Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

2. нина122

нина122 Популарен член

Секој мајстор сака син му/керка му, да стане инженер, доктор, адвокат, ама обратно прапорцинално од тоа е запуштање на имотот на село, живеење во град, нивите обраснати со трева, и нормално, поскапи цени на сите производи за исхрана, бидејќи увозното е секогаш поскапо, особено доколку нема конкурентни домашни производи.. Како и да гледаш, убаво е да имаш повеќе образовани луѓе, тоа е неспорен факт, ама високообразованите луѓе не работат земјоделие, сточарство, па и пчеларство.. Има и исклучоци секако, ама исклучоците не прават нешто голема разлика кога ќе отидеш во маркет и треба да платиш 130 денари за домати, 700 денари за кашкавал, 500 денари за сирење.. Нивите зјаат празни, а рафтовите се полни со овошје и зеленчук носени од бог знае каде..

Gosh, Spicy Senorita and Miss666 like this.
  3. Musicallinmylife

Musicallinmylife Истакнат член

Човек кој е попустив спрема издавањето има озбилни дупки во карактерот. Народ кој е попустив спрема издавањето изчезнува. Најдобар лек против издавањето е строгост и бескомпромиснист.

Gosh likes this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Едно од најјаките прашања што просечна македонска жена прашува: Девојче си или мажена? :rofl: Ако не сте мажени, девојчиња сте, не сте жени. :!: :rofl:

hermosa, Anyshka, Anie93 and 2 others like this.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Замисли на 70 годишна немажена бабичка да ѝ речеш девојче.:D

Anyshka likes this.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Што добиваат луѓето кога им се потсмеваат на другите зад грб, а пред нив им се прават најдобри пријатели?

Кое лицемерие еј.

flower30, TMNT, SnowWhite8 and 3 others like this.
  7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Не можам да ви опишам колку ми се левелите на стрес намалени откако во животот си изградив мајндсет дека се е како што треба да биде. Што и да ми се деси, се убедувам дека универзумот ме чува и нешто боље ме чека. Три убави станови кај што требаше да се селам ми пропаднаа/ме одбија? Четвртиот ќе биде најубав, затоа. Паѓам испит? Можам подобро да го спремам отколку за оцена 6-7, затоа ќе биде на друг рок. Ме одбиваат за работа? Не се они за мене, а некој друг едвај чека мене да ме вработи.

Ќе се исплачам во меѓувреме, ама после тоа се смирувам и знам дека се е океј. И као... навистина се испаѓа подобро од што јас сум првично планирала и можеби некој ќе каже дека тоа е рендом среќа и имам излуфтиран мозок, но ова е како јас си правам животот да ми е мирен и убав.

8. Musicallinmylife

Musicallinmylife Истакнат член

Според мене. Па најверојатно мислат дека добиваат нешто кај тој другиот, или кај себе, суштински ништо таквите луѓе тоа ги прави среќни, и да го направат тоа пак животот си продолжува ништо спектакуларно нема да им се случи во животот, само добро е што си го покажуваат лицето.

GirlLove likes this.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

:clap:
    Браво.

Сè е до мајндсетот, односно како ќе си ја наштимаш перспективата во главата. Штета многу мислат дека само по себе треба да ти доаѓа таквото размислување, односно дека не треба воопшто да имаш негативни случувања во животот за да си среќен. Типичното "како да бидам среќен кога лоши работи ми се дешаваат" размислување. А уствари самиот пристап кон случувањата е најклучен, ти решаваш како ќе реагираш на случувањата.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Ништо не е невозможно! :)

INNERBEAUTY, cresa-jagoda and Anie93 like this.
  11. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Ее нели... Јас пак имам друга, слична стратегија. Си велам сигурно има причина чим тос не го добивам, сигурно е за мое добро. Баш пред недела дена испуштив меѓуградски минибус, и си викам ај ништо не е, сигурно не требало таму да се качам, сигурно имало добра причина за тоа. По неколку дена читам истиот тој минибус имал некој дефект и чекале неколку часа патниците, на сред пат, на толкава жештина... И си викам еве, гледаш! :)
    Може и да немало врска, ама во мојата глава е поинаку, ме ослободува од нерви, и пак ќе речам, ништо не е случајно, па дури и кога се некои работи најбанали и "најслучајни".

Тоа јас го викам какви ти се мислите таков ти е животот! Држи вода :D

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

МВР на страната за сума за плаќање за лични документи нека стави и минимум 500 денари кредит за телефон.
    Па племето да ви го...

Anyshka and Dayandnight like this.
  13. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Јас не се замарам со државна администрација не ми смета што се хаос. И онака еднаш во 2 години имам работа со нив. За ден два во 1000 дена ќе издржам. Не се жалам никогаш од нив зошто ми се небитни.

GirlLove likes this.
  14. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се чудам какви машки постојат, сабајле другарка ми кажува дека почнала да збори со некој дечко и се по ред, но, кога дошол моментот да се видат на кафе овој и рекол, ако имаш пари ти да платиш, може, уште и кажувал, за некои патувања исто она да ги плаќа, понатака ако се биде ок и ако сака да отидат некаде.
    Хаха, мислев ја зеза, ама сериозен бил.
    ОК, мислев се сум видела во животот....

15. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Какви невоспитани дечишта има .. полни со омраза во нив
    Поминува девојка од околу 24/5 год покрај нив .. почнуваат дечиштата крици да пуштат да дофрлуват зборови свиња дебела гнасна и сл.. неможев да си поверувам што слушам срамота и жално девојката си продолжи без збор да им рече ..

Skyler, Mrs. right, Pa8la and 4 others like this.
  16. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Мозокот ми се спржи денес од толку замарање. ај барем да се исплати

GirlLove and cresa-jagoda like this.
  17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Ќе испишам параграфи, испратам без да прочитам па после ќе кликам по 20 пати „редактирај“ да си ја исправам секоја печатна грешка...

18. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Некои членови претеруваат со правописот. Форумот е за комуникација не за учење јазик. Само се разводнува дискусијата и се оди офтопик. Не викам дека хаос треба да е текстот но ретардирано е да се коментира за незнам и за запирки.

GirlLove and Anyshka like this.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ама она пишала за нејзе, ваљда во текот на работата, дека пишувала, куцала текстови и после глеа колку печатни грешки напраила па мора да се коригира, нема такво да го испрати нормално и ова знае ептен да заморува поише и од самото куцање.

И едно е правопис друго печатна грешка.
    Секако дека форумот е неформална комуникација и можеме да пишуваме и на дијалект и жаргон да користиме ама до толку да се не знае правопис и да не се внимава, мислам и тоа не е во ред.
    А и не го потценувај форумот, некој баш и преку форуми се едуцира и впива одредени знаења посебно помалите.:)

20. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Не сум толку арогантен и само бендисан да едуцирам за непотребни работи. Човекот сакал да кажи нешто и имал идеја и никој не му одговара на мислата го замараат со небитни глупости. Тоа е нефер па дури и некултурно и не по бонтон.

Anyshka likes this.