Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Matotheja

Matotheja Популарен член

Вале Роси ќе има бебе и веста тотално ми го разубави денот. :l:

DiCaprio likes this.
  2. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Лелеее скрозз

Matotheja likes this.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Бев кај другарка која е бремена, со радост ми ги покажуваше сите работи што ги купила за бебето, детално ми покажа се, дури и што ќе носи кога ќе ја напуштаат болницата, се ми опишуваше од материјал до големина, а во мене ни за секунда не проработи никаков мајчински инстинкт. Нормално дека ми е мило за неа и дека и реков се е убаво и се со здравје да си носи бебка, ама зошто мене не ме додирнува општо чувство за мајчинство, еве не знам:D

4. Idedemja

Idedemja Популарен член

Не ти дошло правото време за тоа, ме разнежни пишаново, се соживеав со се кога замислив кој знае со колку љубов и возбуда се спрема, дури до тоа што ќе носи кога ќе излезе од болница:inlove:
    Ајде ќе шетате заедно бепче во количка низ природа:l:

5. Rama

Rama Форумски идол

Мајката е ептен радосна бидејќи и е прва рожба и долго чекано бебче:l:
    Фала ти на убавите помисли, да ти се враќаат убавини и тебе:hug:

LejlaD, cresa-jagoda and Idedemja like this.
  6. Selest

Selest Популарен член

Запрашај се дали имало толку овци како што има денес!

7. Lizy333

Lizy333 Активен член

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Не знам за ти кога беше мала, оти не знам колкава си, ама ќе ти кажам за мене.
    1978ма сум родена.
    Немаше антиваксери, оти никој ни ти кажуваше, ниту те прашуваше што мислиш.

Си седите на школо и оп! доаѓаат доктори и сестри и фрка-фрка, сите кои се на список ги вакцинираат.
    Ни родители известуваа, ни никој.

9. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Никогаш немој да дозволите некој да ве убеди дека сте невредна.
    При првото оттурнување, првото исмевање,
    првото јас сум повеќе од тебе, бегајте, напуштете терен...

Зошто потоа со секој чекор по улиците,
    во секој ваш план, желба, акција,
    во секој обид да успеете вие ќе сте прогонети од сенката на „невредна сум“...

Оваа сенка ќе ве следи секаде,
    во секој поглед во огледало,
    ќе го исмева секое ваше движење и мисла,
    и ќе ве уништи до степен на депресија...

Ќе ви ја замагли вистинската слика за себе,
    ќе ве натера да ги заборавите своите квалитети,
    ќе ве принуди дури да плачете на вашите успеси сметајќи дека не се доволни,
    и ќе ве пикне во дупка пред предизвиците убедувајќи ве дека сте 0.

Затоа ве молам, заминете првиот миг кога некој прави да се чуствувате не вредни,
    не важни, не убави, не паметни......

LittlePinky, H.VAGA, eliesaab and 9 others like this.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Сум ЗА апсолутно за деца да ги примаат сите вакцини АМА...
    Не би смеело во никој случај да дојдат без известување и без да знаат родители. Зашто што ако дете не смее да прими вакцина, а овие му стават зашто родителот не знаел на време?
    Нас нѐ известувале, додуша во амбуланта ги примавме вакцините.

11. An-na

An-na Форумски идол

Прилично контрадикторна си :^) На форумов сакаш да создадеш слика за себе си дека си опен мајнд личност, а од друга страна се восхитуваш на комунистички доктрини?

12. Осе

Осе Популарен член

Денес мојата мома прави годинка :party::party::party:

13. Dentina

Dentina Форумски идол

"Викендов" мој завршува. Слободното време ми лета буквално, како притиснато forward на далечински.
    Ништо посебно не направив, освен "големото распакување на народите" уз пропратни машини и реминисценции како беше и што би било кога би било.
    Сега го чекам 'партнерот' да дојде и зготви шакшука. Разгалена сум, знам.
    Среќен роденден на малата @Осе !

Осе likes this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Не се восхитувам, само кажувам како беше и зошто немаше антиваксери.

