- Писателе, извинете ако пречам. Многу ми се допаѓаат вашите статуси и вашите размислувања. Имам еден проблем, и многу ќе ми значи ваш совет... - Повели девојче, слушам... - Дечко ми се фатил со мојата најдобра другарка, како да го вратам? - Кукло, да ти каже нешто писателот на тебе. Залепи си два-три шамари прво за муабетов. После, иди стани во нешто најдобра на свет. Учи, полни го тоа убавото главче со знаења. Наоружај се со вештини. Иди, умешај се меѓу успешните. Ако треба волонтирај. Искористи го слободното време да учиш странски јазици. Спортувај, стегни се фино, за да имаш енергија. Најди време да се занимаваш со некоја хуманитарна активност. Стани сунѓер за се што е добро и вредно. Стани менаџер на нешто и расти полека нагоре. Нема шанса со тој изглед и со целото знаење што ќе го стекнеш да не влезеш во некој успешен тим. Бегај од гниди и изроди. ПОРАСНИ, ме разбираш? Порасни! После некое време, јави ми се и постави ми го истото прашање, па да се изнасмееме заедно, ОК?
Ретко кога се согласувам со тебе, меѓутоа и јас исто се чувствувам. Важев за најмотивирана особа, дисциплинирана за секоја ситница, ама поради х причини периодов, буквално пропаднав Почнувам да се плашам.
Си го најдов станот од соништата, совршена локација, цената прифатлива, условите исто така, мебелот исто е поприлично луксузен.. Е сега дечко ми ме исплаши, зашто ако толку ти се допадна не му рече одма го земеш, некој друг ќе ти го земе, и сега чекам да се раздени утре па се јавам на човекот и да му кажам дека го земам..
POV: Ти треба прегратка ама си сам/а и буквално сите луѓе што ти значат (во најголем дел од времето) се далеку од тебе..
Од утре се стаам на 3 неделен одмор од социјални, таман на одмор од работа, на одмор од сè. Уште времето да се опраи и ќе дремеме со ќерка ми по цели денови по паркови и лулашки. Во меѓувреме, препорачувам да си ја ислушате епизодава со Kunal Nayyar (Раж од Big Bang Theory) као гостин на подкастот на Mayim Bialik (Ејми во Биг Бенг): https://open.spotify.com/episode/3WKKP2dXLG1vMgL3Lh2wTW?si=0HMExqNsQDqviMpjrm-qTQ. Човеков е толку зен, сè што сподели ме инспирира толку многу, време е да си се вратам назад на мојот спокој. Олсоу, ја завршив "The Obstacle Is The Way", прекраснотии! Ја влечев месец дена бидејќи се трансформирав полека со секоја прочитана глава, бисер до бисер е секоја реченица. Па за крај еве едно пасусче што многу ми се допаѓа:
Го суспендираа и казнија Х.Р. од Охрид кој со пендрак по глава во удри Филип Т. Наздравје дисциплинска, наздравје суспензија. Заслужено.
Сега сфаќам колку некои работи во животот си ги сфаќам здраво за готово. Колку некои работи мислам дека ги има секогаш и секаде, а всушност имам привилегија да ги правам зашто некој друг не може. Сега моментално сум тој некој друг. Можам да замислам колку повеќе ќе уживам во истите работи кога ќе помине ова.
Ок, турболентниот 4 месечен астролошки период завршува, сега може да започне останатиот 4 месечен (семај-)турбулентен период на раат.
Исто Биљо, пак уште ко видов шо убо време имаат во Мексико ексик си реков ај Биља странција е некаде, ама јас ко не бев во Мексико сега Туку првично шок ме мана се си реков првата дама на Франција почна временска прогноза да води
Знаете она чуство коа сте гладни ко куче, и ќе си купите нешо за јадење, и ви нема вкус на ништо?! Епа тоа.
После 8 дена фул тајм работа, 136 часа изработени, прва сабота слободна, среќата ме награди со една волшебна фотографија. Го фатив во вистински момент
Поради немање термини онаму каде што сакам, на работ сум да погледнам туторијал за шишање И веќе замислувам