе го изедат, или ќе умри за јадење. Срамота