15. Idedemja

Idedemja Популарен член

Среќен роденден на малата кукличка, голема да расте, радост голема на сите да ви е особено на мама:inlove: :hug:

Осе and WildMk like this.
  16. Bratot

Bratot Форумски идол

Една емотивна приказна :|
    -----------------------------------------------

Писмо од Аустралиа:

Најмил мој фнучко, еве најдов тро слободно време и го зедов пенсило врака си реков чекај да ви пишам едно писмо баго... Вујна ти Коца стално ми вели, море Ило пиши му на сестра ти Паца и на фнукти Цане во стариокрај. Прашај дали се таму орајт! Cтопати се стокмифне да таквојне за старикрај, ама пуста печалба тешка е баму спечало. Иначе ние не сме појќе во Ситнеј. Го продадовне хаусо и купифне со тиепари два хауси помали во МЕЛБУР. Во еднио си живејне, другио го рентане... Овде ногу лошо дојде... Нема ворк : да не се лажиш да идваш! Незнајш ти шое печалба. Ах, да можам одма ќе го ватев Квантасо и ќе си дојдеф! Ама брачедти Мајкл си купи нов кар и сега за него работам прекувремено дури го исплатам. Туку идаа баму стопанката нивна бамуја, Аустралците ич не работат како нас. Таму слушам на телевизарон многу убав споменик на Александар де Грејт Македонцки му напрајле... Фнучко немам многу време а ти многу да ми ја поздравиш сестрами Златана (еве се расплакаф). Ахххх... Примете еден вагон топли желби од далечната Аустралиа и голем поздраф до сите. ПС: Ќе ти пуштев 5 $ да се почестиш ами веќе го затворив пликов...

Писмо од фнукот:

ДЕДО, ГОДИНАВА НЕФТАСА ПИСМО ОД ТЕБЕ. НЕ ДОЈДОФТЕ ЗА ДА СИ НАПРАЈТЕ ТРО ЗАБИТЕ, НА ЛУЈЏЕ ДА ЗАЛИЧИТЕ, ДА МОЈТЕ ДА ЏВАКАТЕ ВО АСТРАЛИЈА И ТРО МЕСО, БАМУ СПЕЧАЛО. ДА ДОЈДЕФТЕ, ИМАВМЕ СПРЕМНО ЕДНА ПОЛУТКА СВИНСКА СУШЕНА , 5-6 КИЛА КОЛБАСИ, ТЕГЛИ АЈВАР, СЛАТКО И ЕДНО ТЕПАААНО МАРИОСКО СИРЕЊЕ ЗА ДА ВИ ПРАТИМЕ, АМА НЕ ДОЈДОФТЕ. ОХРИД ЧЕ ВЕ НОСЕВМЕ, СО НАШАТА КОЛА, ДА НЕ ПРАЈМЕ АРЧОЈ СЕА СО ДВЕ КОЛИ. ЧЕ ОДЕВМЕ И АЦЕ ДА ГО ВИДИМЕ И ДА СЕ СЛИКАМЕ, ЕДНО КАДРО ЗА УСПОМЕН, ДА СЕ ЗНАЈ ДЕКА СНЕ НАШИ ОД НАШИО КРАЈ. ЧЕ ТИ ГИ ДАЕВ ДЕДО И ТАПИИТЕ ШО СИ ИМАШ ДЕЛ ТВОЈ ОД СЕЛО ШО Е КУЈЧАТА И НИВИТЕ, ДА МОЖИШ ДА ИМ ДАЈШ ТРО СЕРМИЈА НА БРАЧЕДИВЕ, НА МАЈКЛ И СНААТА ОД КИНА ШО ВИЕ, НЕ ЈА ЗНААМ КАКО ЈА ВИКАТЕ, ТАА МАЛАТА КО ПЕКИНЕЗЕР ШО Е..... ЧЕ ИМ ТРЕБА , ЧЕ МУ СЕ НАЈДИ, МОЖИ ЧЕ ДОЈ РЕД ТИЕ ДА СЕ ВРАТА ДА СВРТА НЕШТО СТОКА, ЧЕ ИМ ПРИТРЕБА ПОЛА ОД КУЈЧАТА НА СЕЛО, ТВОЈА СИ Е ТАА ПОЛА. ЈА ГО ПЛАЈЧАМ ДАНОКО РЕДОВНО, ТАМАН СИ Е, ЈА КРЕПАМ ДЕДО, ИЧ ДА НЕ МУ СЕ СЕКИРАШ, АМА НЕ ДОЈДОФТЕ ... ЦЕЛА ДА Е ДЕДО, ИМЕТО НЕ ГО ДАВАМЕ, МАЈКА МАКЕДОНИЈА ЈА САКАМЕ. ЧЕ ВЕ ПИШАМ ВО ПОПИСО КО ЧЕ Е, ДА НЕ СЕ СЕКИРАШ, ИСТО КО ДА СТЕ ТУКА. ДА МИ БИДИТЕ ПОЗДРАВЕНИ. ФНУК ТИ. П.С. ЧЕ ТИ ПРАТЕВ СЕ , И ТАПИИ И АЈВАРИ И МЕСО И СИРЕЊЕ, АМА ПУСТОТО ГЕРМАНИЈА СУМ, НЕ МООМ СЕА.
    -----------------------------------------------
    преземено

