Katastrofa nevidena ... on ne beshe preku agencija, ne znam na nekoja strana barashe. Mu pishav ke ti kazam, drzi cas vo momentov. Covekot gi prijavi, vo mvr podnesoa baranje za promena na adresa na zivealishte bla bla. Si zemaa dokumenti komplet se shto treba. Epten korektno
Си зборам за мене. Јас не планирам да се селам топ ми е овде. Може ќе помогнам позитивно да се гледа и да бидат луѓето посреќни.
Ги прошетав сите продавници и не најдов патики како што ми требаат. Сите се испоземени и од ништо нема бројче, останати само најмалите... Се мислев дури и машки да земам па со потпуни да ги носам ама не сакам да изгледам како Пајо Паторот дури не ми се ни верува, уште непочната сезона, испоземени...
Па нормално не им одговара, кај сеа ќе плаќаат данок на државава без веза кога може целиот износ в џеб
Човек што може да е среќен со неколку крпици во торба, во шатор под ѕвездите во тајност, успеал во животот и може да биде среќен секаде. Исто важи и обратното. И никакви квадрати, палати, брендирани крпици, дестинации, локации, па слободно стави тука и ''бракови'', за себе или за покажување пред другите нема да го усреќат. Tale as old as time. Е така.
Си одам накај дома и како одам по тротоарот, гледам кај комшиите еден мачор застанал на масата во дворот. Си викам, леле колку е убав , не ни знаев дека чуваат. И малку поубаво се загледувам во темното, turns out, нашиот бил Го викам, а тој ме погледнува во стил, keep going peasent, I don't know you
Дали некогаш сте биле разочаран од родител и дали на овие години вака ве тепа психата и сфаќате колку бил за нигде ко си бил дете? Онака баш... дојде време ко јас да сум родитело и ме срами кај стигни? Не знам како да реагирам, будала сум или шо сум?
Секогаш сум растргната меѓу "секој слободен ден е супер" и "ако слободниот ден е сред недела радо би дупла дневница". Дел од мене денес би се израдвал на неодење, ама дупла дневница е сепак.
И така просветните работници заминаа усвета на излет. Пари кој даде? Партијата ли ви плати? А, што со свеста за булингот? Некоја работилница, советување? Каде е психологот и педагогот? Учебници? Наставни програми? Малку плата било 22,или им ја покачија? Некој за таа плата работи полни 12 месеци, а некој 9. Да, и тоа со факултет. Да,работат по маркери, тобако, бутици.
Колку пари е овој лекот Трикафта за Цистична фиброза, што толку го влечат и не можат да го набават? 30-50-100 илјади денари, колку може да кошта..
Slušam pesni MTV 80ti. Mnogu e ubava pesnata La Luna a i pejačkata e mnogu ubava Belinda , zatoa planiram da najdam vremenska mašina i da se vratam niz vremeto u 80tite i tamu da ostanam, ne možam veke da se raspravam sekoj den tuka so kopuci i šopja
Кога возрасен плаче пред мало дете. Детето нема да и каже дека плаче поради глупост. Нема да и рече да замолчи. Нема да ја казни затоа што е чудна. Нема да каже дека добрите возрасни не плачат. Веројатно ќе ја прегрне, ќе биде сочувствително или ќе ја понуди својата играчка за да ја смири. Детето само ќе остане покрај неа, без осудување и ќе ја следи без оглед на причината за плачење. #мисли
Ми излегува reel за корејски Тиндер, т.е какви манекени има таму. А долу во коментари жени се расправаат. Едните велат дека Азијците биле многу нарцисоидни, токсични мажи и мамини синови. Други пак пишале "нее, не сте ги виделе Мексиканците/Американците". Е фалеше уште јас да допишам за Балканците и да го заокружиме светот