Глумење недостапност, гледање да те побараат само кога им треба нешто, вака функционираат “пријателствата“ тука.
Мислам дека проблем е проценката во однос на пријателството. Ти ги гледаш ко поблиски, тие мислат дека е лабаво пријателство. И од таму ќе се вложуваш повеќе од нив и со тек на време ќе почнат да се ствараат фрустрации. Пошто нема и тие да враќаат со иста мера, па ќе ги класифицираме ко лоши искокристувачи. Во суштина треба само да се има добра проценка и перцепција како те доживуваат другите луѓе и да знаеш каде можеш да се вложиш и да ти биде вратено тоа, а каде да бидеш и ти лабава со нив. Па така ако некои ги сметаш за блиски пријатели, а така се однесуваат, само им правиш downgrade и ќе се однесуваш исто. Ама поентата е дека не разбирам зошто секогаш толку негативно се гледа и се ствара перцепција дека се е фејк денес. Или дека нема вистински пријателства и пријатели. Тоа би значело дека и сами се ставате тука како невистински пријатели кон другите или па имате толкаво его да мислите само вие сте посебни и различни од другите.
Ми излегува видео од на јутуб од некоја девојка модел или инфлуенсер и која вежба каде дава совети како да одржуваш здрава килажа. Советите и' беа на место, работи кои скоро и секој тренер и нутриционист ги кажува. АМА, ама...Девојката е прилично слаба. Зашто, не знам. Отварам коментари и...Сигурно функционирала на хероин и кокаин, сигурно јадела едно јаболко на ден, а можда ни тоа, била лош пример за младите девојчиња, промовирала итинг дисордерс Абе кој се здебелил увек може има здравствен проблем, хормони додека слабите се секогаш ходајучи пропаганди и промоција на нездрави диети. А вака ама има многу голем број на заболувања што предизвикуваат слабеење, дури и повеќе од дебелеење. Односно многу здравствени проблеми што бараат да функционираш на два компира или една банана дневно или само на течна храна одреден период. Еве моментално што ми се бројат ребрата и ми стрчат сите панталони и маици ко вреќи нека сум лош пример за девојките. Лошо изгледам и ќе изгледам вака уште некое време ама тоа е. Не оти ќе гледам боди позитивити инфлуенсери кај што ќе ме тешат дека нема ништо лошо во тоа
Истренирав. Ми дојде сила, елан. Лажам.. не беше сила. Негативата од мене ме натера да правам нешто за да ја избркам и истерам од себе. Се видов со стара пријателка. Ме охрабри некако.
Многу се трудам пред детево да не пцујам по луѓето надвор. Ама, многу. Иако не секогаш ми успева зошто луѓето се никакви. Освен вие ова што го читате и јас што го пишувам, ние нели, исклучоците сме. Толку да се нема никаква претстава за просторот околу себе, да се оди кај ќе ти текне, да преминеш без да се свртиш, да си одиш по средина на тротоар, овие со коливе мислат во кола се и готово, мора они да поминат во било која ситуација. Многу се трудам да не бидам, ух, види го овој слепец, скапан, глупав, додај епитет по желба. Не сакам детето да ми е такво ко мене и сите да го нервираат. Ама, такви с(м)е луѓето, мислиме све си е наше и само ние постоиме. Одвратни.
Мене ако ме прашуваш најужасни створења се овие со тротинети што шибаат на тротоар. Не знам колку пати за влакно не ме собрале
Каде ни оди светот дете трето-четврто одделение оди во град нашминкано во минч и кроп-топ маичка, јас во трето оделение носев мачки со винкс и по цел ден играв криенка. Незнам ни родители како така ги пуштаат сами да шетаат по град навечер, сепак дете е не размислува не се пази, денес секакви ги има по улица.
Даа... Улиците се полни со дечиња разголени. Шо се вика ни ц**ките не и се пораснати ама битно деколтето огромно, па корсети, па голи стомаци. Мислам океј е, за се си има време ама прерано е... Ни 10 години немаат некои наполнето, а изгледаат за 18
Ccc,Ne sum primetil fala bogu u mojo grad takvi sceni, ali sta reči koju posluku porati, strašno... Ima edna prijatelka na majka mi nejzinata kerka e 13 god. Ali so vikas liče na 26, ogromna usta nacrtala ogromni veštački trepki i vegji iscrtani, i se oblekuva u mini, suknji čizmi visoki so dekolte i tie raboti. Šo e ušte pološo majki i se raduva (po toa majka mi so mi e kažuvala jas nemam kontakt so niv) raduva se kerka i pišuvale i mn lugje od skopje vetuvale i ke ja napravile manekenka ovoa onoa od razni nacionalnosti i nudile prijatelstvo i lajkovi i stavale, if u know what i mean. Na pameten dosta mu e toa da slusne i jasno mu e za kakvi lugje stanuva zbor i kakva ke bide taa momička u idnina
Го најдов мојот икигаи. Сега се е полесно. Инаку тоа е јапонски концепт. Пријатна активност, која е интересна а се заработува од тоа.
"Што има врска оти не си згодна и слаба, тие со такви партнерки се зафркнале. Оти таква дома после не сака да готви, чисти и деца да чува. А ние баш таква сакаме." - Маж на Фемина, 2023, масло на платно
Па голем дел не се сами, откако ќе најдат некоја да готви и пери. Активираат социјални мрежи и сталкаат таму. Оти убавата не била за дома, ама сељакот сакал забава. И претходно кажав голема простотија владее.