Nikolina35, LejlaD and GirlLove like this.
  17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Aко сите жени размислуваа и постапуваа вака како таа со 7год. брак многу нешта ќе беа и се поинакви, пред се во очите и мозокот на мажите ќе се втемелеше трајно дека љубовта на жената не можат да ја добијат со пари, бар онаа вистинската.

''Ние сме заедно веќе седум години и од оваа перспектива можам да кажам дека тој се уште е човекот што го засакав. Кога би можел да бирам, повторно би го избрала.
    Во текот на овие седум години, мојата љубов кон него растеше уште повеќе. Знам дека можам да се потпрам на него во секоја ситуација. Гледам дека и тој ме сака мене и децата.
    Не сме богати, не сме „натпросечни“, но никому не должиме пари или не бараме материјална помош.

Неодамна, една моја пријателка се омажи со богат човек. Постојано се расправаат. Таа вели дека оди насекаде без неа, пие, се коцка, никогаш не е дома со неа и децата. Исто така вели дека би го оставила, да не заработува толку пари.

Никогаш не би можела да живеам со таков товар.
    Најважно за мене е да има мир, хармонично семејство и сигурен сопруг.
    Отсекогаш сакав искрена врска, сопруг кој ме сака и здрави деца, и секогаш знаев дека парите не можат да ми го дадат тоа
    .“
    Преземено и целата приказна може да се прочита тука:
    https://zenskimagazin.mk/jas-sum-ta...od-ljubov-po-7-godini-brak-eve-shto-se-sluchi

18. Lizy333

Lizy333 Активен член

19. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

СДК 1: За болка во половината без никаков детален преглед да се види дали има проблем со бубрезите се препишува антибиотик чиниш витамин Ц е ова, а другиот ден се потврдува оти врска нема со бубрези болката.
    И после самите пациенти барале антибиотик за сѐ и сешто.
    И, како да имаш доверба веќе во сопствениот доктор?
    Искини си ја дипломата и фрли си ја слободно.

СДК 2: Вчера во рок од 3 часа слушнав 2 до 3 амбулантни возила.
    Додека поминуваше едното со огромна брзина, а сите други автомобили се тргаа, само гледав немо во возилото и помислив тешко на оној што е внатре...
    Сите пешаци од двете страни на улицата нишката главата и само слушав по некое Ццц и фаќање за глава.
    Како времето да застана, а ништо друго освен гласната сирена не се слушаше во тие неколку секунди што се чинеа вечност.
    Беше како сцена од некој ептен напнат филм, а всушност е реалност.
    Ќе има ли крај?

eliesaab, LejlaD, buba4e89 and 2 others like this.
  20. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Жал ми е што доцнам, но сега видов :$
    Нека ѝ е среќен роденденот! :hug:
    Голема да расти, да има среќно и безгрижно детство и сѐ најубаво посакувам длабоко од душата!!! :hug: :f: :l:
    Гушки од мене:hug:

Осе likes this.